Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(58)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

LORI, pozele de la botezul lui Darius sunt pe contul 2

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Lori multam' Tare ma tem ca intr-o luna mi-o ia "in patru labe" prin casa.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

LOUTZY, e de mare insipratie pt mine ce scrii tu referitor la lactate - sa stii ca salvez cu sfintenie toate sfaturile tale
Acu io am o nelamurire de blonda - care e faza cu iaurtul facut in casa, care se prepara din lapte si iaurt cumparat de la magazin? Adica ce are mai cu mot decat un iaurt normal?

_

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Roxx iaurtul facut in casa nu ccontine lapte praf degresat, utilizat in iaurturile din comert pt o mai buna omogenizare si finete a iaurtului. De asta am zis ca de preferat sa pui smantanica prima data. In smantana nu se baga lapte praf degresat.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loutzy

Roxx iaurtul facut in casa nu ccontine lapte praf degresat, utilizat in iaurturile din comert pt o mai buna omogenizare si finete a iaurtului. De asta am zis ca de preferat sa pui smantanica prima data. In smantana nu se baga lapte praf degresat.

Da, am retinut treaba cu smantana. Multumesc inca o data
Vazusem insa multe retete de iaurt pt bebei facut din iaurt din comert si acolo nu intelegeam logica...

_

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Magnetism79, nu ai de ce sa iti ceri scuze, eu iti multumesc pentru raspuns. Irinuka, Roxx, si voua va multumesc.

Azi am incercat de doua ori, si cand ii era foame si cand era super odihnita si vesela, si tot nimic n-a mancat. In schimb am mancat eu un castron de legume aburite. Uite asa o sa slabesc eu . Poate ca pur si simplu nu e pregatita inca. Sau nu-i plac deloc legumele pe care incerc sa i le bag pe gat. Am sa o tin cu noi la masa de fiecare data si sa mai vad cum reactioneaza. Graba nu e. Macar ia contact cu ele, le mai sfarama intre degete, le mai mozoleste cate putin acolo. Asta e.

Va pup si poate mai reusesc sa intru dupa ce adoarme pitica.

Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)

Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Hello si de la noi, am cam lipsit, ca de obicei in week-end, mai ales ca fu week-end lung si insorit si ne-am zburatacit incoace si incolo. Mi-am terminat cardio-pousseta, a fost intens tare, e din ce in ce mai greu...De slabit n-am slabit deloc ca mananc in continuare ca o vacuta. Dar macar sunt in forma.

LOUTZY- multumim de precizari, m-am edificat si eu, deci retinusem bine (tot de la tine), lactoza se pierde prin procesul de obtinere a branzei sau a iaurtului, deci cei care au intoleranta la lactoza sunt OK. Cei insa care au alergie la proteina din lapte (caseina) nu sunt OK nici cu lapte, nici cu iaurt.

Vazut poze faine, MISSMJ - ati fost toti trei superbi! ANGIE - ai un baiat simpatic foc, imi place mult! MAYANE - sa va fie de bine, foarte frumos si personajul principal, si tortul, vrem si-o poza, doua cu mami sau cu tati.

ZIKI- asa e si Patrickul meu, a plans la vaccinul lui Kevin ca-i sarea camesa de pe el, atunci prima data am rasuflat si eu usurata de cand s-a nascut Kevin, am crezut ca sunt total incompatibili copii astia, dar se pare ca nu. Mi-a zis mai apoi sa nu mai fac niciodata chestia asta! Si eu ca mama sadica ce sunt l-am mai dus odata la chinuiala, dar fara Patrick ca sa-l salvez de la inca o trauma.
Casa de piatra si felicitari pentru pasul facut!

Vad ca s-a dat startul in forta la auto/diversificare, si noi o sa mai asteptam putin, pana pe la 5 luni. M-am mai jucat cu cate o lingurita , doua, odata la vreo 5 zile asa, dar nu vreau sa incep organizat decat de la 5 luni. As astepta chiar pana la 6, dar cum va ziceam, exact atunci plecam si nu vreau sa-l stressez cu 100 de lucruri noi odata.

LORICH- bine ai venit! Vreau si eu o tara!

