Ce se poate face o saptamana in Craiova?

Ce se poate face o saptamana in Craiova? | Autor: tlaura

Link direct la acest mesaj

In Craiova am fost acum 35 de ani, deci pot sa consider ca nu am fost deloc. Nu mai stiu cum este ce se poate face, ce se poate vizita pe acolo? Plecam cu sotul, el cu probleme de serviciu, noi (eu si baiatul) ce putem face o saptamana in Craiova?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Sper sa apara cineva si din Craiova cu alte info. Eu am fost acum 2 ani cu fata (9 ani atunci) in gradina zoologica. Apoi am m,ers in parcul central si ne.-am plimbat cu hidrobicicletele si barcile pe lac. Seara am petrecut-o la fintina "cintatoare" din centru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

in copilarie (acu' 25-30 de ani), cand mergeam in vacanta de vara la bunicii din Craiova, imi amintesc cu drag vizitele la gradina zoologica si plimbarile prin parcul Romanescu, am mers o data la un strand aflat la intrarea in oras, si parca imi amintesc vag ca am vizitat si o gradina botanica (?)

iata ce am gasit pe alt site :

"Centrul orasului, cu celebra fantana muzicala din Piata Prefecturii concureaza cu succes mari orase internationale. Parcul Tineretului, inaugurat in 2009, este un parc modern, aflat pe locul a ceea ce odata era Lunca Jiului. Cu alei cochete si curate, cu spatii verzi ingrijite, "sculpturi" in gard viu, teren de tenis, baschet, fotbal, zona de role, skateboard etc, zone de joaca pentru copii, impartite pe grupe de varsta, zona pentru spectacol in aer liber si multe altele, ce merita vazute!

Parcul Nicolae Romanescu, al treilea ca marime din Europa, cu o suprafata de peste 90ha impresioneaza pe langa spatiile verzi cu diverse specii de arbori si arbusti, si prin aleile si potecile sale, lacul de peste 4ha, gradina zoologica, hipodromul, un amfiteatru, podul suspendat, vechiul castel, terase mai vechi si mai noi... un velodrom... si sunt sigura ca ar mai fi multe...

Muzeul de arta, un alt loc care nu trebuie ratat, unde gasiti pe langa opere din arta nationala si universala, Cabinetul Constantin Brancusi, cu opt sculpturi ale vestitului artist.

Alte locatii recomandate a fi vizitate: Catedrala Mitropolitana "Sf. Dumitru", Catedrala Madona Dudu, Universitatea din Craiova (ma refer la institutia de invatamant dar, de ce nu, si echipa!), Teatrul National "Marin Sorescu", Filarmonica din Oltenia - recent renovata, Colegiul National "Carol I" si Teatrul Liric.

In aceasta perioada se lucreaza la refacerea centrului vechi al orasului, zona Lipscani.
"

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

CorinaDani-ai cam scris tot ,eu sint din Craiova ,poti face plembari prin centru si prin parcurile din Craiova care sint f.frumoase si curate.Puteti sa mergeti si la piscine ,sint citeva prin apropiere,la teatru national sau teatru liric.Seara ,in special simbata si duminica seara puteti sa va petreceti timpul prin centrul orasului care e populat ,la restaurante ,terase.

mami di Marco

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Citat:
citat din mesajul lui tlaura

In Craiova am fost acum 35 de ani, deci pot sa consider ca nu am fost deloc. Nu mai stiu cum este ce se poate face, ce se poate vizita pe acolo? Plecam cu sotul, el cu probleme de serviciu, noi (eu si baiatul) ce putem face o saptamana in Craiova?

Laura, mama lui Andrei

Poze

tLaura,prea multe oferte nu ai...

