Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***329***
Raspunsuri - Pagina 25
pisigri spune:
"Inca unul si ma duc", ca am uitat sa precizez ca raspunsul meu anterior a aparut ca urmare a "curajului" de care a dat dovada novus
. Nu de a-i da slanina, ci de a face publica chestia asta ![]()
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Baaaaai, deci nu pot sa cred!!
Sunt shocata!!!
Adica novus e o silfida trasa prin inel...si mananca...SLANINA?! Da' cum e posibil asa ceva, degeaba, natura e nedreapta!
Io cred ca n-am mai pus gura pe slanina de la 14 ani!
Da' cuscra nu mai vine cu chestionaru' cela? Haideti, tufete, ca am facut referatu', am facut eseul...si de invatzat n-am chef!
Pisigri, incepe tu!
V-am zis ca pe sapt. venitoare, daca scap cu bine de sesiune, dau io tema de casa, nu?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
pisigri spune:
(Bine, trec peste partea cu slanina de casa, ca intii am zis ca ma tin tare, da' pina la urma tot mi s-a facut pofta...)
Pai intrebarile mele s-or mai discutat pe aici....
Da' ...na, hai sa expun citeva situatii...
1. Daca sintem acasa, nu am nici o sansa sa plec de linga Ilinca. Adica sa plec de acasa. Merg la un stomatolog care face programari la ore turbate, iar ieri, ca sa pot merge la dentist la 21.00, am lasat copila cu tati in parcul din spatele cabinetului, de unde au plecat pe jos spre casa. asa a fost ok totul, dar daca e sa plec eu din casa, e jale cu bocete si urlete de numa ! sa o tin pe varianta soft, sau sa ma obisnuiesc cu ideea ca na, copiii mai si pling din cind in cind, in fond nu ramine in drum, nu-i face nimeni nimic, deci n-o urla ea cit lipsesc eu...
2. Ilinca nu are nici un gind sa se imbrace/dezbrace, incalte/descalte singura. daca ii "sugerez" sa faca asta, imi zice ca nu poate, ca e mica :))). Pe mine nu ma incurca la modul real chestia asta, insa mi-as dori-o mai independenta si mai descurcareata. ea vine mereu "de fusta mea". Bine, e adevarat, are si chestii la care se oftica si ma cearta ca "face Ilinca singura", deci nu pot sa ii contest initiativele, insa nu stiu cum, isi alege mereu sarcinile care necesita indeminare, precizie, siguranta etc (deci ca un exemplu, laptele il bea dintr-o cana cu pai, ingusta la gura; in fiecare seara eu string lapte praf de pe jos pentru ca tine musai sa puna ea cu masura aia in "bibinon"). La "parinteala neplavoviana" mi s-a spus sa am rabdare; am, ca nu cistig nimic daca facem "concurs" care dintre noi poate fi mai incapatinata (cistiga ea :))). Dar...ma "macina" ca alti copii mai mici fac si a mea nu. Adica as vrea, pentru binele ei, sa fie independenta si bagacioasa, iar ea e timida si exagerat de...empatica cu toata lumea.
3. In parc. Lasa orice copil sa ii ia jucariile. Daca vrea jucaria inapoi, vine si imi spune mie. daca vrea o jucarie a altui copil, se tine dupa ala cu cite o fata de milog de ma apuca jalea, si in general isi "alege" numai "draci" de 4-5 ani, care chiar nu au chef sa imparta cu "bebelusi". Nu face scandal, nu se lasa distrasa de nimic, si nu o data a trebuit sa intervin pentru ca respectivul copil ajunge sa fie "agasat" de privirile ei insistente si o mai imbrinceste :(( . As prefera sa se plinga alte mame ca fiica-mea e prea bagacioasa si ia jucariile altor copii, decit sa ma pling eu ca e "bleaga", nu stiu cum sa zic.
