va rog sa ma ajutati

va rog sa ma ajutati | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Va intrb daca aveti cumva idee pentru o fractura humerala imobilizata 3 saptamani in gips pentru un copil de 12 ani se poate scoate gipsul. Ma sperie faptul ca vine canicula si dr. la care mergem este rezident si nu prea are experienta. Azi mergem la control, iar acum 2 sapt. mi-a spus ca va mai sta 2 sapt, iar acum cand am facut programare a spus ca facem radiografie si mai vedem. Exist vreun risc daca refuz gipsul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai daca n-ai incredere in medicul asta de ce nu mergi sa consulti si un altul, mai experimentat? Nu refuza gipsul pana nu consulti o alta parere, poate chiar e spre binele copilului sa-l mai poarte 2 saptamani. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niko31 spune:

daca nu ai incredere in medic de ce nu mergi la un altul? eu am o domnisoara de 12 ani acum si in urma cu trei ani(pe 8 iulie mai exact)a cazut de pe o bara in parc si si-a rupt mana .Si-a fraturat cotl, practic i-a fost intors cotul....si am stat cu ea in spital 10 zile timp in care a suportat 2 operatii....in 18 am iesit din spital si toata vara a avut mana in ghips de fapt de a
la umar pana a degetul mic si bandajat lipita in fata ca sa nu o miste...Pe 20 august ne-a scos ghipsul...a consultat si a mai pus un ghips dar ne-a lasat mana libera , si oar pe 5-6 septembrie ne-a scos ghipsul de tot. deci daca trebuie tinut se tine indiferent cat e de cald sau rece...dar mai consulta si un alt medic daca ceva nu iti e in clar
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Riscul la refuzul aparatului gipsat este ca osul sa se refaca prost si sa aiba mana deviata, iar pt corectie este necesara fracturarea provocata a osului.

Io zic ca vei face cea mai mare prostie, mai ales ca-i fata ta in joc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Mgabi, poti intreba dr daca poate folosi o orteza in locul ghipsului. Se poate scoate pentru a spala zona si se doarme mai confortabil cu ea. Insa fiind vorba de un copil, poate ghipsul e mai ok, pentru ca orteza lasa un pic de mobilitate si s-ar putea ca puiul tau sa foloseasca mana fara sa isi dea seama.

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Am scapat de ghips chiar de acum o saptamana. Am mers la alt medic cu eperienta mai multa care a confirmat ca nu mai este nevoie de gips. De fapt a mai stat 3 zile cu fasa si am dat-o jos noi acasa. Acum copilul se simte bine, iau trecut ranile , iar mana a inceput sa se mobilizeze destul de bine dupa 3 saptamani de gips.
Daca ar fi fost dupa primul medic era posibil si acum sa fie in gips.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

mgabi,as vrea sa iau legatura cu tine dar nu ai activat nici pm ,nu pot sa-ti dau nici mesaj privat.Te rog mult sa-mi trimiti un email ........am niste intrebari ..si e urgent.Daca vezi mesajul te rog sa-mi dai un semn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mgabi

Buna.

Am scapat de ghips chiar de acum o saptamana. Am mers la alt medic cu eperienta mai multa care a confirmat ca nu mai este nevoie de gips. De fapt a mai stat 3 zile cu fasa si am dat-o jos noi acasa. Acum copilul se simte bine, iau trecut ranile , iar mana a inceput sa se mobilizeze destul de bine dupa 3 saptamani de gips.
Daca ar fi fost dupa primul medic era posibil si acum sa fie in gips.

Din moment ce omul a spus ca se mai face o radiografie ca sa vada, cum spui acum ca ala nu stie?
Asa se procedeaza la ortopedie, recomanzi imobilizare gipsata 6 saptamani si dupa 4 revine la control, ca sa evaluezi situatia.
Deci rezidentul ala a procedat ca la carte.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput