Strugurasi de Sept-Oct 2011 (82)
Raspunsuri - Pagina 16
Kora_B spune:
sper sa nu fiu
![]()
insa recitind iar legislatia ref la indemnizatia de crestere copil am gasit ceva util si foarte interesant, mai ales ptr cele care sunt la al2lea copil si se va lua in calcul la indemnizatia de crestere copil2 si ceva luni din CCC1: astfel, daca in urma calculelor CCC2 iese mai mica decat CCC1 atunci se va acorda suma CCC1 (evident tinandu-se cont de plafonare in fc de perioada de 1an sau 2 ani cum a optat mama).
Si o alta info, care mie mi se pare utila, mai ales ca nu a fost mediatizata deloc, e aceea ca in perioada de primire a stimulentului de insertie (cel de 500 ron) angajatorul nu poate concedia mama pe o perioada de 6 luni de cand se intoarce. E in aceeasi ordonanta prevederea asta. 
Ce ma bucur ca mai castig cateva luni sa am timp sa-mi gasesc altceva, nu sa raman din prima zi cand ma intorc (de fapt dupa perioada de preaviz) fara serviciu. 

27+ cu
DPN 02.10.2011 si mamica de
2 ani +
zubi spune:
sei, in sfarsit dai semne, ma bucur ca esti bine
Lali, pai tre sa fii foarte multumita de al tau sot,ca a facut ditamai efortul,daca a reusit sa fumeze atat de putin
Kora, eu nu am luat diazepam,dar parca nici nu mi se pare normal sa iei,acuma nu stiu ce sa zic na..intreaba doctorul,cel ami corect
ma duc sa pap si apoi la un mic nani, va pup p eburtici
Zubi, mami
31+ cu 
minunea mea
pinkysor spune:
Multumesc ca ma asteptati duminica :) daca sunt in bucuresti vin :)
Stiti cu ce ma ocup eu acum fetelor? Caut pe net ce vopsea/var as putea folosi in camera bebelusului :) Inca nu am gasit ceva articole detaliate pe tema asta dar mai caut. In 2 saptamani as vrea sa varuim.
ancaroro spune:
Kora, nu esti off topic, ca deja fetele s-au obisnuit cu subiectul. Cred ca am discutat cu Seidana un capitol intreg doar despre legislatie ![]()
26+
Bijuteriile mele
mikka11 spune:
sei bine ca e totul in regula
, noi ne-am facut grji, stiam ca te mai doare burtica si nu aparusesi de ceva vreme prin zona...
Hayat esti o bucatareasa minunata, la ce retete postezi pe aici
lali daca ai sti cat te invidiez pentru ca poti merge cand vrei la plaja
, eu iubesc marea, in facultate am stat la caminul 2 de la universitate, pe b-dul Mamaia, aveam plaja in spate, acolo invatam vara![]()
Matza incearca sa nu mai mananci nimic sarat si dormi cu piciorele pe ceva mai sus, o perna de exemplu..
Kora eu am o colega de scoala care a luat diazepam in sarcina, parca eu totusi as zice sa incerci sa te linistesti fara pastilute, intreaba totusi medicul, e cel mai bine asa...
anca ce mai faci? eu mi-am luat prenatal de azi si am produs o intreaga tevatura la serviciu, doamna de la contabilitate m-ar fi strans de gat daca ar fi putut, facuse statele si virase deja banii pe iunie si iulie ( pe o parte din concediu) si era disperata, nu mai stia cum sa modifice acum
28+ cu
Maria-Alexandra
didianana spune:
Am ajuns in sfarsit si eu printre voi fetele
..
Eu azi iar sunt singura cu George pana disearape la 8..si stam inchisi in casa, ca nu putem iesi afara de caldura
..Si pe mine ma doare in zona pubiana de muult, de pe la vreo 20 de saptamani..
Eu azi dimineata am intrat in panica, ca ma lovea BB in vezica in continuu.Chiar m-am gandit ca poate se intoarce si la mine la varsta asta cu caputul in sus, ca asa m-as necaji..
