Nasterea la Arcadia - Iasi (9)
Raspunsuri - Pagina 17
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana.irina Nu, nu iau no spa. Nici nu stiu exact care e efectul no spa-ului. 36+ cu Maria Antonia |
si eu aveam contarctii si luam cate 2-3 nsopa de 50 pe zi, asta pana la 39 sapt si 5 zile, duap care le-am intrerupt, si in 3 ziel am nascut.No=spa relaxeaza musculatura abdomenului/tractului urinar si se da cand sunt contractii, ca e bine sa ajungi totusi pana la 38 sapt!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana.irina Nu, nu iau no spa. Nici nu stiu exact care e efectul no spa-ului. 36+ cu Maria Antonia |
Relaxeaza muschii moi cica. dar la 36+ nu prea mai e cazul...
Medicul ce ti-a sp[us de contractii? Ai vb cu el? Eu cred ca cea mai importanta e parerea medicului tau si poate e cazul de no-spa sau ceva
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 24+ cu
oana.irina spune:
Pai pana acum cateva zile, nu am avut contractii. De-acum nu mai iau, raman asa. Am mai baut ceai de frunze de zmeur, despre care am citit ca ar avea cam aceleasi efecte, in ideea ca pregateste travaliul, diminuand durerile prin relaxarea muschilor moi. Chiar, am uitat sa imi mai fac de vreo 2 zile . Ma duc sa pun de unul.
36+ cu Maria Antonia
LenaC spune:
Oana.irina legat de farmacie, eu merg la farmacia Aris (este pe independentei si in nicolina) de obicei si au preturile foarte bune.
O alta farmacie online de unde am comandat si am fost foarte multumita este aldedra (dati search pe google si o gasiti), am luat de acolo femibion cu 57 ron, in farmacii in Iasi nu prea gaseam si unde am gasit era in jur de 74 -76 ron. Asa ca am luat 3 cutii si a fost super ok :).
La sensiblu poti sa iti faci card pe numele sotului tau.
Ca eu aveam card de puncte si mi-a spus k pot sa fac pe numele sotului card cu reducere.
Lena - 27+
oana.irina spune:
Lena, merci. Uite chiar acum intru pe Aldedra. La sensiblu, nu mai fac niciun card, nu mai calc pt ca aveam pe cardul de puncte 3000 si ceva, si nu le-am putut folosi, pt ca nu mi-au eliberat alt card si m-am ofticat, plus ca preturile sunt mari de obicei, si pretul cu reducerea de 10% cat aveam eu, depaseste adesea un pret intreg dintr-o alta farmacie.
36+ cu Maria Antonia
ionelamaria spune:
am sunat acum sa ma programez la dr la consultatie si a plecat in concediu. Baaai ce ma enerveaza chestia asta ( situatia nu dr, ca ea saraca are nevoie de o pauza). Eu pe 23 am nunta la brasov... si nu voiam sa plec inainte sa fac o consultatie.... ca na, e agitatie, drum lung... si voiam sa stiu ca e totul ok inainte... acum eu ce fac? De plecat de zuza am plecat si sarcina trecuta ( la 6 luni jum pa plimbam prin Piatra Craiului) dar n-am plecat fara acordul medicului.... asa ma simteam in siguranta... Acum am asa un sentiment ca daca e ceva si eu nu stiu..... Ufff!
si cica eu sunt relaxata
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 24+ cu
oana.irina spune:
Ionela, daca ai griji, poate e bine sa mergi la altcineva sa te vada. Sigur are un coleg care preia pacientele. Eu nu stiu cum isi traiesc viata din-afara spitalului medicii astia. Bine ma refer la acei foarte implicati, nu la ignoranta atat de des intalnita din pacate, a unora.
36+ cu Maria Antonia
Stefana spune:
Buna!
Da, Ionela, mergi la altcineva la control, ca sa pleci cu inima impacata.
Sa va zic de ce sunt atat de multe cezariene la Arcadia? Desi cu siguranta banuiti. Unei colege de-ale mele i-a spus dr sau, colaborator, ca nu vine la Arcadia pt nastere naturala, ca nu are timp sa stea dupa ea la un travaliu de cine stie cate ore, ca are garzi in spital, programari la cabinetul privat, asa ca ii face cezariana daca vrea la Arcadia.
Din cate i-am vazut pe medicii angajati, sunt destul de deschisi catre nastere naturala, insa colaboratorii nu prea. Si unele persoane accepta cezariana (sau le conving inventand cine stie ce probleme) doar ca sa nasca cu un anumit medic.
Noi iara stam in casa pe motiv de canicula. Am iesit de dimineata cu treaba, ne-am imbracat bine ca era racoare si ne-am intors fierti. Si acum stam la pielicica goala, si eu, si bebe Asteptam seara sa iesim la plimbare.
Ionela, probabil ca la Siminiceanu o sa mergem si noi pana la urma, dar cand o sa fie cazul. Acum n-am avea de ce. Doar ca o sa vrem alt medic de familie pediatru din octombrie, undeva in CUG-Nicolina, sa ne fie aproape pt controale, retete, trimiteri etc.
Antibiotice nici eu nu vreau sa dau aiurea. Si sper nici sa n-avem nevoie de tratamente prea curand sau vreodata Eu o sa merg si la homeopat cu bebe daca va fi cazul, pt ca am vazut in jurul meu copiluti facuti bine cu homeopate. Copii care erau foarte bolnaviciosi inainte si acum sunt ok.
Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
oana.irina spune:
Stefana, motivul asta cu cezariana, e destul de real probabil. Eu o sa nasc cu medic colaborator- Mihalceanu, care nu a incercat nicio secunda sa imi sugere cezariana din vreun motiv ori altul. Chiar s-a aratat incantat de dorinta mea de a naste natural, si m-a incurajat. Am stabilit deja cu ea ca voi merge la spital atunci cand se va declansa, acolo ma va primi un medic de garda care o va suna sa ii prezinte starea mea. Deci, nu o sun eu ca sa nu dau alarma de-aiurea, sau din contra sa deduca ea din explicatiile mele ca nu ar fi urgent, si doamne fereste sa fie. Avand in vedere ca sunt in IS, si va fi si ea in toata perioada urmatoare, a zis sa nu imi fac probleme, ca va fi bine.
36+ cu Maria Antonia