Problema e la mine. Eu am avut mult de pierdut fiind "bun samaritean"; nu o data am fost evaluata prost pentru ca am stat in banca mea, nu o data s-au laudat altii cu treaba pe care le-am facut-o eu, in timp ce eu incasam suturile ca am intirziat cu treaba care era a mea de drept. Eu urasc sa ies in fata, urasc sa vorbesc in fata unui public, urasc cind am de sustinut referate la doctorat, pina si la orele cu studentii am reusit sa ma simt in largul meu abia dupa ce ne-am "imprietenit" si am "instaurat" un stil de predare (total contestat si neagreat de superiori) prietenesc, interactiv, ca practic lucrarile practice pe care le tin eu sunt discutii "libere" pe marginea subiectului, menite mai mult sa indrume si sa orienteze decit sa predea si sa buchiseasca.
Dar pe ea o vreau altfel. Cu mai multa incredere in sine. Si habar nu am cum sa i-o cultiv, cum sa o fac mai bagacioasa si mai descurcareata...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Baaaaai, deci nu pot sa cred!! Sunt shocata!!! Adica novus e o silfida trasa prin inel...si mananca...SLANINA?! Da' cum e posibil asa ceva, degeaba, natura e nedreapta! Io cred ca n-am mai pus gura pe slanina de la 14 ani! Da' cuscra nu mai vine cu chestionaru' cela? Haideti, tufete, ca am facut referatu', am facut eseul...si de invatzat n-am chef! Pisigri, incepe tu! V-am zis ca pe sapt. venitoare, daca scap cu bine de sesiune, dau io tema de casa, nu? I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
pai, ILINCA, proteinele din carne nu ingrasa. Bine, ion slaniina sunt mai mult grasimi decat proteine. Ceea ce ingrasa este combinatia de carne+cartofi, carne+paine, fasole+paine etc.
Ilinca_M. spune:
Haoleu, Bianca, da' cine mananca slana goala-golutza?! (in afara de Ada:))) N-auzi ca si novus balota cu rosii si branza si sunt convinsa ca si pituuuuca buuuna![]()
Pisigri, ce sa zic, s-o iau si io pe puncte?
1) de ceva vreme nu ca nu pot io sa ies din casa, da' nu poate nici huzband, a ajuns sa iasa hotzeste, pe ascuns, ii duc eu pe rand hainele sa se imbrace in alta camera, caci Sophiphi din clipa in care vede ca-si pune ceasul pe mana incepe scandalaul, se lipeste de el, nu accepta s-o lase din bratze...pot io sa stau si-n cap. Amu e simplu ca e vacantza, cand are unul de mers iesim toti 3 si cel care are treaba se pierde pe parcurs.
2) Mie inca nu mi-a trecut prin cap sa-i sugerez sa se imbrace/ dezbrace singura, chiar deloc. Ma distrez cand vad ca incearca sa-si dea ea jos sandalele cand intram in casa, dar o ajut io rapid. Cand vrea sa plecam "pa" isi aduce incaltarile si ni le umfla sub nas, sa pricepem "aluzia", atat. Io va zic drept ca nici n-o pun sa manance singura cu lingurita, furculita, as innebuni sa vad cum se chinuie sa haleasca ciorba:))) Mananca singura doar ce poate lua cu mana.
3) In parc e destul de "aspra", hotarata, nu trebuie sa ma bag io decat cand o apuca sa arunce cu nisip si pietricele, s-o ghidez spre o zona "children-free". Ce ma exaspereaza e ca, obsedata de minci, se baga in fotbalu' copiilor mai mari, cred ca nu se va potoli nici de va primi o minge-n mutra, spaima mea
Daca un copil ii ia jucaria si o vrea, i-o ia inapoi; cateodata n-o intereseaza ca se indreapta spre altceva. Uneori ia lopatica/ galetusa/ mingea altuia, io nu-i zic nimic veci, doar consolez copilu' oferindu-i ceva la schimb, daca vrea. Daca nu vrea, n-are decat sa lupte cu Phiphi:)))
Revin, ca ma solicita
chatonel spune:
novus, cred ca doo nopti, dar inca nu sint sigura 100%.
Ce stiu e ca vom fi doar fetele, eventual si cu mama
, motanul nu mai vine.