ZUMZU- cum bine ti-a zis si ZIKI, anxietatea de separare sau criza de 8 luni apare in jurul varstei de 6-8 luni cand bebelusul incepe sa inteleaga ca e o entitate separata de mama lui. Si incepe sa inteleaga ca mama poate pleca si-l poate lasa singur si de aici intervine panica. Este momentul cand nu te mai poti duce la baie fara sa planga, cand incepe sa-i fie frica de straini care l-ar putea lua de langa mami, etc. Eu in jurul varstei asteia am inceput sa ma duc la baie cu bebele si cu perna de alaptat dupa mine (ca el nu statea bine in fundulet), asa ca il puneam in cada pe perna de alaptat ca altfel era de jale, ma cunostea tot cartierul cand indrazneam sa ies din camera fara el.
Este o perioada cheie in dezvoltarea psihologica a bebelusului, nu e nicicum de speriat, indica faptul ca se dezvolta normal, desi sunt unii bebelusi care nu manifesta aceasta panica, de obicei cei care au fost invatati cu mai multe persoane. (de exemplu, cei care incep cresa la 3 luni sau la 1 an, 2 ani, vor fi mai in largul lor decat cei care incep la 8-9 luni - cand e exact perioada cea mai critica de anxietate de separare).
Anxietatea de separare se poate manifesta si prin frica de necunoscut, de schimbari, deodata poate sa nu-i mai placa la baie caci apa e un mediu necunoscut. Ca orice pas inainte, poate fi insotit de mici pasi inapoi, deci se poate sa regreseze pe anumite planuri.
IN perioada asta e bine sa facem jocul cu pikaboo, sau cu-cu, sa ii aratam ca mama poate sa dispara pentru un moment dar revine mereu. De asemenea nu e indicat sa fie supus la multe despariri de lunga durata tocmai atunci. E bine sa-l obisnuim cu o "rutina a plecarii" sa ii zicem la revedere sa ii dam un pupic, sa ii facem din mana, sa il asiguram ca mama revine intr-un anumit timp. Nu e OK niciodata sa te ascunzi si sa o tai fara sa-si dea seama pentru ca astfel o sa traisca mereu cu teama, oare a plecat sau nu?
E bine sa-l invatam cu oamenii, nu e neaparat necesar sa-l inchidem in casa, nu il dam in bratele altora daca nu e el confortabil, dar il tinem noi in brate si-l asiguram ca totul e OK si-i aratam omuletii.
Cam asta... e o perioada care trece. Al meu pe la 1 an asa, nu mai manifesta deja anxietate. Dar de pe la 8-9 luni incepand era de groaza daca dispaream de langa el. La 1 an cand m-am intors la servici l-am lasat cu socrela pe care o vazuse numai cu 2 saptamani inainte, deci practic o straina. SI n-a avut nici o problema, n-a plans decat in prima zi, cand era si bolnav tare. Apoi era foarte OK, desi mai plangea dimineata cand plecam din cand in cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Buna si de la noi!

Azi am fost si noi la control. Avem 5 luni jumate, aproape 6.

Avem un pic de rosu in gat. Am fost sambata la o cununie civila acre a avut loc in aer liber si am stat cu el afara pana la 9 seara. A batut vantul putin. Sper sa i treaca. Ne a dat doar Tantum Verde si a spus ca e suficient daca nu face febra.

ARe 8 kg si 75 cm. Nu sta bine in fundulet si asta nu i a placut dr. Zice ea ca ar fi trebuit sa stea. La voi stau bebelusii bine in fund care au facut 6 luni?

Si mi a dat sa i mai fac analize: calciu, fier hemoglobina. CA sa nu i dea calciu si fier de aiurea.

Diversificarea o incepem cand implinim 6 luni.

Roxx vai vai cum ti e lene tie sa faci mancare copilului

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

vasi Ana e pe 14 si nu sta singura in fund, adica daca isi gaseste pozitia sta ceva, a inceput sa-si caute echilibrul cu manutele, dar inc anu pot sa spun ca sta singura in fund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Am uitat sa va zic ca trebuie sa mergem la chirurgie infantila ca are fimoza la putulica.

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !

Mergi la inceput