Nasterea la Arcadia - Iasi (9)
Raspunsuri - Pagina 12
camelia33 spune:
Buna dimineatza!
Lalic, da se fac injectii in burtica zilnic, cat esti spitalizata.Nu sunt dureroase.
Sofia Maria
oana.irina spune:
Buna dimineata!
Tocmai ne-am intors si noi de la control. Colul e lungut si inchis, placenta anterioara cu grad II-III de maturatie. In concluzie, o mai duc. Greutatea e de 2700 de gr + - 300 gr. E cam micuta, dupa masuratori, si a scazut si varsta la 35 sapt si 3 zile. Si capusorul e micut (DBP 84 mm- 34 sapt).
La cat m-am ingrasat, ma gandeam ca o sa fac un copiloi de 5 kg, da de unde? E finuta, draga de ea!
Ma revad cu dr dupa doua saptamani.
35+ cu Maria Antonia
ionelamaria spune:
??
Oana, bravo pentru control. E bine ca mai sta in burtica printesica finuta. DBP-ul e incurajator, tot sa nasti asa Mihnea la 36 sapt avea dbp 9.9.... ma luasera toate emotiile... asa ca i-am cerut dr sa nu mai spuna daca depaseste 10.
Lalic- harnicuta foc
Lena, cum spuneam, eu am analize bune fara suplimente, daaaar , nu ezita sa iei Fe daca se pare ca trebuie. Deposzitul de Fe din organismul bebelului trebuie sa-i ajunga macar pana la 6 luni. De la tine il ia si trebuie sa aiba de unde. Bafta sa fie bine! Felicitari ca alegi nastere naturala ! E optiunea cea mai sanatoasa si pentru tine si pentru bebe atat timp cat nu sunt contraindicatii. Eu nu consider nasterea naturala nici act de bravura, nici nu cred ca ne face mai mame, nici ca mai stiu eu ce. Eu cred ca e cea mai buna optiune pentru ca e noninvaziva, pentru ca bebe trecand prin canalul de nastere e mai poregatit pentru viata extruterina ( aici sunt multe povesti de spus pentru a aduce toate argumentele) iar mama se reface mai repede
Clauditza, da, asa se face deobicei, se citeste hemoglobina pt anemie, ce nu m-am lamurit eu e cum de aia iese proasta si Fe si Ca bune la unii.... sau, mai exact, de ce primesc supliment de Fe, daca Fe este evident ca nu lipseste. Eu ma intreb daca nu lipseste altceva cand e hemoglobina proasta si ni se da Fe ca "asa se da", ceea ce pentru mine ar fi mai mult decat enervant.
Acum sa nu va imaginati ca eu sunt anitmedicamente si antimedicina de felul meu. Deloc. Chiar cred ca aparitia lor a fost si este o binecuvantare, dar mi-e teama de orice exagerare.... ORICE. Daca respingi medicina e rau.... ca s-a descoperit ca sa ne fie mai bine, dar daca ti-e bine si faci preventiv operatie de scos apendicele mi se pare RAU... cam asa vad eu lucrurile.
Fug sa ma fac si eu ca muncesc ceva
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 24+ cu
Stefana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camelia33 Buna dimineatza! Lalic, da se fac injectii in burtica zilnic, cat esti spitalizata.Nu sunt dureroase. Sofia Maria |
'Neata!
Eu am facut in mana, nu in burta. Clexane.
Azi program administrativ :(
Daca sunteti interesate, am cumparat bratara anti-tantari, pt ca Tudor are 3 bubite uratele pe fata de la piscaturi de tantari. Noi n-avem, insa am fost in vizita la soacra-mea si a dormit acolo cateva ore si l-au piscat tantarii
Am luat Bugs Lock. Se gasesc la magazinele pescaresti si sunt pe baza de extract de lamaita si levantica si sunt complet inofensive pt oameni. Acum o sa incerc diseara efecienta, cand mergem la gratar. Cautati pe google, ca gasiti si site-ul oficial. Doar sa fiti atente, ca sunt pe piata si unele contrafacute de chinezi, care sunt apa de ploaie. Mi-au aratat cei de la magazin, ca aveau si din alea. Alea costa f putin, 7 lei. Eu am dat 17, dar se vede clar diferenta de calitate. Pe net sunt la set de 6, 80 de lei, dar n-am vrut atatea.
Va spun daca sunt eficiente.
Week-end placut!
Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
iulia_iulia spune:
Vai da' chiar ca e liniste....Lalic nu ti-e frica de cezariana si ti-e frica de niste injectii in burta ? Daca sunt din acelea cu heparina in seringi preumlute nu cred ca dor ,eu am vazut cum arata ,au un ac mic si subtire ca la seringile pt insulina.Mi-ai facut pofta de cafesito numai ca eu m-am limitat la un capucino.Am fost putin pe afara si mi-am cumparat o posetica si niste maruntisuri de la o farmacie.Am fost ieri la curs la Arcadia ,a fost dragutz,mi s-au parut folositoare masurile de prim ajutor ,chiar nu stiam exact cum se procedeaza cu un n-n care face febra de ex ,acum am aflat ,mi-am notat pe hartie schema.Notiuni de ingrijire a n-n mai stiam eu asa ,adica am citit despre asta ,acum mi-am mai confirmat cunostintele .Va imbratisez si va urez o zi buna !!!
crysacry spune:
Clauditza multumesc pentru raspuns.Acum scuza-ma ca insist, dar ...ori nu stiu eu cum se procedeaza sa ii trimit omului un mesaj...ori...acolo scrie ca anuntul a expirat si nu mai este optiunea pentru mesaje.Daca ai cumva numarul lui sau o adresa de mail pe care ai comunicat tu cu el...please help me mersi muult
clauditza89 spune:
citat din mesajul lui oana.irina Buna dimineata! Tocmai ne-am intors si noi de la control. Colul e lungut si inchis, placenta anterioara cu grad II-III de maturatie. In concluzie, o mai duc. Greutatea e de 2700 de gr + - 300 gr. E cam micuta, dupa masuratori, si a scazut si varsta la 35 sapt si 3 zile. Si capusorul e micut (DBP 84 mm- 34 sapt). La cat m-am ingrasat, ma gandeam ca o sa fac un copiloi de 5 kg, da de unde? E finuta, draga de ea! Ma revad cu dr dupa doua saptamani. 35+ cu Maria Antonia |
cuDENNIS GABRIEL DPN 04.08.2011,DR.VIERIU
oana.irina spune:
Multumesc fetelor pt aprecieri!
Stefana, chiar ma gandeam intr-o seara cu ce as putea alunga tantarii. Nu ne-am pus plase de tantari la geamuri, si nici nu as da prin casa cu cine stie ce nenorociri. Eu evit spray-urile astea si odorizantele de camera si masina in mod normal, dar cu copil mic, clar sunt excluse. Poti sa imi spui de la care magazin ai cumparat Bugs Lock?
Iulia, e bine ca ai facut cursurile. Sunt sigura ca chiar te ajuta.
Lalic , stiu despre ce presiune vorbesti. Asa simteam si eu ca imi crapa pielea acolo la buric. Plus ca mi s-a desfacut buricul si s-a intins f tare. Eu il aveam asa de mic si de finut nainte, poate nu o sa ramana mare si labartat, dupa ce se trage burta. In ultima vreme, pe nesimtite, a disparut durerea aceea.
35+ cu Maria Antonia
camelia33 spune:
Fetelor, eu pe 23 iulie o botez pe Sofia si as vrea cateva sfaturi de la cele care au facut deja botezul bebelusului,si care sunt ortodoxe.In sensul ca as vrea sa stiu cam ce trebuie sa cumpar eu si ce cumpara nasii, cam cat se da la preot si cine plateste acea taxa, cand se face scoaterea din mir?
Sofia Maria
Stefana spune:
citat din mesajul lui oana.irina Multumesc fetelor pt aprecieri! Stefana, chiar ma gandeam intr-o seara cu ce as putea alunga tantarii. Nu ne-am pus plase de tantari la geamuri, si nici nu as da prin casa cu cine stie ce nenorociri. Eu evit spray-urile astea si odorizantele de camera si masina in mod normal, dar cu copil mic, clar sunt excluse. Poti sa imi spui de la care magazin ai cumparat Bugs Lock? Iulia, e bine ca ai facut cursurile. Sunt sigura ca chiar te ajuta. Lalic , stiu despre ce presiune vorbesti. Asa simteam si eu ca imi crapa pielea acolo la buric. Plus ca mi s-a desfacut buricul si s-a intins f tare. Eu il aveam asa de mic si de finut nainte, poate nu o sa ramana mare si labartat, dupa ce se trage burta. In ultima vreme, pe nesimtite, a disparut durerea aceea. 35+ cu Maria Antonia |
Oana, eu am luat-o de la Colt Alb din Pacurari, insa ar trebui sa gasesti la orice magazin de pescuit si vanatoare. Doar sa ai grija sa nu scrie in chineza pe ea. Sau daca vreti mai multe, faceti comanda impreuna, ca iesiti mai ieftin. O bratara are valabilitate de 240 de ore cumulate si dupa fiecare folosire de 2-3-8 ore o resigilati in punguta ei. Daca e buna, mai vreau si eu vreo doua, asa ca m-as baga la o comanda de 6.
Si apropo de buric, si al meu era micut si bagat inauntru si acum a ramas labartat Dar tot mai sper sa-si revina candva...
Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.