confuza....... intr-un spital din Romania

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Doctorii din Romania nu stiu sa se comporte cu pacientii in general. Sistemul nu ii educa sa aiba "bedside manners" cum zic strainii, nu stiu cum sa-l traduc intr-un cuvant in romana, un fel de maniere cu pacientii. Daca nu primesc educatie deloc acasa de comportament decent, sunt foarte neciopliti.

Imi amintesc de un ecograf pe care l-am facut in Ro acum vreo 10 ani, la o clinica privata din Bucuresti.
Merg la ecograf linistita, ma durea in partea stanga din cand in cand, si dintr-o data o aud pe cea de la ecograf ca incepe sa urle:" Vaaaaaaaaaaaaai....vaaaaaaaiiii...", am ramas socata de reactia ei. Ma si gandeam ca am ceva grav si o sa mor a doua zi. De fapt aveam un chist pe un rinichi si tipa a zis ca am o boala grava, rinichi polichistici. Si eu calma( sa nu cumva sa o excit prea tare pe asta la creieriii ei sensibili) ii spun ca diagnosticul ei este imposibil pt ca: unu, aia era boala genetica si nimeni in familia mea nu are asa ceva si doi, polichistic inseamna mai multe chisturi, nu doar unul. Logic nu? Si a inceput sa se certe cu mine, ca trebuie sa-mi aduc parintii imediat la ecograf, cu siguranta au si ei rinichi polichistici. M-a uimit ca nu ma asculta...in fine, m-a speriat de am facut consultatie cu un profesor renumit de rinichi care a infirmat diagnosticul ei.

Ma gandeam cum de le da voie sistemul sa arunce cu diagnostice teribile si sa aiba reactii de femei de piata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer
Dar mai sunt unii care se tem sa nu ajungi "mai sus" sau de publicitate. Am banuiala ca tot din cauza asta si-au schimbat atitudinea in mod inexplicabil cand a cerut externarea.

Cred ca se intampla ceva, se declanseaza un protocol, cand pacientul isi cere externarea. Si asta aduce cazul pacientului in discutiile din timpul sedintilor de dimineata. Sau la manager. Ceva de genul acesta. Am observat si eu cand am fost in aceasta situatie ca medicul se crispeaza. As fi curioasa sa stiu ce inseamna asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Sa va povestesc si prima mea discutie cu doctora? Era pe la pranz, venise de dimineata, imi completase fisa si ma trimisese sa fac 2 radiografi. O facusem pe prima si asteptam sa apara cealalta doctorita sa mi-o faca pe a doua. Cabinetul unde se faceau era exact in hol, era o zi ploioasa si un curent infernal pe bancile de asteptare. Radioloaga nu venise, o baba vomitase pe aparate si faceau curat in urma ei femeile de serviciu iar eu asteptam pe un hol vecin, la 20m distanta, verificand din 5 in 5 minute sa vad daca au curatat acolo si daca a venit radiologu ( sa nu stau cu urechea mea bolnava in curent). Si apare in final doctorita mea pe hol, si sar repede sa vorbesc cu ea. Cu multa greata ma intreaba ce vreau iar eu, din greseala ( imi statea gandu la rmn) in loc sa ii zic ca astept sa fac radiografia zic ca astept sa fac rmnul. Vaaaaai, ce-a fost la gura ei cand a auzit de rmn (aveam trimitere de la camera de garda de la municipal pentru el). Ca de ce vin sa fac la ei rmn, ca ce, la universitar nu puteau sa- mi faca, ca doar au si ei aparatura, ma rog, striga la mine de parca eram eu vinovata ca nu mi- au facut aia acolo rmn. Oricum nu mi-a zis nimeni sa fac acolo, ca daca imi zicea nu eram nebuna sa refuz. Ii explic doctoritei ca n-a fost alegera mea sa il fac undeva anume, ca am venit acolo unde m- a trimis medicul meu de familie. Isi aduce apoi aminte ca am radiografie de facut si iar ma ia la rost ca de ce nu stau ca bou la usa in curent sa astept, ca la 12 inchide si nu mai apuc s-o fac, ce daca e curent, nu e inca doctor si toare aparatele sunt pline de voma, tre sa stau acolo!!!

Restul discutiilor cu doctora au fost doar la vizite, fara detalii despre un posibil diagnostic, si cu niste raspunsuri seci si date in scarba parca, total pe neintelesul meu cand o intrebam de rezultatele investigatiilor.

Ps: n-am ce reclamatie sa fac, fara dovezi.si nici nu stiu daca merira sa o inregistrez cu mobilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy
[Ps: n-am ce reclamatie sa fac, fara dovezi.si nici nu stiu daca merira sa o inregistrez cu mobilul.

