Florile de liliac mai-iun2010 au ajuns la scutece!
Raspunsuri - Pagina 8
NicoletaB spune:
Neata!
Sunt iar de serviciu la cafea! sa fie dupa pofta inimii!
Vivela- multumesc de intelegere! 
Pai, bine mai Corina, crezi tu ca m-am suparat ca ai deschis subiectul cu statul acasa/intoarcerea la serviciu? Nop, chiar ma bucur!
Cand nu ai trait ceva anume, asculti de la unu' altul, iti place, dar cand vine vorba de propria realitate (experienta) vezi ca nu se mai pupa cu ce credeai tu ca vei face!
Mie asta imi place, sa facem schimb de experiente, dar fara chestii de genul: "ti-am spus eu ca te impiedici, nu m-ai ascultat!".....
"Si ce?, daca eu/altul vrea sa invete din propria experienta? lasa-l si pe el sa dea cu capul de prag! Ce pragul e doar pt unul singur?"
Eu zic ca-i mai misto sa ne mai laudam si cu propriile cucuie, unul il are mai mic, mai mare, mai vanat...
Cam atat cu vorbaraia, ca ce e mult strica.....
Ati fost cu copii la Ferma Animalelor? As vrea sa dau o fuga cu fi-miu in weekend. La Zoo am fost, dar atunci avea enterocolita si mai mult se scurgea din carucior...
ancutzicab spune:
Neata, mersi de cafea Nico!
Am fost la ferma inainte sa plecam la mare. Dragut, dar am suferit tare de soare pentru ca nu prea gasesti umbra. Si in plus, se deschide la 10 cand deja incepe sa fie cam cald in plin soare. Daca vrei sa mergi doar pentru vreo ora, e OK dupa mine (noi n-am rezistat mai mult).
Sa aveti o zi faina!
NicoletaB spune:
Atunci o sa mergem cand nu o fi asa cald sau mai pe seara. Al meu copil nu suporta tichie pe cap! E jale daca-i pui palarie sau bavetica!
Madamar spune:
UN MESAJ EDITAT DE ASEARA, NETRIMIS:
Presupun ca nu intereseaza pe nimeni si parerea mea, insa mi-o expun totusi:
ceea ce este pentru tine, Nicoleta, IRONIE, mie-mi seamana a UMOR si atit, si oricum ti s-ar parea interventia Vivelei trebuie sa iti spun ca procentul copiilor care au scapat de pampers la 8-10 luni este unul foarte mic, spre 1%. O fi din cauza ca stau prea mult in casa, cu copilul, si pentru ca nu-s workolohica, nu stiu...
Cert e ca nimeni nu a pus pe nimeni la zid, in contextul dat, atit doar ca se isca certuri si suparari fara motiv.
Corina, nu ai motive sa te simti vinovata cu nimic: ai marturisit ce ai pe inima, ca unor prietene - daca altfel ar fi stat lucrurile, ar fi trebuit sa fii inteleasa, asa cum si noi am manifestat intelegere si compasiune chiar pentru mame care au mers la serviciu, si care alapteaza inca (si ma refer la Steliana - discordia)
Cam atit am avut de spus, si as vrea sa vad ingropata odata securea razboiului.
Va salut!
Ancuta, ma bucur sa vad vesti de la tine, imi pare rau ca nu ati avut un concediu pe cinste - sper sa recuperati!
Mary,
lui
Mateo,
NicoletaB spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Madamar UN MESAJ EDITAT DE ASEARA, NETRIMIS: Presupun ca nu intereseaza pe nimeni si parerea mea, insa mi-o expun totusi: ceea ce este pentru tine, Nicoleta, IRONIE, mie-mi seamana a UMOR si atit, si oricum ti s-ar parea interventia Vivelei trebuie sa iti spun ca procentul copiilor care au scapat de pampers la 8-10 luni este unul foarte mic, spre 1%. O fi din cauza ca stau prea mult in casa, cu copilul, si pentru ca nu-s workolohica, nu stiu... |
Incerc din greu sa ma abtin....
Eu cu Vivela am avut o discutie matura (asa a fost intentia si cred ca am reusit amandoua sa o avem)
Acum apari si
, dai in diverse! Ce treaba are faptul ca unul sta acasa, altul lucreaza, altul alapteaza, altul da lapte praf...Nu se leaga de nici un fel ce discutam cu Vivela cu ce spui tu pe aici.
M-am luat eu de cineva ca sta acasa sa creasca copii sau ce, ca nu inteleg? M-ai vazut pe mine ca judec pe cineva pt alegerile facute? Nu cred!
Sper doar ca ai citit in diagonala si aiurea, caci nu as vrea sa-mi fac alte impresii....
Exceptia intareste regula, asa si ce daca doar 1% au reusit? Aia crezi ca s-au trezit vorbind ca asa au visat noaptea ca vor sa faca la oala? Tot prin straduinta parintilor au reusit.
Oare asa atitudine vei avea si fata de copil? Nu incerca pt ca 99% au ratat? Ii vei taia aripile/avantul copilului atunci cand va vrea sa intreprinda ceva, doar pt ca tu sti mai bine? Nu ai decat sa o faci, caci e copilul tau...
Vivela spune:
straduinta parintilor n-are nicio treaba. parerea mea.
ma rog, fiecare are libertatea de a crede ca este incapabil sa-si ajute copilul sa scape de scutece, daca asta le este dorinta.
as vrea sa aflu - in cazul celor 1% sau cati or fi - cam care este procentul de "accidente" (ca eu am ceva suspiciuni ca acei parinti spala haine in draci, din simplul motiv ca mititeii pe de-o parte nu pot verbaliza nevoile, iar pe de alta de a le identifica corect).
eu raman in ale mele si consider ca unele lucruri pur si simplu nu pot fi influentate, copilul este singurul care dicteaza. singurul rol al parintilor -cu adevarat util pt copii - e acela de a observa si a se abtine de la a crea piedici. cred ca asta e cel mai important rol al parintelui si e lectia cel mai greu de invatat (prin abtinere nu ma refer la a fi absent sau pasiv, e mult mai mult de atat, dar n-am timp si nici disponibilitate de a explica mai in detaliu acum).
ref la intorsul la munca, la primul copil simteam ca ma plafonez. de pe la 7-8 luni simteam ca o iau razna daca nu ma intorc la munca. si la fix 1 an m-am intors, david a mers la gradinita program full-time, de la 9 la 5/6. la inceput a fost un pic mai dificil dar s-a adaptat repede. cel putin asa credeam...eu ma simteam libera, relatia noastra s-a schimbat, nu mai eram vesnic obosita, timpul de 3-4 ore cat mai stateam impreuna mi se parea mai de calitate, era cat pe ce sa-mi ridic statuie
.
acum, la 4 ani ai copilului pot spune cu mana pe inima ca daca as putea da timpul inapoi nu as mai face la fel. nu stiu altii cum sunt, dar in cazul nostru (deci, da?, al nostru!, nu generalizez) - timpul prea putin petrecut impreuna si-a pus amprenta. la scurt timp dupa "separare" au inceput tantrumurile. n-au incetat nici pana in ziua de azi.
si de multe ori am impresia ca relatia absolut deosebita pe care o aveam cu D (e greu de descris, cert e ca nu o resimt si cu d la aceeasi intensitate) s-a rupt definitiv, iar acum nu fac altceva decat s-o peticesc cat pot.
in concluzie: separarea (inceperea serviciului), care atunci mi s-a parut cea mai buna alegere - eu eram mai odihnita, ma simteam mai utila, D invata multe lucruri, parea sa se adapteze - s-a dovedit in timp a fi o alegere proasta in final.
sunt convinsa ca in cazul altora situatia este diferita. sunt multi parinti care incep serviciul la 2-3 luni dupa nasterea copilului si au o relatie minunata.
tine totul de context, de caracterul copiilor si parintilor, de asteptari, de nivelul emotional al celor doua parti implicate, de muuuulte alte lucruri.
sper sa nu se simta (din nou) cineva atacat sau jignit sau mai stiu siu eu cum de opinia mea. nu e cazul sa va simtiti ofensate daca ati ales altfel decat mine, chiar nu e cazul.
