Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (8)
Raspunsuri - Pagina 6
kraluca spune:
neatza tuturor!
alina - sotul tau merge la concertul bon jovi? mi-am dorit si eu extraordinar de mult sa pot ajunge. insa, o nunta la care ne ducem duminica si distanta mare pana la buc m-au cam impiedicat sa-mi indeplinesc visul ... poate alta data
lexi - m-am distrat aseara citind perlutele mariucai tale.... e fenomentala. cateodata ma cam sperii de ceea ce va urma dupa nastere, insa ma inseninez la asemenea bucurii - sper sa fie normal la prima sarcina si sa nu fiu eu o mama denaturata
bubbles - stiu ca exista o reglementare legata de efectuarea turelor de noapte de catre femeile insarcinate (legea 24/2005 privind protectia gravidei si a lauzei la locul de munca) - daca am timp astazi si daca te intereseaza caut exact articolul din lege. daca te intelegi bine cu angajatorul, in baza reglementarilor legale, iti poti modifica programul pentru a nu efectua ture de noapte
maine incerc si eu reteta de cartofi cu branzica la cuptor (voi pune rosii doar pe jumatate de compozitie )
poop la toata lumea si o zi frumoasa
8+
cris_cris1 spune:
Buna dimineata fetelor,
acum m-am inregistrat, sunt in 8 saptamani si daca totul merge bine trebuie sa vina bebe pe 18.02.2012. Si eu, ca si multe dintre voi, dupa cum am citit aici, am greturi matinale care tin toata ziua, tensiune mica si dureri de cap. Nu reusesc sa fac mai nimic toata ziua din cauza starii de rau. Am vazut ca se mai diminueaza daca mananc branza foarte sarata, dar dupa o jumatate de ora maximum revine.
Va pup,
Cristina
My_Lady0091 spune:
Si io voiam la Bon Jovi...dar lispa acuta de bani
ehe...probleme cu somnolenta am avut la prima sarcina.eu care nu prea dorm ziua,nu fac amiezile si din astea,dar pe prima sarcina dormeam tun si ce odihnitoare erau somnicurile
acum am mai cochetat cu niste episoade de somnolenta insa nu asa acute ca prima oara.
Un lucru nu s-a schimbat:mersul noaptea la toaleta.si inca nu imi pot da seama de ce ma apuca noaptea..ca ziua merg odata maxim de doua ori si fac normal,dar noaptea-s cascada Niagara Falling
greturile m-au mai lasat dimineatza si apar numai seara,dupa ora 16.
nu mai pot manca deloc carne...cum ii simt gust sau miros...e jale!
si continui cu starea de moleseala/ameteala/sfarseala!
*Blackmoon Lady 9+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
sa va insenineze ziua!
*Blackmoon Lady 9+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
anangel_lexi spune:
Buna tuturor. Va ofer un ceai!
kraluca, multumim. Intr-adevar, odata ce incep sa vorbeasca, scot perlute una dupa alta. Iar acum, pe la 4-5 anisori incep sa filosofeze. Sunt mortali! E normal sa ai temeri legate de perioada de dupa nastere. Perioade grele or sa fie destule, as minti daca as spune ca nu sunt. Depinde si de fiecare dintre noi cum le poate gestiona, depinde si de personalitatea copilului...Insa pana la urma trec. Si vin altele, si altele. Insa bucuria, fericirea, implinirea pe care ti le aduce un copil, nu se compara cu nimic altceva. Eu una ma topesc toata cand ajung seara acasa de la serviciu si fii-mea alearga spre mine cu bratele deschise si striga "Maaaamiiii! Unde ai stat atata?"
Vorbeati de insomnii: cand va aud, mai ca-mi vine sa va dau din somnolenta mea, dar nu am cum. Mie mi-e somn intruna. As dormi non-stop. Dar nu pun asta pe seama sarcinii, ca asa eram si inainte.
alina_anto, distractie placuta la Breaza!