Ba ai, o reclamatie in care sa relatezi ce ti s-a intamplat, ce dovezi iti trebuiesc? Spitalul este obligat sa-ti raspunda si pentru asta o sa trebuiasca sa-i explice si dna dr managerului cum de i s-a facut reclamatie. Chiar daca raspunsul catre tine foarte probabil nu te va ajuta cu nimic gandeste-te ca o va face pe dna dr si poate si pe alti colegi prezenti la sedinta sa se gandeasca de doua ori inainte sa deschida gura pe viitor. Gnadeste-te ca maine poate ai sa te duci sa te vada un medic pe care cineva s-a gandit ca merita sa-i faca o reclamatie, macar ca sa-l puna pe ganduri. Si ca medicul ala o sa se comporte civilizat, chiar daca nu-i vine natural o s-o faca de teama consecintelor.
Stiu ca nu vrei decat sa stii ce e cu tine, cum o sa te vindeci si mai ales sa ajungi acasa la tine insa eu cred ca e important sa faci asta.
Lipsa noastra de reactie ii face pe oamenii astia sa se simta indreptatiti sa ne trateze asa. E normal ca atunci cand esti bolnav sa nu te simti in stare sa faci pe justitiarul si cred ca in micimea lor chiar pe asta mizeaza.
Dar pana la urma este vorba de a-ti pune in scris experienta si de a cere o pozitie oficiala a spitalului, o poti face cand ajungi acasa, trimiti o recomandata cu confirmare de primire. Nu merita sa sacrifici 30 min din viata ta, o coala de hartie, un plic si un timbru ca sa schimbi ceva in bine, cat de putin?

Lucrurile nu se schimba de la sine, daca nu facem nimic o sa continuam sa induram in continuare aceleasi umilinte.

Sanatate multa, iti tin pumnii sa fie totul ok si sa te recuperezi repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui AdiS

Citat:
citat din mesajul lui glimmer
Dar mai sunt unii care se tem sa nu ajungi "mai sus" sau de publicitate. Am banuiala ca tot din cauza asta si-au schimbat atitudinea in mod inexplicabil cand a cerut externarea.

Cred ca se intampla ceva, se declanseaza un protocol, cand pacientul isi cere externarea. Si asta aduce cazul pacientului in discutiile din timpul sedintilor de dimineata. Sau la manager. Ceva de genul acesta. Am observat si eu cand am fost in aceasta situatie ca medicul se crispeaza. As fi curioasa sa stiu ce inseamna asta.

Nu se intampla nimic, pacientul pur si simplu semneaza in foaie ca solicita externarea contrar avizuluil medicului si gata. Nu se duce problema la manager, nu se discuta la raport.

Ramiris, ca sa anchetezi un medic ai nevoie de dovada. Si medicul acesta este acoperit. Ca atipat la pacient? perceptie subiectiva si interpretarea pacientului. Chestii de-astea fac anchetarea o gluma, eventual daca face plangere la manager, la seful de sectie, i se va atrage atentie doctoritei, dar atat. in nici un caz ancheta.

Povestea cu plangerile am spus-o de 1000 de ori pana acum dar mi s-a raspun de fiecare data ca nu are rost.
Este logic si normal ca daca managerul sau seful de sectie primeste tzaspe plangeri despre comportamentul unui medic, se vor lua masuri. Si daca este vorba doar de o mustrare publica sau privata, tot masura este si tot are impact.

Mickyy, ba ai ce sa faci, plangerea de care spun mai sus.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mickyyy,
parca spuneai la subiectul de la clinica virtuala ca ti-ai facut cateva analize si consultatii pe baza cardului de la firma (probabil beneficiezi de un pachet de servicii medicale, asa am si eu).
ei bine, pe baza acestui card, nu ai putea sa apelezi la servicii medicale private ? cardul pe care il ai nu apartine unei retele de clinici, care sa aiba si spital privat ?
stiu, asta inseamna bani, probabil multi, pe care poate nu ii ai.
dar, decat sa fii trimisa sa-ti faci analize la clinici particulare si sa dai spaga la medicii "de stat", nu ar fi mai bine sa platesti cu chitanta si factura la un spital privat, unde sa fii tratata omeneste, unde sa ai conditii decente de spitalizare, unde medicii sa-si dea interesul sa-ti puna mai repede un diagnostic ?
nu stiu, zic si eu...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Da, am abonament business la medlife din partea firmei la care lucrez, dar costurile sunt uriase pentru restul serviciilor neincluse in abonament, si reducerile nesemnificative. Si din pacate momentan nu stau deloc pe roze cu banii, din contra, sunt mult sub linia de plutire, ca sa nu zic falimentara. Probabil supararile de genul asta, adica financiare, au fost cele care au declansat problema pe sistem nervos (asta daca e pe sistem nervos si nu altceva).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sper ca faci plangere pana la urma!

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Posibil sa fac si plangere in viitor, functie de cum va evolua situatia. Momentan singura doctorita care a reusit sa ma scoata total din sarite e orlista din ambulatoriu, si mai mult ca sigur voi lua atitudine fata de ea. Neuroloaga e doar deficienta la capitolul comunicare si cam irascibila, dar nu stiu de ce anume as putea-o acuza. A ignorat trimiterile anterioare pentru rmn si a decis sa ma lase sa-l fac gratis doar cand am solicitat externarea, dar totusi ma trimite. Astept sa vad cum se sfarseste maine povestea, la 3sunt programata la rmn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Asistentele au pt. ca le ramane de la pacientele care se externeaza. Nu au de unde sa fure, iar leucoplastul si nu numai si le cumpara singure.

Se pare ca unele au de unde. Mama are o prietena, infirmiera la un spital de stat. De fiecare data cand vine in vizita vine cu sacosica cu pansament, leucoplast, spirt etc. Ii repetam insistent ca nu avem nevoie si chiar daca am avea ne cumparam fara probleme dar e mandria ei ca poate fura de la serviciu. "De ce sa cumparati daca am eu gratis"?

Mergi la inceput