Ilinca, daca tu nu esti bagacioasa, cum vrei sa devina fie-ta? Ea "copiaza" ce vede in jur, la mami si la tati 
Ilinca_M. spune:
Hehe, chatonel, ma confundasi cu pisigri.
Io acum sunt destul de bagacioasa si infipta. Dar in copilarie (adica pana pe la vreo 27 de ani:))) eram de-o blegoshenie infioratoare, timiiiida, "la locul meu" etc; pisigri cred ca era mic copil pe langa mine:))
Fiica-mea vad ca nu tare ma mosteneste, desi asa parea pana pe la 18 luni, stiti voi, cumintenia intruchipata...desi si atunci zicea maica-mea ca e muuuult mai "apriga" decat eram io la varsta ei![]()
Sophiphi e taurul intruchipat, de o caposhenia rara; nu are cerinte absurde, ca norocu', dar daca vrea sa faca ceva, apoi aia face!
Nu demult am stat si io si huzband cu curu' pe o bordura mai bine de 1 ora cat ea a tzopait in ditamai baltoaca, facandu-si praf adidasii, sosetele, pantalonii...n-am putut pleca pana nu s-a saturat. Da' ne-am invatat minte si i-am luat cizmulite de cauciuc:)))
Monnvas spune:
PISIGRI
1. Amu ne-a trecut perioada aia, dar a fost si la noi. Cu "mami nu peaca!!!" "mami acasaaaa" si altele. Apogeul a fost prin iarna, cand a plans vreo 45 de minute. Dar acum imi zice "du-te a calti" (= du-te la carti) si ma baga in lift, inchide usa dupa mine etc. Am trecut si prin faza lu' Phiphi, cand nici tati n-avea voie sa plece. Recunosc ca l-am lasat plangand de cateva ori, dar efectiv nu am avut de ales, asta-i viata de clasa muncitoare. Incredere in persoana cu care ramane, asta-i tot ce pot recomanda...
2. Nici noi. Are faze de "Chiti singul" la orice, mai putin la ce-as vrea io. Si nici nu am vazut copil la varsta lor sa se imbrace/dezbrace singur. De unde ti-a venit ideea?
3. Si noi, dar nu ma deranjeaza. Daca ii ia cineva jucaria, vine la mine, ii explic ca ne-o da inapoi si isi gaseste altceva de facut. Faza tare e ca de obicei nu pofteste la jucariile altora. Nu ia, nu cere, nu urmareste. Nush ce sa zic, mie imi convine, nu cred ca asta inseamna blegeala in toate aspectele vietii.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
Bianca2503 spune:
Pai sa zic ei eu:
- la faza cu plecatul din casa: eu nu am voie sa plec fara el. Imi spune "cu mine", adica sa il iau eu cu mine. Daca ma furisez mai merge, dar sa ii inchid usa in fata plange. daca pleaca Robert, iarasi nu e bine, desi accepta...ii spun ca se duce pana jos la masina si apoi o sa se intoarca. Nu plange, dar nici nu ii convine.
- despre independenta. Faze si momente! faze in care isi pune singur chilotii si baga ambele picioare pe un crac. maioul pe dos, papaucii invers si momente incare nu isi ia singur sa manance, ci ia cu mana mea. Adica mana lui apuca mana mea pe care o directioneaza catre o bucata de mancare, eu trebuie sa ma prind despre ce e vorba si apoi sa ii duc bucata la gura:))
- in parc. Posesivitate maxima. Nu lasa pe nimeni sa ii puna mama jucarii, trici, carut, in schimb el se duce la toate cele. Explicatul functioneaza din parti. Este o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez si nu cred ca o sa reusesc sa fac ceva anul asta.
In schimb ziua spune cand face caca/pipi si sta fara "pampers". noapte ii pun ca parca este elefant...
Bianca2503 spune:
Am uitat sa va zic ca ma pregatesc de serbare.O sa fie la sf lui august, iar Vladimir cica o sa fie prezentatorul nr 2, adic aun ajuotr de magician. trebuie sa ii duc papion si camasa alba si alte chestiuni.
Cred ca o sa bocesc de o sa ma umflu