Parcul mare pentru plimbari.
Centrul orasului si parculetele din jurul lui.
Piscina de la Hotelul Helin unde se tin si cursuri de inot.
Cinematograful 3D de la Patria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

In Craiova mai puteti merge in parcul Tineretului,deschis recent,este undeva spre iesirea din oras in directia stadion - Lunca Jiului,este f. frumos amenajat,cu multe locuri de distractie pt. copii si nu numai.
Mai sunt strandurile: Coloseum(la iesire, spre Breasta),Hanul Doctorului(spre aeroport),Laguna Albastra (langa stadionul tineretului,strandul de la combinat(spre Isalnita),mai este unul in zona Metro,nu stiu cum se numeste...parca Venetia .
Va mai puteti plimba pe aleile parcului Romanescu sau cu barca(hidrobicicleta)pe lac,tot aici sunt si doua locuri de joaca amenajate pt. copii,gradina zoologica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

scuze...scrisesem de 2 ori mesajul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Buna! si eu sunt tot din Craiova.

Iti dau si eu cateva sugestii:
La Biblioteca Judeteana "Alexandru si Aristia Aman" cu sediul pe str. Kogalniceanu, exista o sectie numita ludoteca, chiar in cadrul sectiei de imprumut carti pentru copii. Un spatiu ff frumos dotat si amenajat pentru copii. Tot in aceeasi biblioteca, vei gasi o pinacoteca superba. Aici, ai posibilitatea vizonarii de filme, desene, ascultarii partiturilor preferate, nu numai muzica clasica, orice gen.
Iti recomand, vizitarea Gradinii Botanice, nu foarte ingrijita, insa o oaza de verdeata si liniste.
Centrul e frumos seara, dupa ora 18, 30 sau dis-de-dimineata.
De asemeni, Parcul Puskin (in spate la Rotonda) e dotat cu locuri de joaca.
In Parcul Tineretului iti recomand sa nu mergi pe zi la locul de joaca, fiindca e asezat in plin soare, dar dimineata si seara e bine.
In Parcul "Romanescu" ebine in orice moment al zilei si e chiar ff frumos: au o minigradina zoologica, masinute, barcute pe lac, locuri de joaca, tiribombe, velodrom, hipodrom etc.
Alte parcuri, asa de promenada si de dat cu rolele o tura: Gradinita "Mihai Bravu", "English Park", esplanada Teatrului National.
Stranduri: la Aeroport Helin e bun si curat, Laguna Albastra are apa cam rece pentru copii.
Un alt loc bun de joaca pentru copii. dar unde sepoate lua si masa se numeste RSG sau Terasa cu Ponei. E asezat, acest loc ff frumos, dupa Metro (intre Matro si drumul spre Carcea). Aici exista un loc de joaca, dar si alte distractii: hidromasinute, masinute, ponei cu care se poate plimba, animale pe care le pate hrani (caprioare, iepuri), pasari diferite (gaini, porumbei, fazani). E frumos, dar la pranz e cald. Tot seara si dimineata e bine de mers, adica de evitat intervalul 13-18.
Dupa cum vezi, cam suferim un pic de caldura si, vrand-nevrand, intre anumite ore ne odihnim, in casa, la aer conditionat si inghetata.

Sejur placut! O saptamana nu e plictisitor cu oltenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Of, ce am mai cautat subiectul, si nu era de gasit! Il postasem la discutii generale si a fost mutat aici, dar nu am stiut! Ideea e ca am dat si "cautare" pe subiect si nu mi-a gasit nici un rezultat. Cred ca robotul de cautare nu functioneaza prea bine.

Multumesc pentru raspunsuri, fetelor; chiar sapt. viitoare plecam si multe din ideile voastre imi sunt de folos.
De ex. chiar voiam sa gasesc un curs de inot pentrru andrei si iahim mi-a spus unde; parcurile sunt binevenite, gradina zoo, cinematograful, gradina botanica, de asemenea!

Corsge, iti multumesc si tie pentru diversitatea ideilor si pentru detalii! Cand ma intorc am sa va spun ce si unde am fost.

Helbi, Corina, Camelia, Marumiha, Iahim, Corsge cate o pentru voi!

Mergi la inceput