Strugurasi de Sept-Oct 2011 (80)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Eu am dormit 1 h jumate .. ce bine a fost ...

31+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

seidana sigur ca merg la dentist
eu m as duce si maine dar din pacate abia lunea viitoare am gasit loc

rach imi pare rau ca te simti rau
dar totusi , meriti bataita ca esti tare tare scumpa la vedere in ultimul timp
hai mai des , te rugam

sa nu iesim din casa 40 de zile ?
asta e dupa vremea lu bunica lu bunica
partea cu nefacutul mancarii nu ma deranjeaza

_

29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

SEI deci se poate face molifta mai repede? Ahh ce bine..Oricum dupa ce nasc si ma vad cu BB sanatos acasa si in brate, il pun eu pe sotu sa sune pe nenea preotu.
Asta cu statu doar in casa si restu mi se pare aiurea, eu am iesit cu George afara, si oricum cum altfel sa vii de la spital?Si mama tot imi zicea ca dupa ce se intuneca sa nu ies, si ca sa nu las hainute afara peste noapte la uscat..Acuma fiecare cu obiceiuri si superstitii.Face toata lumea cum vrea
Acuma sa va mai intreb ceva?nu vi se pare ca suntem mai putine?Si mai putin active?Nu sunt de mult timp inscrisa pe forum, dar totusi mie asa mi se pare..

26+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Rach, atata vreme cat tu nu ai mai facut orele cu ei, chiar nu ai niciun motiv sa te simti vinovata. Si cativa dintre elevii mei au gresit aiurea la eseu despre care se plangeau ca a fost fff greu si eu il facusem cu ei cu o sapt inainte, a fost dat din variantele din 2008, asa sunt copiii, cu capul in nori...
dar tie de ce ti-e rau, ori au revenit greturile?
sei fina mea stiu ca a procedat in felul urmator: la 8 zile dupa nastere a chemat preotul acasa si i-a citit nu stiu ce, la 40 de zile nu i-a mai facut nicio molifta si la botez nu a intrebat-o nimic. iar astea cu iesitul din casa si alte nebunii le-am auzit s eu, sunt niste chestii babesti, doar pe la tara se mai tine cont de ele, cum sa tii copilul in casa 40 de zile fara sa il scoti un picut afara? stiu de asemenea ca in ziua botezului chipurile nu trebuie sa dai de mancare bebelusului pana nu primeste botezul si impartasania, dar eu nu cred ca exista vreo mamica in stare sa isi tina copilul nemancat atata timp...pai noi am botezat la ora 15.00, daca statea cel mic nemancat asa mult, se invinetea de plans .

28+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

va dati seama ca eu imi scot copilul afara cat pot de repede, aik ce sytau 40 zile si apoi vine vremea rece? nana..mama zicea o scoti in gradina nu printre oameni... ahammmm ...
eu nu tin de traditii nu stiu cat sunt de babesti ca nu am auzit pana acu de asa ceva, insade tine mama sa fac slujba fac.. dar sa nu imi zica nimeni sa nu scot copilu sau sa nu ii dau de mancare..
eu nu inteleg o chestie : si botezul si moflita se fac la 40 zile? adik se suprapun? eu as vrea sa fac botezul la 40 zile daca amandoua suntem bine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

pai in principiu se fac ambele, ca intai iti citeste tie molifta aia ca sa poti intra in biserica si apoi se face botezul, adica eu asa stiu...

28+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui didianana

Acuma sa va mai intreb ceva?nu vi se pare ca suntem mai putine?Si mai putin active?Nu sunt de mult timp inscrisa pe forum, dar totusi mie asa mi se pare..

didi.. da asa e probabil si din cauza ca multe fete au ramas acasa , unele nu au net, unele nu au timp, unele nu ne mai iubesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

molifta se face pt a putea intra in biserica
se face de regula inainte de botez pt a putea lua parte la botezul copilului
poti sa o faci inainte sau daca nu , inainte de botez , undeva pe la intrarea in biserica iti citeste ceva popa
asta i tot , nimic special , pana se aduna lumea si se pregateste , tu deja ai terminat

_

29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

Da cum sa nu ne iubeasca? Rusinicaaaaaaa!!!!
Cu molifta mi-am adus aminte ca mi-a facut ceva slujba la botez la George.Dar din cat am citit eu despre slujba asta e cam misogina, ca cica e pentru curatirea femeii, de parca femeia e murdara fiindca a nascut..In fine sa ma ierte Dumnezeu daca am gresit, dar mi se pare o minune ce se intampla in corpul femeii de la conceptie pana la nastere si chiar alaptare, asa ca nu inteleg de ce trebuie sa se curete femeia.Eu o fac daca e necesara pentru cununia religioasa..dar nah..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

May , atunci las fetele sa decida si unde se hotaraste locul , acolo o sa vin si eu.

Didi, nici eu nu sunt de prea multa vreme(zic eu) pe forum, dar da, parca suntem mai putine ....Poate e si din cauza perioadei estivale, cand lumea mai pleaca de acasa.

Sei, mai cunosc eu pe cineva;))))....numai ca sotul nu prea are voie sa manance mult, desi e un mancau.AM zis ca el si cu fiu-so o sa imi manance si urechile. Asa ca uneori , il mai pacalesc si nici ca-si da seama de diferenta Si mama ce bun e...

In privinta traditiilor si superstitiilor de orice fel, Slava Domnului, ca la mine nu se aplica.

M-am apucat intre timp sa fac ceva prin casa, am spalat niste vase, am copt niste vinete si am schimbat asternuturile in dormitor si acum asa sunt de obosita de imi tremura mainile. Si aveam de gand sa ma apuc de calcat....dar parca mi-a pierit pofta si vai,cate sunt.. Uffff...

Jade pe obrajor....poate trece durerea

26+ cu minune de

Mergi la inceput