Moneda nationala este LEUL

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Ce mai conteaza daca-i leu sau ron? Oricum, din 2015 moneda nationala va fi Euro. Sau EUR?

Da?? Nu stiam ... eu sunt zapacita rau cu denumirile astea RON, ROL ... nu mai zic de transformari, leu nou, leu vechi.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 20s
Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Ce mai conteaza daca-i leu sau ron? Oricum, din 2015 moneda nationala va fi Euro. Sau EUR?

da? crezi ca va mai exista euro in 2015?

21+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Moneda nationala este LEUL iar simbolul international pentru moneda romaneasca este RON. Cam multa teorie pentru nimic. A exprima o valoare in LEI sau RON este absolut identic exprima acelasi lucru.
2. Sunt convins ca in 2015 va exista euro ca si moneda.

A nu se confunda standardizarea unitatii monetare a unei tari cu inscrierea de simboluri pe o unitate monetara asta ca sa raspund primei intrebari. Nu vei regasi pe moneda japoneza nicaieri inscrierea simbolului standardizat de yen - de exemplu - deci intrebarea pusa de tine este un nonsens din punctul meu de vedere

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

desigur, inaintea existentei leului RON, toata lumea se ducea la piata si cerea de doua mii de roli caramele rest.

Mergi la inceput

Pentru mine este simplu, moneda nationala este LEUL si nu pot sa exprim preturile intr-un simbol bancar RON.
Daca vi se pare corect sa folositi RON nu ar trebui ca si pe bancnote/ monede sa fie trecut acest simbol? Te duci la piata si un kg de cartofi costa 1 RON dar tu platesti 1 LEU. E aberant.

A, si inca ceva... Care este subdiviziunea acestiu RON? Tot banul?

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am fost destul de explicit - a nu se confunda simbolul financiar al unei monede pe piata internationala cu moneda in sine. Tu confunzi primarul cu primaria si o tot tii pe a ta desi explicatia este simpla de tot.
Da poti sa platesti 1 USD sau 1 $ sau one american dollar si nu are nimic in comun cu alti dolari care exista pe piata - ca sa exemplific restrangerea fortata a ta.
In fine. O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui carola
Te duci la piata si un kg de cartofi costa 1 RON dar tu platesti 1 LEU. E aberant.

Nu-i aberant deloc. Tu ceri de-un leu un kilogram de cartofi, dar primesti de-un RON un kil de barabule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Pe ce piata, capcaune? ca am in portbagaj sacose de-alea bune, poa' fac aprovizionarea de iarna.

edit: on topic, moneda este LEU, cuvantul in limba romana este LEU, format din o consoana, o vocala si o semivocala. RON este o reprezentare grafica (fara corespondent sonor - sau, ma rog, cu corespondentul sonor "Romanian (new) leu") a unei conventii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Subdiviziune exista la moneda, nu la simbol.
Sau poate nu stiu eu bine.
Pe mine nu ma deranjeaza sa vad scris RON. Nu prea vad asta in piata la cartofi, insa vad pe etichetele de la firmele internationale: C&A, Takko, Newyorker, etc. Acolo sunt puse preturile pentru mai multe tari, si la toate sunt puse simbolurile nu monedele. Si mi se pare normal sa scrie un simbol de 3 litere (de ex. HUF) in loc de numele monedei (forint) (leul este exceptia pentru ca numele lui e format din 3 litere). Mai ales ca sunt monede, cum ar fi lira sterlina, care se denumesc difetit in limbi diferite, insa simbolul e acelasi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Am fost destul de explicit - a nu se confunda simbolul financiar al unei monede pe piata internationala cu moneda in sine. Tu confunzi primarul cu primaria si o tot tii pe a ta desi explicatia este simpla de tot.
Da poti sa platesti 1 USD sau 1 $ sau one american dollar si nu are nimic in comun cu alti dolari care exista pe piata - ca sa exemplific restrangerea fortata a ta.
In fine. O zi buna!

Stiu cum arata un dolar, euro si 1 leu. Da' pe bune daca stiu cum arata un USD, EUR, RON. In cazul asta, cum pot sa platesc cu un cod bancar (ISO)? Este o diferenta intre simbolurile £ $ € si RON.

"simbolul financiar al unei monede pe piata internationala"-- si care e legatura cu preturile afisate pe piata nationala in RON?

21+

Mergi la inceput