sterilizator
Raspunsuri - Pagina 2
ina1976 spune:
Multumesc mult. As dori sa laptez cat mai mult (pe baietzel l-am alaptat 1 an si 9 luni) dar probabil ma voi intoarce la servici mai repede... din experieta anterioara am invatat ca ar f bine sa congelez niste laptic in perioada cand voi avea prea mult asa ca ma intereseaza sa sterilizez in primul rand recipientele acelea pt lapte si la nevoie biberoane, etc. Ma tem si eu ca steamerul sterilizatorului ar fi cam mic, tb sa vad unul, eu am pt uz curent o oala de inox cu o sita din acelasi material (nu cea evantai) si capac greu care se pun deasupra si prefer varianta asta steamerelor din plastic de pe piata, am eu un pitic impotriva plasticelor de tot felul, inclusiv biberoane... desi sticla e mai greu de manevrat, o prefer.
Multumesc mult.
ali spune:
Eu iti recomand un sterilizator cu aburi.Pui la sterilizat si nu mai ai treba cu urmaritul apei care fierbe pe foc sa sterilize( mai ales ca vad ca ai ce sa urmaresti- ce doi copilasi).Eu am avut unul de la Chicco, foarte ieftin dar e drept ca avea un timp mai mare(15-20 minute) de sterilizare. Pe mine nu m-a deranjat.
Si am sterilizat biberoanele pana pe la 6 luni si apoi o perioada scurta cam la cateva zile si apoi deloc.
Si eu cred ca pe la 1 si ceva e cam mult sa sterilizezi, se invata copilul multe prea sensibil.
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Pai chiar daca ai inceput diversificarea tot bea lapte..adica ii dadeai borcanase si noaptea ca sa nu speli un biberon k esti in vacanta? Am un copil de 1 an si o luna si inca are ff multe zile in care nu vrea nimik decat lapte..iar noaptea nu mai zic...bea cam 200-300 ml / noapte...N-ai cum sa nu iei biberoane in vacanta...Eu nu car sterilizatorul dupa mine in concedii, iau niste tablete de la Chicco cu care sterilizez... |
personal, consider ca dupa 6 luni sterilizarea e inutila. Deja copilul baga totul in gura, jucarii, miini. Lignuritele, castroanele, oala in care i-am gatit nu sunt sterilizate; asa ca e suficient spalatul biberonului dupa folosire (cu cat stau mai mult resturile de lapte in el, cu atat exista riscul de dezvoltare bacterii). Pt sunteti pe drum mult, nu ai unde spala temeinic, imediat dupa folosirea unui biberon , asa ca ma gandesc cumperi 7 biberoane (pt fiecare masa), si ca un sterilizator cu aburi e util -iar seara cand ajungi la hotel speli bine cu detergent de vase toate biberoanele si il bagi in priza; si dupa 6 luni, poti sa il fol la fierberea unui morcov/mar.
Eu am avut unul de sterilizat la microunde, l-am luat inainte de nastere, dar a fost inutil ca am alaptat. Am vazut insa la cineva, unul de la Avent, si era incantata (ii era mai comod sa spele toate biberoanele seara decat dupa fiecare folosinta, si sa le sterilizeze apoi).
oana, fiul tau are alimentul de baza lapte la 1 an si 1 luna? eu consider ca nu e o alimentatie suficienta, si poate cauza imunitate slabita, carente alimentare etc. E posibil asta sa fie unul din factorii de e atat de sensibil la raceli. Din pacate stiu ca nu ai un dr de incredere cu care sa discuti si sa te sfatuiesti eventual sa iti faca niste analize la copil.
Am vazut ca ai deschis cateva subiecte pe tema imunizarii si a medicamentelor pt ridicarea imunitatii. Eu te sfatuiesc, inainte sa cauti medicamente, schimba-i alimentatia - acum la tine e controlul. Peste 3-4 ani nu mai ai nicio putere sa re inveti copilul sa manance sanatos.