Iul-Aug 2011-Hai Mihaa! Bv Ilida & Edelweiss! (72)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogoshika10 spune:

Mie mi-a dat sa iau Ca cu Magneziu si D3+ vitamina E si jumatate de aspenter pe zi (din cauza de preeclampsie...) + scobutil si nospa in caz de contractii incapatanate. stiu ca aspenterul este hulit de multi medici, stiu si ce scrie pe prospect, dar eu merg pe mana medicului meu.

Si astea, combinate cu odihna chiar au dat rezultate...tensiunea este ok, iar eu nu mai sunt chiar asa de umflatzica

Cristina G.
35+ Andrei

http://lmtm.lilypie.com/PrElp2.png

http://www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/08/05/2011.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Apropo de streptococul B - fina mea a nascut natural si a avut acest "balaur", motiv pt care a luat antibiotic DUPA nastere, si ea, si bebe si au stat cateva zile in plus in spital. Nu mai stiu daca a luat si inainte, ideea e ca se poate naste si natural cu el, iar bb este foarte bine !

Mamutz - de asta ma temeam si eu, am citit pe la topicul cu nasterea la Medlife si am inteles ca majoritatea mamicilor care nasc acolo au probleme cu alaptatul, ori nu li se aduce bebe, ori nu au lapte suficient (pt ca nu li se aduce bb ) ... Eu sunt tare sensibila la subiectul asta, pt ca la Irina nu mi-a fost deloc usor si acum vreau neaparat ca macar cat am alaptat-o pe Irina sa pot alapta si bb2 ...

Dar ... nu inteleg, pe bebe nu ti-l aduce in salon imediat ce iesi de la terapie intensiva ? Ca eu asa intelesesem ...
Trebuie sa fiu atenta si sa le spun si sa le repet asistentelor + doctoritei neonatolog ca EU NU VREAU Sa-I DEA LAPTE PRAF !!! Sa scrie in toate fisele, ca le fac scandal ! Asta ar fi culmea, la cati bani le dau, sa nu faca cum le spun eu
Daca o sa fie nevoie, ii dau eu acasa, dar macar in maternitate sa mi-o lase exclusiv la san ...

Irina (2006) si 34+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Apropo de streptococul B - fina mea a nascut natural si a avut acest "balaur", motiv pt care a luat antibiotic DUPA nastere, si ea, si bebe si au stat cateva zile in plus in spital. Nu mai stiu daca a luat si inainte, ideea e ca se poate naste si natural cu el, iar bb este foarte bine !

Mamutz - de asta ma temeam si eu, am citit pe la topicul cu nasterea la Medlife si am inteles ca majoritatea mamicilor care nasc acolo au probleme cu alaptatul, ori nu li se aduce bebe, ori nu au lapte suficient (pt ca nu li se aduce bb ) ... Eu sunt tare sensibila la subiectul asta, pt ca la Irina nu mi-a fost deloc usor si acum vreau neaparat ca macar cat am alaptat-o pe Irina sa pot alapta si bb2 ...

Dar ... nu inteleg, pe bebe nu ti-l aduce in salon imediat ce iesi de la terapie intensiva ? Ca eu asa intelesesem ...
Trebuie sa fiu atenta si sa le spun si sa le repet asistentelor + doctoritei neonatolog ca EU NU VREAU Sa-I DEA LAPTE PRAF !!! Sa scrie in toate fisele, ca le fac scandal ! Asta ar fi culmea, la cati bani le dau, sa nu faca cum le spun eu
Daca o sa fie nevoie, ii dau eu acasa, dar macar in maternitate sa mi-o lase exclusiv la san ...

Irina (2006) si 34+ cu

ubita ... pai nu au cum sa nu ii dea lapte praf. nu vei avea laptic cateva zile, trebuie sa pape bebelina ceva.
eu l-am pus la san a doua zi dupa operatie si abia acum, la 5 zile, am lapte cat sa stea satul 2h si un pic.
poti sa le ceri in maternitate sa nu ii dea laptele cu bibe ci cu lingurita, asa nu se obisnuieste cu bibe si cu laptele care curge usor.
dar lapte praf tot va primi ca nu va fi suficient laptic ca sa se sature. DAR, chiar si daca i se da bibe, important e ca de cand poti sa o pui la san inainte de fiecare masa, chiar daca nu are ce sa bea va stimula lactatia.
apoi, acasa, vei lua un bibe cu tetina cu o singura gaura, la care bebelina va trebui sa munceasca si cu un pic de vointa din partea voastra veti scapa si de bibe.
parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_baby spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Irina (2006) si 34+ cu

ubita ... pai nu au cum sa nu ii dea lapte praf. nu vei avea laptic cateva zile, trebuie sa pape bebelina ceva.
eu l-am pus la san a doua zi dupa operatie si abia acum, la 5 zile, am lapte cat sa stea satul 2h si un pic.
poti sa le ceri in maternitate sa nu ii dea laptele cu bibe ci cu lingurita, asa nu se obisnuieste cu bibe si cu laptele care curge usor.
dar lapte praf tot va primi ca nu va fi suficient laptic ca sa se sature. DAR, chiar si daca i se da bibe, important e ca de cand poti sa o pui la san inainte de fiecare masa, chiar daca nu are ce sa bea va stimula lactatia.
apoi, acasa, vei lua un bibe cu tetina cu o singura gaura, la care bebelina va trebui sa munceasca si cu un pic de vointa din partea voastra veti scapa si de bibe.
parerea mea.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011

Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Nu ai lapte, dar ai colostru. Care este suficient pentru majoritatea bebelusilor. Cu cat alaptezi mai mult si la cerere cu atat vine laptele mai repede.
Moasa cu care mi-am facut planul de nastere a spus ca nu ar trebui sa se dea lapte praf la copii cand se nasc decat in cazuri extreme cand mama este bolnava si nu poate alapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13
parerea mea.

Laura, stiu ca nu e lapte in primele zile, dar mai stiu si ca numai punand bebele la san si lasandu-l sa suga cu putere se stimuleaza productia si se desfunda canalele ... La Municipal, unde am nascut-o pe Irina, sunt un pic "fanatice" cu alaptatul, motiv pt care Irina mea nu a vazut laptele praf cat eram in maternitate; statea la sanul meu si sugea si cate 45 minute, apoi se odihnea 1 ora si o lua de la capat; e drept ca eram zombie, dar pe-atunci nu stiam prea multe despre alaptat, acum sper sa fiu mai invatata si cu pompa + ceaiurile + stimulentele de lactatie sa mearga mai usor ...

Crezi ca se munceste vreo asistenta sa-i dea cu lingurita sau cu pipeta ? Sa fim seriosi ... Poate o sa-mi spuna ca "sigur, doamna, asa facem", dar ce control am eu asupra lor ca o sa se tina de cuvant si n-o sa uite cum o sa iasa pe usa ? Doar daca-l am pe bb langa mine pot controla ce si cum ii dau ...

Eu am experienta finei mele, care a nascut natural si laptele i-a venit dupa 4-5 zile, iar bb era in salonul de bebelusi si se duceau la ore fixe la alaptat; cand se ducea acolo, bb nu vroia sa suga ... Oare de ce ? Ce-l poate face pe un bb sa NU VREA sa suga si sa fie, asa cum zic asistentele, lenes ? Eu nu gasesc alta explicatie decat ca e satul, ca daca i-ar fi foame, ar suge de numa' !!!
Si vreau sa va spun ca pana la 3 luni bb nu a vrut sa suga neam, se mulgea saraca la 2-3 ore, ca sa mentina lactatia, si ii dadea la biberon ! Culmea e ca dupa 3 luni a reusit sa o invete si la san si au scapat de biberon, dar asta este un caz foarte rar, in general se intampla invers !

Irina (2006) si 34+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaruxi spune:

Of, in sfarsit apuc si eu sa mai intru

In primul rand tin sa va multumesc din suflet pentru toate urarile de bine pe care le-am prinit din partea voastra, desi ar trebui sa ma renegati pentru ca nu am mai intrat 2 luni de zile.

Tuturor mamicilor care au nascut le doresc sa aiba bebei sanatosi, papaciosi si necolicosi! Pentru fiecare in parte

Adra si Krissy multumesc pentru link-urile despre pozitiile corecte pentru alaptat; foarte, foarte utile. Adra m-ai salvat cu lanolina, este mult mai buna decat garmastanul. Am cumparat varianta de la multi mam. Facusem niste ragade de toata frumusetea. La dreptul am scapat si acum ma mai lupt cu stangul. Ultimele 2 zile am folosit aparatoare pentru san de silicon pentru ca nu mai puteam de durere.

Bebe Matei e un cuminte si un dulce, cand am timp o sa pun si poze. De 2 zile au inceput si durerile de burtica si plange saracul de durere. Exista vreun ceai pe care sa-l pot bea eu si sa-l ajute pe el? Lui ii dau Bonissan, dar e apa de ploaie. Astazi l-am stimulat cu termometrul sa faca caca, dupa 11 ore de la precedentul. Uneori stam la san cate 4 ore, in sensul ca mananca cate 5 min. adoarme, apoi se trezeste si o luam de la capat. De cele mai multe ori papa 7-10 min. si doarme o ora. Asta si ziua si noaptea. Timpul meu este foarte limitat din cauza asta. Saraca Maria sta mai mult la desene si eu mor pe chestia asta.

Dormim toti intr-o camera si chiar in acelasi pat pentru ca Matei e mai linistit, iar Maria nu vrea sa ne separam nicicum. Bine, ea ar vrea sa dormim doar noi 3, ca inainte

Noi am folosit cu succes batista bebelusului. Mi se pare foarte utila. Ca sa rezolvam problema zgomotului puternic al aspiratorului, ne-am cumparat unul silentios.

Si eu am nascut la o maternitate privata si sa stiti ca nici aici nu s-a incurajat deloc alaptarea la san. Mi-l aduceau de 3 ori pe zi, il puneam la san, el nu voia sa "munceasca". Laptele mi-a venit dupa ce am ajuns acasa. Am fost speriata ca nu va mai accepta sanul, deoarece in spital a fost hranit doar cu biberonul, insa incet, incet am reusit amandoi si acum e alaptat exclusiv. Acum eu sper ca laptele ii ajunge, sper ca il satura. Doar o data ziua si o data noaptea doarme legat 2-3 ore, in rest ne chinuim din 1/2 in 1/2 de ora sau in fiecare ora.

Mi-am facut epidurala si am avut unghiile facut cu oja, nu am auzit ca ar trebui sa fie o problema cu chestia asta.

Adra te inteleg perfect cu bebele pozitionat sus. Al meu a fost asa pana am nascut.

Rammy, Alymih si Dya felicitari pentru baietei, sa fie sanatosi si sa va aduca numai bucurii!

Am cam sarit de la una la alta, sper sa intelegeti ceva

Uitasem, noi ii facem inca baita partiala cu ceai de musetel si cu pansament steril pentru ca nu i-a cazut buricul si eu am un stres maxim pe chestia asta.

Va pup pe toate si va doresc o seara usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

nu zic ca nu ati avea dreptate. bb alex manca din bibe, dupa ce il puneam la san, 30ml de lapte praf. nu prea cred ca eu am avut atata colostru ... am reusit sa mulg 15 ml de colostru/lapte, dar atat.
ceea ce vroiam eu sa zic este ca se poate alapta un copil, chiar daca primele zile a primit bibe. asta a fost experienta mea la dani si acum.
nu zic ca e usor, dar se poate.

n usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxiiiii spune:

Azi am trecut prin prima spaima de "mamica" :) m-am trezit de dimineata cu burta cam tare dar am luat un no spa si gynipral si m-am culcat la loc...la 10.30 cand m-am trezit burta era in continuare tare, am stat ca pe ghimpi asteptand sa miste bubulina ca sa ma linistesc....am stat linistita in pat, am citit forumul, am postat scuzele pt ananemi si apoi dintr-o data mi s-a intarit si mai tare burta...m-am panicat rauuu!! L-am sunat pe sotul meu si mai rau m-am agitat...mi-am sunat medicul care a zis sa mai iau odata cele 2 med si daca in 2 ore nu isi revine bura sa ma duc la elias de urgenta....in timpul asta eu eram disperata ca nu misca si mi-au trecut prin cap cele mai negre ganduri posibile...am plans in continuu...incercam sa ma linistesc dar m macina disperarea ca daca e ceva in neregula..am sunat-o pe mami si i-am zis sa-mi gaseasca de urgenta un cabinet unde sa fac un ecograf sa vad eu ca e bine fata...a reusit sa gaseasca si m-am dus...in 15 min m-am linistit...bubulina e bine, ii batea inimoara, e cuminte, si colul si-a mai revenit...am plans de fericire apoi :) doamne...e infiorator sentimentul ca ar putea pati ceva puiul tau!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

am revenit si noi. Nimic interesant! Bb se lasa asteptat/a. M-a trimit si la spital sa vedem cum stam cu stresul, testul a fost facut in timp record, la fel si ultrasoundul...pt ca e un miscacios si jumatate care nu sta locului, care respira singur si care e coborat bine mersi...deci totul e ok. Placenta ok, lichid ok...bb ok, deci nici cand sa ne grabin cu nasterea. Dilatatia 2cm...la fel ca si sapt trecuta

in legatura cu pusul la san in spital. Aici esti fff incurajat cu alatarea(ce diferente uriase), dupa ce nasti, se ia bb , se curata si ti-l lasa cu tine in rezerva. Din 2 in 2 ore vine o tipa care cica te invata cum sa pui copilul la san. Eu care nu am produs in timpul sarcinii colostru deloc deloc, cum o puneam la san cum simteam cum trage ea ceva si imi desfunda mie canalele. Aici nu iti da lapte praf si nici bb nu ii da fara stirea ta nimic. Defapt...nici nu mai il ia nimeni din salon. Colostru e suficient pt primele zile de viata ale bblui care mai mult doarme la inceput...de aici si scaderea in greutate la iesirea din spital. E foarte important acest colostru, tineti-va de capul asistentelor sa nu le dea lapte praf, colostru e plin de anticorpi.

Va pup!

Mama de Ana si 39+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3xutza_81 spune:

in primul rand felicitari noilor bebelusi si proaspetelor mamici! e o incantare sa citesti postarile lor!

am fost si noi astazi la doctor pentru testul NTS si celelalte analize!
bubulina are 3300grame, e o grasunica , colul este putin scurtat si inchis - ceea ce ma face sa cred ca ajungem la termen (voi ce credeti din experientele voastre)!

miki mi se pare super tare ca Timo va sta cu tine in rezerva si te va ajuta !

va doresc o noapte linistita!!!

Cu drag,

Alexandra, cea mai fericita cu Anastasia (DPN 28 iulie 2011)

Mergi la inceput