Ioanact spune:
Buna, fetele!
| Citat: |
| citat din mesajul lui cris_09 Dar eu sunt si dusa rau,vreau sa fac si altceva dar intr-o zi cand trebuia sa plece sotul la tara cu socrela,au vrut sa-l i-a si pe miezos...eiiiii,ma luase cu calduri cand ma gandeam ca va sta in preajma ei. Nu pot explica cum m-am simtit,constientizam ca nu am dc sa fiu impotriva ca doar era si tacsu prezent,dar nu suportam gandul ca va sta o zi intreaga in preajma socroseniei si fara mine ![]() Dc la asta am reactionat asa,pai la gradi cred ca o sa-mi vina rau,ma inscriu si eu cu el Edit:e mare isterie cu furatul copiilor,pana acum eu "auzisem" doar la voi,acum vuieste si cartierul nostru,ca s-a furat din complexul comercial Europa ![]() Cris ,mami de Sebi,copil poznas ,din www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010O vestuta pentru David |
Asa eram si eu. Dar de cand s-a nascut Justina, imi era greu cu amandoua, asa ca din Septembrie am inscris-o pe Ioana la gradinita...si ce bine era cat statea 3-4 h la gradi. Puteam sa-mi fac treaba mai linsitita cu Justina.
In privinta mersului la servici, si eu as vrea sa incep munca (si voi merge ca n-avem alta solutie). Am noroc ca sta tati acasa, iar cand are servicii va tb sa gasim o femeie sa stea cu fetele cat lipeseste el.
La mine e o pb, nu ma pot intoarce la fostul loc de munca din cauza distantei, deci va trebui sa-mi caut un alt loc de munca..sa vedem unde.
Aaa, despre olita - pe la un an am incercat sa o pun pe olita si plangea, deci, n-am m pus-o. De aprox o luna am mai incercat sa o pun si n-a m plans. O pun aproape in fiecare zi, daca nu am treaba si uit.
Cam atat.
O zi buna!

ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
NicoletaB spune:
Alina- nu ai cu ce sa faci naveta? sau iti mananca mult timp.
Eu la capitolul olita nu pot sa-mi dau cu presupusul nici despre 1% nici despre 99%. Eu am fost delasatoare la acest capitol. Nu mi-a propus un target/scop, asa ca nu m-am apucat sa vad daca am succes sau nu, dar pe la un 1, 5 ani va trebui sa ma invrednicesc sa imbunatatesc situatia cumva caci la 2 ani vreau sa-l dau la gradinita. La stat stiu ca nu-l primesc daca mai face pe el. La privata cum e? Vorbesc de gradinita, nu cresa.
De ce il dau de la 2 ani la gradi? Pt ca m-a zapacit rau noua lege a educatiei. La 5 ani cand se duce la pregatitoare (la scoala), trebuie sa aiba cele 3 grupe de gradinita absolvite, nu? Asa ca la 2 ani trebuie sa incepem grupa mica. Sau am interpretat eu aiurea legea?
Fetele, cu copii mai mari, voi ce stiti?
Vivela spune:
grupa mica incepe la 3 ani impliniti ai copilului, nu se poate mai devreme. pregatitoarea incepe in anul in care face copilul 6 ani, nu 5. asa e noua lege. la 2 ani nicio gradinita de stat nu-l primeste, la private da, destule.
la cresa (de stat) il primesc si cu scutece, al meu a avut intre 2 ani si 2 ani si 4 luni.
edit: si gradinita nu e obligatorie, doar grupa pregatitoare va fi obligatorie dupa noua lege.
deci teoretic si practic poti sa tii acasa copilul pana face 6 ani cand va intra la pregatitoare - la scoala.
bubu30 spune:
Helooo!
Subiectul gradinite si crese il am in cap si noaptea in vis ![]()
Eu i-am inscris si la stat si la privat din septembrie, la stat e aproape cresa de noi si imi convenea ca e ieftin,si am reusit pe primul loc pt. ca am primit punctaj maxim fiind gemeni, dar din pacate trebuie sa ii duc la privat ca nu e legal sa ii duc daca eu nu ma intorc la servici decat cand fac 2 ani.
La privat nu e cresa unde ii duc, cica e gradinita grupa mica, desi ii iau de la 1 an si 4 luni.
Si da, la stat la gradinita ii ia teoretic de la 3 ani, dar la noi in Cluj ii ia si mai repede daca nu mai au scutec.