3 medici de la Polisano - alaturi de noi - Q&A
Raspunsuri - Pagina 9
drMoise spune:
Histerosalpingografia este o radiografie cu substanta de contrast a uterului si a trompelor; a 2a varianta este o ecografie cu sustanta de contrast sau ser fiziologic! Detaliile obtinute difera si sfatul meu este sa alegi un medic la care sa faci investigatiile intr-o ordine fireasca pentru ca altfel te vei supune la investigatii similare cu riscurile lor asociate!
Citat: | ||||||||||||||
citat din mesajul lui Mihaelafalt Buna seara, va deranjez iar cu o intrebare, miercuri am facut beta si a iesit 3,94 ecografic totul este bine, formatiunea din trompa a disparut fara chisturi, doctorita mi-a recomandat sa astept 6 luni si atunci sa fac o histerosalpingografie si in urma procedurii sa vedem daca am sanse la o noua sarcina, astazi am fost la un control la un doctor renumit si mi-a recomandat 2 luni protectie, 3 luni sa incerc sa raman insarcinata si daca nu raman sa ma duc la el sa imi faca o histerosonografie.Care este diferenta dintre ele si dvs ce parere aveti cat ar trebui sa astept pana a ramane din nou insarcinata? Am facut si transaminazele si au iesit valori foarte bune, mi-a venit si ciclul pe 16.07 la 27 de zile dupa chiuretaj, repet doza de metotrexat a fost 100mg. Multumesc mult si ma scuzati ca tot insist cu intrebari.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate. |
drMoise spune:
In general Utrogestanul se ia pana la 12 saptamani de sarcina dar sunt situatii cand el poate fi continuat si asta numai medicul tau iti poate spune!
Citat: |
citat din mesajul lui Lyette Revin cu o intrebare! In luna mai am facut FIV la SIbiu, iar embriotransferul a fost in 16. Acum sunt in saptamana a 13/a si as vrea sa stiu pana cand trebuie sa iau utrogestan (momentan iau 3 de 200 pe zi) Multumesc mult! |
drMoise spune:
Alegeti intai clinica unde doriti sa faceti FIV si acolo in urma unei consultatii vi se va da o lista de investigatii atat pentru dumneavoastra cat si pentru donatoare dupa care veti trece printr-o comisie de donare si abia apoi veti putea face procedura in sine!
citat din mesajul lui apalina scuze daca sunt prea insistenta ... dar as mai avea o intrebare .... daca am donatoarea ... cum se procedeaza? ce acte trebuie ca totul sa fie legal? ce pasi trebuie urmati? multumesc ,o saptamana buna va doresc |
apalina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui drMoise Alegeti intai clinica unde doriti sa faceti FIV si acolo in urma unei consultatii vi se va da o lista de investigatii atat pentru dumneavoastra cat si pentru donatoare dupa care veti trece printr-o comisie de donare si abia apoi veti putea face procedura in sine!
|
MaraAnisia spune:
Buna ziua,
am 30 ani, si de 5 ani incercam sa avem un copil. am depistat pb mea in urma unei HSG: am 2 utere - neoperabil (uter didelf). am obtinut natural o singura sarcina acum 2 ani pe care am pierdut-o pana in 6 saptamani (de la sine, fara chiuretaj). am facut 5 IA fara nici un rezultat pozitiv.(cu stimulare ovariana, obtinut foliculi, endometru bun). mentionez ca sotul nu are pb si ca de-alungul acestor ani am facut si refacut multe analize recomandate pt infertilitate si toate au iesit bine (hormonale, de coagulare, histeroscopie, anticorpi).
intrebarea este daca aceasta malformatie uterina poate fi singurul motiv pentru care nu obtin sarcina ? si, de asemenea, ce recomandare aveti in cazul meu: sa mai incercam natural, IA?
Va multumesc,
Mara
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
drMoise spune:
Nu e nevoie sa faceti nici un act pentru ca legal la noi cine naste copilul are drepturi depline si donatoarea nu poate avea pretentii ulterioare!
Citat: | ||||
citat din mesajul lui apalina
|
drMoise spune:
E greu sa faci o recomandare. Varsta va permite sa mai incercati natural dar infertilitatea de 5 ani si cele 5 IA nereusite ar fi indicatie de FIV. Nimic nu e matematic strict in medicina si puteti obtine o sarcina spontan acasa luna asta!
citat din mesajul lui MaraAnisia Buna ziua, am 30 ani, si de 5 ani incercam sa avem un copil. am depistat pb mea in urma unei HSG: am 2 utere - neoperabil (uter didelf). am obtinut natural o singura sarcina acum 2 ani pe care am pierdut-o pana in 6 saptamani (de la sine, fara chiuretaj). am facut 5 IA fara nici un rezultat pozitiv.(cu stimulare ovariana, obtinut foliculi, endometru bun). mentionez ca sotul nu are pb si ca de-alungul acestor ani am facut si refacut multe analize recomandate pt infertilitate si toate au iesit bine (hormonale, de coagulare, histeroscopie, anticorpi). intrebarea este daca aceasta malformatie uterina poate fi singurul motiv pentru care nu obtin sarcina ? si, de asemenea, ce recomandare aveti in cazul meu: sa mai incercam natural, IA? Va multumesc, Mara Mara, mami de fluturas Irina Cu Dumnezeu in gand "Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele." Sfantul Dimitrie al Rostovului |
apalina spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui drMoise Nu e nevoie sa faceti nici un act pentru ca legal la noi cine naste copilul are drepturi depline si donatoarea nu poate avea pretentii ulterioare!
|
missy40 spune:
Buna dimineata!
Am mai scris aici si vreau sa va multumesc pentru raspuns.
Am 41 ani si jumatate si doresc sa mai fac un copil. Ultima sarcina am avut-o acum 10 ani, dar, din pacate, am pierdut-o. Am facut o serie de analize ( ian.-feb 2011):
ZIUA 2- FSH=5.25 Estradiol=55.8 Inhibina=57.72
ZIUA 14- Estradiol=132 FSH=8.04 LH=10.8
ZIUA 21- Estradiol=135 Progesteron=10.4 Prolactina= 5.16
Aprilie 2011- AMH= 9.55 pmol/l ( fertilitate scazuta). Cm regulat la 27-28-29 zile.
Am facut stimulare ovariana cu Ova-mit in luna iunie, am obtinut 2 foliculi buni pe OD si un endometru de 8.5mm. Am facut Pregnyl 5000UI, dar la eco din ziua 16 foliculii nu s-au spart.
In luna iulie am facut o a doua stimulare tot cu Ova-mit, am avut 2 foliculi de 22mm si 21 mm pe OS si E trilaminar de 9.3mm. Am facut Ovitrelle 250, am facut inseminare, dar , din pacate, nu am obtinut sarcina. Am pus si Utogestan 200 intravaginal dupa inseminare si ,desi nu sunt gravida, CM nu a venit inca. Am 31 de zile astazi de la ultimul ciclu. M-am dereglat de la Utrogestan?
Am citit ca daca LH e mic, foliculii ajunsi la maturitate, nu se sparg. Sa fi fost doza de Ovitrelle slaba pentru mine?
Sunt tare necajita din acest motiv, caci cred ca este singurul care ma impiedica sa obtin o sarcina. Am permeabilitate tubara bilaterala si sotul- spermograma buna.
Am sanse sa obtin sarcina prin inseminari? FIV nu-mi permit sa fac din motive financiare.
Am raspuns la stimularea cu Ova-mit.
Ar trebui sa fac stimulare cu altceva si sa maresc doza de HGC(eventual Gonal, Pregnyl, etc)? Faptul ca nu s-au spart foliculii sa fie motivul pentu care n-am ramas timp de 10 ani? Se pot face 10000, 15000 sau 20000 ui Pregnyl pentru spargerea lor?
Timp biologic nu prea mai am si imi doresc tare mult un copilas !
Va multumesc mult