26+ si mamica fericita de
3+ anisori
didianana spune:
Mi-am schimbat si eu semnatura, mai repede cu 2 zile de data asta, sa fie calculat dupa UM, ca sa fiu in ritm cu domnu dr.
27+ si mamica fericita de
3+ anisori
mikka11 spune:
didi, poate te loveste in vezica cu manutele
, e drapt ca la mine, dupa ce s-a intors cu capul in jos, loviturile in vezica sunt foarte discrete, s-au accentuat cele din partea de sus, de sub ficat![]()
seidana cum sunt camasile de nastere pe care ti le-ai luat, din alea cu nasturi laterali pentru alaptat sau cu bretele?
28+ cu
Maria-Alexandra
didianana spune:
pai nici eu nu sunt obisnuita sa primesc atatea lovituri in vezica.Si BB e intors deja cu capul in jos.Oricum in acelasi timp primeam lovituri si in partea de sus..
Vai fetelor dar chiar nu mai stiu cum sa stau, ca nu mai am loc de burta..
27+ si mamica fericita de
3+ anisori
ancaroro spune:
Mikka, sunt bine, prin zona, citesc, numai sa am ce
.
Ei si ce daca facuse deja calculele pe iulie? cine a pus-o? Nu te invinovati pe tine, eu stiam ca salariile se dau dupa ce trece luna, nu in avans. Ce facea daca te duceai cu prenatalul dupa cum zice legea, pana in 5 zile din luna urmatoare?
Salutare fetele,
bun venit Nana.
A venit si la noi caldura.
Iris, la Nova vita vrei sa nasti? Daca de dureri iti e, nu stiu ce sa zic. Eu vreau sa nasc natural, stiu ca va durea, nu stiu cat de mult si cat de tare. Dar trece. Si cezariana doare. Nu in timpul ei, ca esti anesteziata, ci dupa. Daca ai cine sa te ajute cateva zile dupa nastere, e ok, dar daca nu, mai documenteaza-te, vezi fete care au nascut prin cezariana sa-ti povesteasca ele ce si cum. Si daca esti o persoana energica, activa si cu activitati fizice, preferabil sa mergi pe cale naturala. Pentru ca o operatie pe uter te va tine o viata. Si va trebui sa fi precauta multa vreme la fiecare miscare pe care o faci, si la eforturile pe care le depui. Ca doar si jos, nu te lasa sa te rupi haotic, daca e cazul si nu incape bb, face o incizie micuta, controlata, care se vindeca in 2-3 saptamani. In fine, tu alegi pana la urma
, poate nici nu trebuia sa scriu despre subiectul asta, ca e ft controversat.
Picioarele umflate, si nu numai, sunt semn de retinere de apa.
Sarat deloc, si trebuie stimulata eliminarea apei. Prin consum de...apa. Pepene rosu/verde, e foarte bun diuretic
. Si cum zicea Mikka parca (hmmmm neuronul
) picioarele sus. Si daca se poate evita statul in picioare sau daca stai jos pozitia picior peste picior, se creeaza presiune mare si de aia se umfla. Si vitamina C, stimuleaza circulatia periferica.
Eu n-am dureri, n-am contractii. Ma gandesc ca o sa-mi dau seama cand o sa le am, ca sunt contractii. Nu stiu al meu in ce pozitie e, ma gandesc ca e cu capul in jos, cam sus loveste, mai da si mai jos, dar preponderent pe la buric. Si la ultima eco era cu capul in jos, desi are inca vreme suficienta sa se intoarca si rasintoarca.
Marryan, daca e o data cordonul dupa gat nu e bai, poti naste natural. Daca e de 2-3 ori se recomanda cezariana. Dar e micuta inca, tre sa mai stea acolo la mami in burtica si sa creasca, si se poate inca invarti si roti si zbengui.
Nu te mai stresa.
26+
Bijuteriile mele