Inaltator auto

Inaltator auto | Autor: Liliann

Link direct la acest mesaj

Problema mea este urmatoarea :
Vreau sa inlocuiesc scaunul de masina al baiatului pt ca s-a deteriorat f mult. Baiatul meu are 6 ani, 20 kg si 110 cm inaltime.
Urmarind prin magazine, am vazut ca exista 2 tipuri de inaltatoare (sau cum s-or numi fiecare in parte!), si anume : unul tot ca un scaun, cu sezut + spatar + cotiere, si altul doar cu un sezut.
M-ar tenta primul tip, pentu ca mi se pare ca sta mai comod si il tine pe copil mai bine, ca sa zic asa.
Voi de care aveti? Cam ce criterii ar trebui sa urmaresc cand aleg produsul?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Al meu la 6 ani si tot vreo 20 kg, 112-114 cm are scaun de masina potrivit greutatii. Mie mi se pare mai putin sigur innaltatorul. In scaun sta mai fix, centura ii vine si il tine bine. In locul tau, eu as alege scaun.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Teodora are 5 ani, 20 kg si 116 cm si acum sta in scaun Graco, la care se poate detasa spatarul si ramane doar inaltatorul. Asta este : http://leagane.ro/scaun-auto-graco-junior-maxi-p-103.html

www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mari78

Teodora are 5 ani, 20 kg si 116 cm si acum sta in scaun Graco, la care se poate detasa spatarul si ramane doar inaltatorul. Asta este : http://leagane.ro/scaun-auto-graco-junior-maxi-p-103.html

Mari, mami de Teodora Maria (26.03.2006) si Anca Ioana (4.09.2010)
www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca

Din asta avem si noi. Si mie acum mi se pare mai sigur pt copil sa stea in scaun decat doar pe inaltator. Mi se pare ca sta mai comod si e mai protejat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

fetita mea, la 4 ani, cu 20 kg si 100 cm inaltime, sta foarte bine in scaunul de la Primii Pasi, care are suportul pentru cap reglabil pe inaltime, spatarul se poate regla in 3 pozitii (parca), manerele sunt rabatabile, de fapt si scaunul in sine este rabatabil; husa este detasabila si se poate spala la masina. a fost singurul scaun, cu pret acceptabil, in care a putut sa stea fara sa aiba umerii inghesuiti si spatele cocosat, ca la alte modele. erau desigur si alte modele "comode", insa exagerat de scumpe, in momentul in care am avut nevoie sa achizitionam un scaun de masina (plecam la mare in Bulgaria in cateva zile)

iata scaunul, cu descrierea principalelor caracteristici :
http://www.smartbuy.ro/scaune-auto-pentru-copii/primii-pasi-primii-pasi-scaun-auto-mf103-grupa-2-3-15-36-kg~2903616.html

singurul dezavantaj ar fi ca nu are centuri de siguranta proprii, trebuie sa pui centura de siguranta a banchetei peste copil.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si noi (la 7 ani) suntem in scaun grupa 2-3, are totusi protectie pentru cap in plus fara de intaltator.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Laura se si inclina spatarul ca sa poata dormi copilul? Se poate inclina in timp ce copilul doarme sau trebuie fixat in pozitia aia inainte de a aseza copilul? Ms.

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Scaunul se aseaza pe bancheta si este prins cu centura masinii, cand asezi copilul. Se poate trage de partea de jos (pe care sta fundul copilului) si se lasa spatarul mai pe spate fara alte manevre. Deci si dupa ce a adormit copilul. Depinde de cat de lata e bancheta din spate, de cat spatiu de manevra iti permite. Orcum, e destul de comod si copilul isi poate sprijini capul de marginile alea laterale.

Noi am facut drumuri si de 12 ore cu ei in scaune de astea si a fost foarte ok, nu s-au plans de gat intepenit sau dureri, desi au si dormit cate 7-8 ore in ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliann

Problema mea este urmatoarea :
Vreau sa inlocuiesc scaunul de masina al baiatului pt ca s-a deteriorat f mult. Baiatul meu are 6 ani, 20 kg si 110 cm inaltime.
Urmarind prin magazine, am vazut ca exista 2 tipuri de inaltatoare (sau cum s-or numi fiecare in parte!), si anume : unul tot ca un scaun, cu sezut + spatar + cotiere, si altul doar cu un sezut.
M-ar tenta primul tip, pentu ca mi se pare ca sta mai comod si il tine pe copil mai bine, ca sa zic asa.
Voi de care aveti? Cam ce criterii ar trebui sa urmaresc cand aleg produsul?
Multumesc

pt baiatul meu de 7.5 ani folosim tipul doar cu sezut+cotiere. sunt f.multumita. mi se pare ca sta mai comod, de fapt si lui tot asta ii place mai mult.

primul tip cu sezut+spatar+cotiere l-am folosit pana pe la 5-6 ani.

trebuie sa urmaresti ca atunci cand pui centura sa fie pusa corect peste umar si mijloc

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

multumesc pt raspunsuri.
da, o sa cumpar ceva ca in linkurile de la voi.
Voi ati cumparat de pe siturile respective ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

La noi copilul pleaca de acasa cu o masina si se intoarce cu alta asa ca am luat http://www.boostapak.com/home.html ghiozdan si inaltator. In plus are ca si cele cu spatar, un inel care ghideaza centura de siguranta http://www.boostapak.com/BoostApak.html#3
Drumuri foarte lungi nu am facut cu el.
L-am luat de aici http://www.micro-scooters.ro/produse/boost-apak.php

Mergi la inceput