copilul face febra mare foarte des
copilul meu in varsta de 8 luni a facut febra acum 2 sapt 40. a fost racit dar in acelasi timp i-a crescut si un dinte. am facut tratamenet cu antibiotic sirop si injectabil si abia abia a trecut. acum o sapt am terminat tratamentul si a fost ok 4 zile, apoi iarasi a inceput sa tuseasca iar medicul a zis ca nu are nimic. Mi-a dat sirop humex pt copii si a zis ca nu are nimic nici macar rosu in gat. In seara aceasta a facut iarasi febra 38.5 dar tind sa cred ca-i mai creste un dintisor desi a inceput sa si stranute destul de des. Nu ara avea motive sa raceasca caci nu l-am scos pe afara deci nu inteleg motivul. Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce sa fac.
Multumesc.
Raspunsuri
emanouela spune:
sanda, moda in Rom e antibiotic la orice ceea ce nu e deloc normal. ce-a fost a fost, raceala cu virusi sau bacterii....la virusi Nu antibiotic, la bacterie Da. in fine, e un virus ce circula acu, al meu pitic l-a luat de 3 ori....din aer, iarba, praf, etc....se manifesta cu febra si lipsa poftei de mancare pt ca fac niste afte in gat. nu se trateaza cu nimic, doar se tine febra sub control daca o ia razna, in rest hidratare multa si tantum spray pt durerea in gat. tu daca stranuti esti racita? nu. al meu pitic dupa ce a plans cand s-a nascut a stranutat....era racit? nu. deci nu mai lua asta ca semn al racelii, asta asa, sa fii mai relaxata....poa sa fie praf sau ceva alergic sau orice altceva. iar nu inteleg de ce il tii vara in casa, dar tu stii mai bine.
sanatate
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
CorinaDani spune:
buna,
e gresit sa presupui ca, daca nu ai scos copilul pe afara, nu are cum sa raceasca.
virusii si bacteriile i le puteti aduce/da voi, adultii cu care intra copilasul in contact, le puteti lua de oriunde, de la serviciu, din autobuz, de pe manerul usii de intrare de la bloc, etc.
chiar in aceasta perioada circula/a circulat o viroza pacatoasa, se ia foarte usor.
sau, puteti fi purtatori sanatosi de diversi germeni, in nas sau in gat, si il tot contaminati pe bebe. ar trebui si voi, parintii si ceilalti adulti care intra in contact direct si prelungit cu copilasul, sa va faceti un exudat nazal si faringian.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
oana_lex82 spune:
Copilul meu abia a scapat de bronsita, azi mergem la un control asa "de control", dar data trecuta cand am fost cu el era plin de copii bolnavi la usa medicului si acesta mi-a zis ca e jale cu virusii astia din cauza schimbarii de temperatura..Deci e posibil sa aduceti si voi virusi.Multa sanatate!
Sanda_2010 spune:
multumesc mamici pt raspuns. Astazi nu a mai facut febra dar nu a vrut sa manance mai deloc plus ca a fost smiorcait toata ziua. Cu siguranta noi i-am transmis vreun virus deoarece azi am constatat ca am racit.
Va multumesc
ANDREEASMAR spune:
Sanda, nu stiu daca te ajuta ce-ti spun, insa cu baietelul eu am reusit sa-l protejez de receli cu ajutorul medicamentelor homeopate. Problema parintilor este ca nu au rabdare sa faca un astfel de tratament copiilor (acestea nu-si fac efectul imediat, de aceea multi renunta). Am un mare noroc cu medicul pediatru, care nu sare cu antibiotic imediat.
Baietelul meu are 1 an si 4 luni si a racit o singura data la 11 luni (a facut maxim 38.9 intr-o singura noapte si a tusit cateva zile). Nu i-am dat antibiotic, am facut tratament homeopat si aerosoli cu ser fiziologic+dexametazona pentru tuse). In septembrie incepem un tratament homeopat care va dura 6 luni pentru cresterea imunitatii (recomandat de un medic din Germania).
Sa ai grija de tine si sanatate puiului tau!
Baby1320 spune:
Sanda, de ce nu incerci sa ii faci niste analize ? Eventual si un exudat faringian ?
Al meu baiat, e drept ca nu tusea, pe la 7 luni, a facut febra 40. Avea pana la urma E-coli. Ca idee, nici prin cap nu mi-ar fi trecut, iar la un control de rutina, probabil mi-ar fi bagat pe gat antibiotic zicand ca e o raceala ...
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010