Vroiam sa va povestesc ca miercuri, la plecarea din cabinetul doctorului, am primit un pachetel si o punga plina ochi cu tot felul de reviste,brosuri etc. In pachetel erau 2 sticlute cu cosmetice pt gravide de la Buebchen si o carticica foarte frumoasa cu informatii despre sarcina si dezvoltarea fatului dar si cu spatii goale unde sa completezi tu cu poze cu bebe inainte si dupa nastere, impresii, etc, un fel de jurnal de sarcina f. fain. In punga am gasit si o cutie cu vitamine de gravi, o suzeta si o multime de carticele, brosurele, etc. Printre altele am gasit o brosura cu dezvoltarea sarcinii pe saptamani si scria acolo ca din saptamana a 13-a e foarte important sa luam Omega 3 care ajuta la dezvoltarea creierului copilului dar si a vazului. Omega 3 se poate lua pe cale naturala mancand mult peste gras (cum ar fi somonul) insa eu somon nu pot manca mai mult de o bucatica, e ffff satios. Asa ca nu cred ca se poate completa necesarul de Omega 3 pe cale naturala, deci cred ca trebuie luat sub forma de capsule. Scria acolo ca e nevoie de 200 mg de Omega 3 pe zi. V-am scris asta ca sa stiti si voi, eu una nu stiam. Aaa, si am observat ca nemtii incurajeaza gravidele sa ia acid folic pana dupa nastere, pe toata perioada alaptarii. Eu stiam ca se ia cam pana prin saptamana a 14-a.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 12+
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
carina spune:
Ma primiti si pe mine pana mai apar gravidute de martie-aprilie 2012?
DPN: 02.03.2012, posibila sarcina gemelara aparuta cand ne pierdusem orice speranta dupa 8 ani jumate de la prima mea sarcina.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
olishka spune:
Salutare!!!
Bine ai venit Cris_cris Sa ai o sarcina usoara si frumoasa!
Anangel_lexi eu am un program facut pe lunile de sarcina de catre o firma de medicamente (de fapt de sunt suplimente alimentare, toate naturale). Acum mi-am achizitionat suplimentele pentru primul trimestru, sunt vreo 8 suplimente si printre ele si acid folic si omega 3. Calitatea produselor este mult superioara fata de ce gasesti in farmacii. Daca te intereseaza pot sa-ti dau detalii sau sa-ti trimit lista cu programul. Eu nu vreau sa ma iau nimic din farmacii, desi in prima sarcina am luat Elevit, de la care cred eu ca m-am ingrasat in prima sarcina.
Noi am avut ieri o calatorie f lunga cu trenul (9 ore), insa am ajuns cu bine. Am ajuns la concluzia ca este mult mai bine cu masina, si pentru mine, dar si pentru copii.
Sa aveti o zi minunata!!!
Olga, mamica lui David iepurasul si 7+
Annisia spune:
Olishka, ai un link ceva cu programul de suplimente? Si eu am luat Elevit in prima sarcina si m-am ingrasat 28 de kg. Acum nu mai iau decat acid folic, de teama sa nu ma fac iar dulap.
ANNISIA, mami de YANIS si suriorul lui (10+)
Micul Yanis creste mare
Suriorul lui Yanis
Praslea cel voinic si perele de aur (ca mere avea mama inainte de odiseea in 40 de saptamani)...
Credinta-i val, iubirea vânt
Si viata fum!"
Alice_Elena spune:
eu si la mara si acum am luat Centrum materna. vad ca nu are omega 3 dar in rest de toate. eu m-am simtit bine cu ele,nu m-am ingrasat excesiv, nu am mancat ca sparta.
in fine, vin de la morfologia de trim 1. copilul e bine, mai mic cu 3 -4 zile, se pare ca am ovulat in a18a zi. de fapt asta imi zisese de la primul control. avem un bebe miscaret, care fugea de doctor, s-a chinuit sa il masoare.
mara
Mami de Mara Nicolle
(20.08.2010) si 14+