Extsta vreo metoda speciala de facut chiftele pe care sa le congelez? Ma gandesc ca mi-ar fi usor sa le fac cand am mai mult timp si doar sa le pun in cuptor pentru cina.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
m-am uitat la mai multe retete de chiftelute de pe Good Food - ei spun ca faci chiftelele, le lasi la racit in frigider si, odata ce sunt reci si tari, le pui in congelator. apoi le poti pune la copt, congelate, in cuptorul incins la 220C. uite: www.bbcgoodfood.com/recipes/453623/spaghetti-and-meatballs" target="_blank">aici, www.bbcgoodfood.com/recipes/1603/meatballs-with-vine-tomato-sauce" target="_blank"> si aici
Roxana
uneori, cand fac sarmale, si realizez ca totusi sunt prea multe le congelez, apoi le scot din congelator si le pregatesc.
le pun direct in vasul de lut/oala si adaug suc de rosii, condimente si le bag la cuptor sa fiarba.
cred ca poti congela si chiftele nepregatite, si apoi le scoti, le lasi la temp camerei ceva vreme si apoi le prajesti/coci.
Pai pregatesti ca de obicei carnea pentru chiftele si o bagi ca atare in congelator. Cand ai nevoie, o decongelezi, formezi chiftelele si le prajesti ca de obicei.
O precizare: bineinteles, congelarea/decongelarea se pot face o singura data (asa cum se recomanda de fapt la orice preparat de carne).
B.
Da,se pot congela,conditzia este ca tocatura sa nu fie din carne congelata!
Carne proaspat tocata,facuta chiftele eok,se poate congela fara probleme!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Sa NU fie din carne congelata, adica o decongelezi faci chiftele si apoi congelezi iar.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Sa NU fie din carne congelata, adica o decongelezi faci chiftele si apoi congelezi iar. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! ![]() |
Si eu pun in congelator carnea preparata pentru chiftele daca imi iese prea multa. Si sarmale congelez, gata facute, doar decongelate cat sa nu aiba gheata si le pun in cuptor.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral