confuza....... intr-un spital din Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

A, si asta cu "nu te baga nimeni in seama daca nu dai" imi face tensiunea sa creasca.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Normal ar fi ca pacientei sa-i spuna doctorita de ce ingora recomandarile colegilor, e atat de greu pentur un medic sa-i spuna "femeie, asteptam putin cu RMN pentru ca eu cred ca e mai important sa facem inainte aia si aia si aialalta, nu consider ca rmn-ul e relevant in faza asta pentru ca eu suspicionez alt diagnostic sau pentru ca...." Ca nu e un cobai pe care face experimente, e un om, si mai mult decat atat un om in suferinta, preocupat de starea lui de sanatate.

N-ai comentat in nici un fel cum ti se pare ca doctorita si-a permis sa strige la pacienta atunci cand aceasta a intrebat cand i se face rmn (si asta nu pentru ca visase ea noaptea sau se autodiagnosticase pe google ci pentru ca alti doi medici considerasera ca asta e o investigatie necesara).
N-ai comentat cat de normal este ca un pacient sa stea o saptamana in spital fara sa i se explice de ce i se fac anumite investigatii, unde s-a ajuns cu concluziile in cazul lui insa in schimb e pasat intre cabinete private, ca intre colegi, ca sa se mai incaseze un ban cinsitit.
Ea nu stiu daca stie daca investigatiile pe care le-a platit i-au fost cu adevarat necesare si daca da, de ce.
Iar fraza cu "nu e mare diferenta la coplata, doar 3-4 milioane" nu stiu daca e de ras sau de plans. Parca medicii din sistemul public, cu salarii meschin de mici puneau ceva mai mult pret pe suta de euro.

Mickyyy, nu mai bine spui despre ce spital si despre ce medic e vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui OanaRusu

Citat:

A, si asta cu "nu te baga nimeni in seama daca nu dai" imi face tensiunea sa creasca.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Si mie imi creste. Pentru ca asa e.

mami de (intr-o zi de vineri... 13 iunie ) si (ziua cea mai lunga: 21 iunie)
Priveste partea buna a lucrurilor

Ei, eu te asigur ca nu este asa.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Sigur traiesti in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
Ba, m-ai vazut raspunzand extrem de frumos si normal persoanelor care nu jigneau.
Eu ca medic ma simt jignita de mesajul acesta al lui Micky si, dupa cum am mai spus, si ingretosata.

Na, te rog: femeia e in spital de o saptamana, cu niste simptome nasoale si fara sa stie ce are, si-a lasat familia acasa si a tastat poate mai bine de-o ora de pe un telefon mobil ca sa afle daca ii scapa ceva. Sunt convinsa ca in conditiile in care a vazut realitatea pe pielea ei in timpul asta o doare in undeva de tensiunea ta. Sunt convinsa ca se poate si altfel, la fel cum stiu sigur ca nu ai lucrat chiar in toate spitalele din tara si cu toti medicii.
Deci daca nu poti s-o ajuti fara sa-i dai peste bot nu mai posta!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

Ba, m-ai vazut raspunzand extrem de frumos si normal persoanelor care nu jigneau.
Eu ca medic ma simt jignita de mesajul acesta al lui Micky si, dupa cum am mai spus, si ingretosata.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Dar tu ca om cum te simti cand citesti ca un alt om ca si tine este tratat in acest fel de ... alt om, din intamplare medic.
Incercati frate sa fiti oameni inainte sa fiti medici, sariti instantaneu in sus sa aparati breasla no matter what.
Te-ai ingretosat ca ce? Ca comentat ca nu i-a luat banii? In conditiile in care e de notorietate dupa cum spune ea printre pacientii respectivei doctorite ca ia bani si sunt cunoscute si sumele?
DAr modul sub-uman in care se comporta colega ta medic nu te ingretoseaza? Nu face sa-ti creasca tensiunea faptul ca oameni fara caracter si fara suflet ca ea strica renumele breslei?
Cred ca pana cand dinauntrul sistemului n-o sa incepeti sa scuipati afara specimenele astea n-o sa se vada nici o imbunatatire.
Si n-o sa se intample asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da, lucrez in spital, stiu ce spun.
mai 3 pagini si poate va dati seama ca nu aveti cum sa ma contraziceti.

Banuiesc eu ca e la mintea cocosului ca un medic nu trebuie sa tipe la pacient si ca pacientul trebuie sa stie ce se intampla.
Raspunsul meu era strict pt. interpretarile date de Micky, ce spui tu nu sunt interpretari, e realitate si nu ai ce sa comentezi.

Hannen, ma indoiesc eu ca nu ai intalnit "raritatile". nicodata? toti medicii ti-au cerut bani sau au fost nebuni?
Asistentele au pt. ca le ramane de la pacientele care se externeaza. Nu au de unde sa fure, iar leucoplastul si nu numai si le cumpara singure. Nimic fantastic, dar fiecare asistenta are minimum 10 pacienti si nu este normal sa isi cumpere ele leucoplastul. Asa cum nu este normal ca medicii sa cumpere fire bune de sutura pt. pacienti ca sa iasa bine suturile pt. ca spitalul nu are.

Mie mi-ar palce sa inceteze povestea cu datul banilor benevol si injuratul medicului care indrazneste sa ia, sau datul banilor benevol si injuratul medicului care nu ia.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Xio,ti-as zice ca personal nu ai de ce sa te simti jignita si ingretosata,insa nu pot.Stiu cum e sa faci parte dintr-o "multime" pe care periodic sa o ia cineva in suturi.
Insa cum crezi tu ca s-a simtit sora mea ,eu si ca noi alte mii ,milioane de oameni poate ,care au cheltuit mii,(poate zeci de mii) de euro prin spitalele romanesti ,multi dintre ei intrati direct in buzunarele doctorilor fara niciun folos?
Fara o vorba buna,fara un diagnostic clar,fara interes(se vede pe fata lehamitea,dezinteresul).Cum te simti cind stai ore intregi pe la usile lor sa-si bea cafeaua sau sa-si rezolve problemele personale si tu,bolnavul,lesini efectiv pe sala?
Cum te simti cind apare o asistenta la fiecare jumatate de ora sa mai puna o perfuzie desi paturi libere sunt iar pe hol bolnavii si batranii asteapta cu picioarele umflate .

Si cui ii zici cind te apuca disperarea ca azi n-ai mai avut sa-i dai ca acum doua zile si nici nu te-a bagat in seama?Sau si mai rau,a tipat la tine?
Cum te simti cind nimeni nu te intreaba "femeie/mamaie/tataie-mai ai bani de-o paine pina vine pensia?"Cind nimeni nu stie daca ai bani sa te urci in autobuz sa ajungi acasa,sau daca ai ceva sa pui pe masa,insa doctorii numara spaga in fata liftului si se lauda cu excursii in strainatate si cu ce "pantofi frumosi si-a luat fii`mea".

Xio,nu doresc nimanui sa guste disperarea ,dispretul,dezinteresul si neomenia din spitalele romanesti!E cronic si nu cred ca exista vindecare!A dat in septicemie!
Poti sa te superi,insa este adevarul gol-golut.Eu am mancat o bucata de paine amara ca fierea,gustul e inca in gura si nimeni din minunatul sistem sanitar romanesc nu m-a intrebat cum ma simt sau daca mai pot!Nici pe mine,nici pe ai mei,nici pe cei care zilnic pompeaza in buzunarele doctorilor!

Whatever happens don`t let go of my hand!

Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Xio, nu vreau sa generalizez, exista doctori si doctori. Cel care a luat toata viata si care fara stimulente nu misca un deget, la o extrema, si cel care isi face treaba din pasiune, fara sa fie interesat de aspectele materiale la cealalta. Tot respectul pentru ultimii, care sunt destul de rari. Insa daca un doctor despre care stii ca a luat sau ca ia in mod frecvent (de la ceilalti pacienti) ii refuza de la tine, e omeneste sa iti pui intrebari. Daca ai stii despre el ca e corect si cinstit, atunci da, ai dreptate sa vezi problema cum ai expus-o tu, dar nu cred ca e cazul doctoritei mele.

Si am trait pe pielea mea in iarna chestia cu nebagatul in seama, n-am dat nimic doctoritei si in concluzie m-a ignorat, nici macar la vizita n-a venit decat vreo 2 zile din 6 cat am fost internata, nici macar la externare nu s-a sinchisit sa vina sa- mi zica ceva de bine sau rau (asistenta mi-a facut toate formele, desi doctora era in spital), iar ca sa imi dea un amarat de concediu medical pentru perioada cat am fost internata a trebuit sa fac 3 drumuri dupa externare la spital dupa el. Si sunt sigura ca motivul a fost strict financiar, ca aluzii a bagat la greu, da m-am facut ca ploua.

Oricum, nu despre spaga din spitale vreau eu sa discut, pentru ca oricum ea exista, indiferent cat incearca unii din noi s-o elimine, ci despre drepturile mele ca pacient, platitor de asigurari si internat intr-un spital de stat.

Apropos, credeti ca exista intelegeri intre medici si clinicile particulare, de genu eu iti trimit pacienti si tu imi dai o cota parte din incasarile de pe urma lor? Ca altfel nu- mi explic de ce in loc sa mi se faca in spital analizele si abia dupa, daca sunt irelevante sa fiu trimisa la particular la chestii mai amanuntite, ei ma pun din prima la cheltuieli. Adica pot sa fac un rmn gratis, am acest drept, am cotizat o gramada la cas ani de zile, si totusi doctoru zice ca neeeah, nu il faci pe asta gratis ca e posibil (nu sigur, doar o posibilitate) sa nu fie elocvent!!! Si nu vorbim de cativa lei, ci de milioane, dar ca sa excludem din start o posibilitate, hai sa aruncam cu banii pe geam. De ce nu putea zice hai sa il faci pe asta gratis si daca nu o sa fie bun vedem dupa, poate e nevoie sa mergi la doctorita x la privat????

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Citat:

Na, te rog: femeia e in spital de o saptamana, cu niste simptome nasoale si fara sa stie ce are, si-a lasat familia acasa si a tastat poate mai bine de-o ora de pe un telefon mobil ca sa afle daca ii scapa ceva. Sunt convinsa ca in conditiile in care a vazut realitatea pe pielea ei in timpul asta o doare in undeva de tensiunea ta. Sunt convinsa ca se poate si altfel, la fel cum stiu sigur ca nu ai lucrat chiar in toate spitalele din tara si cu toti medicii.
Deci daca nu poti s-o ajuti fara sa-i dai peste bot nu mai posta!

Androix Bijoux

dar cine esti tu sa imi spui mie cand sa postez si cand sa nu postez?
daca femeia este in spital e ok sa creada ca toti sunt niste criminali doar ca sa nu fie lezata de realitate?
Uite ca ii raspund ca sa o lamuresc, ea ma face pe mine spagara si altele, eu am bunavointa sa o lamuresc partial si sa-i spun si un adevar "dur".

Ramiris, ma distrezi. Sunt ingretosata ca un om care ofera bani atunci cand ii sunt acceptati scuipa, iar cand nu sunt acceptati scuipa.
Ce treaba ai tu cu banii pe care i-a luat de la ceilalti pacienti? Ai vreo problema ca de la ea nu a acceptat? este obigata sa accepte de la pacienta ca sa fie injurata din alt motiv decat din ala ca nu accepta?
Despre comportamentul medicilor eu am scris de nenumarate ori, am scris cum este normal sa fie un medic.
Momentan sunt iritata de ineptia cu luatul banilor, mi se pare fantastica.
Mersi de lectii, ce sa incerc, ce sa fac, nu am nevoie. ;)

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Xio, nu vreau sa generalizez, exista doctori si doctori. Cel care a luat toata viata si care fara stimulente nu misca un deget, la o extrema, si cel care isi face treaba din pasiune, fara sa fie interesat de aspectele materiale la cealalta. Tot respectul pentru ultimii, care sunt destul de rari. Insa daca un doctor despre care stii ca a luat sau ca ia in mod frecvent (de la ceilalti pacienti) ii refuza de la tine, e omeneste sa iti pui intrebari. Daca ai stii despre el ca e corect si cinstit, atunci da, ai dreptate sa vezi problema cum ai expus-o tu, dar nu cred ca e cazul doctoritei mele.

Si am trait pe pielea mea in iarna chestia cu nebagatul in seama, n-am dat nimic doctoritei si in concluzie m-a ignorat, nici macar la vizita n-a venit decat vreo 2 zile din 6 cat am fost internata, nici macar la externare nu s-a sinchisit sa vina sa- mi zica ceva de bine sau rau (asistenta mi-a facut toate formele, desi doctora era in spital), iar ca sa imi dea un amarat de concediu medical pentru perioada cat am fost internata a trebuit sa fac 3 drumuri dupa externare la spital dupa el. Si sunt sigura ca motivul a fost strict financiar, ca aluzii a bagat la greu, da m-am facut ca ploua.

Oricum, nu despre spaga din spitale vreau eu sa discut, pentru ca oricum ea exista, indiferent cat incearca unii din noi s-o elimine, ci despre drepturile mele ca pacient, platitor de asigurari si internat intr-un spital de stat.

Apropos, credeti ca exista intelegeri intre medici si clinicile particulare, de genu eu iti trimit pacienti si tu imi dai o cota parte din incasarile de pe urma lor? Ca altfel nu- mi explic de ce in loc sa mi se faca in spital analizele si abia dupa, daca sunt irelevante sa fiu trimisa la particular la chestii mai amanuntite, ei ma pun din prima la cheltuieli. Adica pot sa fac un rmn gratis, am acest drept, am cotizat o gramada la cas ani de zile, si totusi doctoru zice ca neeeah, nu il faci pe asta gratis ca e posibil (nu sigur, doar o posibilitate) sa nu fie elocvent!!! Si nu vorbim de cativa lei, ci de milioane, dar ca sa excludem din start o posibilitate, hai sa aruncam cu banii pe geam. De ce nu putea zice hai sa il faci pe asta gratis si daca nu o sa fie bun vedem dupa, poate e nevoie sa mergi la doctorita x la privat????

Atat asteptam
Nu stiu sa-ti spun daca exista vreo cota pe care sa o primeasca medicul daca trimite la privat, tinand cont de faptul ca este vorba despre RMN, se prea poate.
Foarte bine ca nu ai acceptat, era chiar culmea din moment ce aveai posibilitatea sa il faci gratuit.
Cu ORl-ul se putea sa aiba medicul ORL-ist ceva ce spitalul nu avea, de asemenea se mai trimit pacientele la laboratoarele private sa-si faca diverse analize care in spital nu se pot face.
Si aici am auzit ca se poate ca medic sa primesti ceva servicii/gratuitati/bani, dar nu am vazut nimic concret, noi trimitem tot timpul la laboratoare si nimeni nu primeste nimic.

Referitor la faptul ca a luat de la unii si nu a luat de la altii, e vorba despre cat insista pacientul, despre pacient si altele.

O intrebare am: esti sigura ca ti-a facut externarea asistenta atunci? Intreb asta pt. ca si mie i-au spus pacientii asistenta si probabil plecati acasa erau nedumeriti sau revoltati la gandul ca o asistenta si-a depasit atributiile.
Ce analize ti-a facut pana sa iti faca RMN? atea uzuale, sau a cerut ceva suplimentar?

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu una nu mai continui discutia cu tine, Xio. Nu mi-am facut un scop din a-ti dicta tie cand sa postezi si cand nu, dar uneori sari calul, ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca esti prea patrunsa de propria persoana si de statutul de medic. Ai prostul obicei de a acapara toate discutiile si inevitabil ajungi sa imbraci costumul Xenei Iar aici nu e vorba de spaga.

Mickyy, eu sunt convinsa ca exista intelegeri intre medici si clinici particulare. Stiu de cand eram gravida ca eram trimisa intr-un anumit loc pentru analizele de sange si acolo eram intrebata cine m-a trimis si era scris la catastif. Diferenta dintre cele doua situatii e ca eu nu eram fortata sa merg acolo, puteam merge unde doresc, si in al doilea rand erau analize despre care stiam ca se fac in sarcina, nu eram incarcata aiurea.

Androix Bijoux

Mergi la inceput