Sa ne despartim sau sa lupt pentru relatie?
Raspunsuri - Pagina 4
Marina spune:
Doamne cat il inteleg pe sotul tau!
Am fost atat de curand in situatia lui , Slava Domnului ca sotul meu m-a inteles si nu si-a pus problema sa divorteze din contra a acceptat sa-si sacrifice serviciul o vreme si sa fie cu mine.
Ma sufocam zi de zi, mi se parea ca traiesc intr-o capcana din care nu am nici o scapare si ma gandeam cu groaza ca trebuie sa-mi traiesc viatza in continuare in acelasi ritm, ca o sa ies la pensie si o sa iau 336 sa ma duc dupa o paine mai ieftina in celalalt colt al Bucurestiului. Perspectiva unei vieti linistite financiar si monotone de acum incolo m-a ingrozit fantastic!
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Bird, incredibil sau nu, dar si Romania are copii premianti, oameni apreciati intelectual, operatii fantastice facute de romani, oameni vindecati samd. Si incredibil, dar vezi oameni fericiti care nu vor sa plece. |
Xio,
oricat de incredibil ti se pare tie Romania nu are programe pentru copii autisti, nu pentru cei care pot urma scoala normala. Copilul meu este considerat aici cu dubla dizabilitate, are asperger's si este gifted. Si scoala se da peste cap sa sa-i faca viata usoara, sa o ajute sa depasasca problemele pe care le are si sa exploateze la maxim talentele ei.
La fel oricat de incredibil pare, operatia pe care am facut-o eu aici nu se incadra la categoria minuni sau operatii fantastice, a fost o operatie de rutina pentru cei implicati, operatie executata impecabil cu ingrijire pre si post operatorie impecabila si nu a trebuit sa-mi vand casa pentru asta, nu am platit nici un cent si nu platesc in continuare nimic pentru analizele si scanurile pe care le fac periodic.
Sunt convinsa ca sunt oameni fericiti in Romania, dar a ramane acolo implica anumite riscuri si cred ca toti sunt constienti de ele. Mai ales daca ai copii si trebuie sa-i dai la scoala .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
Bineinteles ca Romania nu are scoala pt. copii cu autism la nivelul celei din Australia sau din alte tari pt. ca nu exista bani. dar in Tm spre exemplu exista centru pt. copii cu autism.
Cand spuneam operatie fantastica nu ma refeream la a ta, si aici se opereaza tumori cerebrale.
Ma refeream la reconstructie de mandibula din peroneu sau alte reconstructii la nivelul fetei, operatii pe care le-am vazut la TV si pe care nu credeam ca le voi vedea aici.
In ochii tai sunt riscuri, in ai mei si ai altora nu sunt.
Ca tie nu-ti place, inteleg. foarte bine ca ai plecat. Dar nu-i eticheta pe altii care au ales altceva.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
mianda spune:
XIO, cand esti tanar si fara obligatii (aici ma refer la copii), privesti viata altfel. Sincer, nu-ti doresc, dar atunci cand vei vedea ca ceea ce-i oferi tu copilului tau in Romania este net inferior fata de ce-i poti oferi intr-o tara civilizata,iti vei schimba parerea.
michelle-usa, multumesc!
mariuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mianda XIO, cand esti tanar si fara obligatii (aici ma refer la copii), privesti viata altfel. Sincer, nu-ti doresc, dar atunci cand vei vedea ca ceea ce-i oferi tu copilului tau in Romania este net inferior fata de ce-i poti oferi intr-o tara civilizata,iti vei schimba parerea. michelle-usa, multumesc! |
Eu cred ca problema se pune prea dramatic, cel putin pentru vremurile noastre.
Nu mai esti obligat sa emigrezi, daca vrei sa traiesti in alta tara, in Europa. Poti incerca sa deschizi o firma sau sa gasesti serviciu, sau o bursa de studii (dar asa nu prea poti intretine o familie).
Iar de intors te poti intoarce bine-mersi daca nu iti place, daca ai serviciu mai bun in Ro, etc.
In multe tari din Europa oamenii isi iau servicii si lucreaza in strainatate pe perioade definite. Nu e nici o rusine sa te intorci, eventual sa schimbi tara.
Chestia cu ce poti "oferi" copilului e foarte relativa.
Eu am avut un coleg tehnician care in pragul varstei de pensionare si-a vandut casa si a plecat cu barca in jurul lumii, cu sotia si cu copilul de 15 ani care facea scoala pe internet, dadea examene prin porturi etc. Deci el avea in jur de 65 si nici sotia prea juna.
Ce ii oferea el copilului? ce protectie, ce sistem sanitar sau de invatamant? Cand sotia s-a imbolnavit (rau) au stat o vreme in Olanda, apoi s-au intors in Venezuela, unde lasasera barca. Cand barca se strica, o reparau ei. Si totusi, o optiune fascinanta, nu?
(acum o sa-mi zica cineva ca sunt riscuri mai mari in Ro decat intr-o barca in mijlocul oceanului)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO In ochii tai sunt riscuri, in ai mei si ai altora nu sunt. Ca tie nu-ti place, inteleg. foarte bine ca ai plecat. Dar nu-i eticheta pe altii care au ales altceva. |
Nu stiu despre ce etichetare vorbesti.
La capitolul sanatate de exemplu si USA mi se pare riscant, pentru ca daca te imbolnavesti risti sa dai faliment. Citeam undeva ca 30% din falimentele individuale sunt din cauza facturilor medicale. Mie asta mi se pare cumplit. Romania are dublu risc, financiar dar si de calitatea actului medical (aici intra competenta, aparatura, sansa sa te procopsesti cu o infectie, etc). Aici in spital nu platesti nimic, afara din spital poti avea un medic de familie care e ok cu ce primeste de la medicare sau altii care cer mai mult (10-15 dolari/consultatia plus ce primesc de la medicare). Medicamentele aproape toate sunt subventionate. Daca costurile tale medicale depasesc 1500 dolari/an atunci tot ce platesti este dublu subventionat si poti sa ceri banii inapoi la taxe. Asta pentru cei care au salar decent, cei saraci nu platesc nimic oricum.
Mie mi se pare foarte riscant sa traiesti intr-o tara unde daca te loveste o problema medicala in loc sa te focusezi pe asta trebuie sa cauti bani, sa ajungi pe forumuri sa strangi bani pentru un copilas bolnav, etc. Exista locuri pe lumea asta cu asistenta medicala de calitate foarte ridicata unde o mama este alaturi de copilasul ei cand e bolnav si se poate focusa doar pe el in loc sa nu doarma noptile ca nu stie de unde sa scoata bani pentru o interventie, pentru un medicament, pentru o terapie. Mie asta mi se pare tragic.
Cu educatia e la fel, eu nu as vrea sa dau copilul la gradinita/scoala sa se tipe la el, sa fie facut in toate felurile, eventual lovit de o educatoare/profesoara cu nervii in pioneze. Sa nu mai vorbim de calitatea educatiei ca atare, in clasele mici se baga incredibil de mult, streseaza copiii enorm ca sa ajunga la bac sa pice pe rupte si sa termine o gramada de facultati de stat si particulare fara sa stie notiuni elementare. Xio, tu nu ai copii sa intelegi cum simti cand iti vine de la gradi si plange ca a facut-o educatoarea 'vaca'.
Eu nu ii inteleg pe cei care nu simt ca merita mai mult decat ofera Romania. Nu numai ei dar mai ales copiii lor. Sunt sigura ca exista argumente dar eu recunosc ca nu inteleg.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariuta Ce ii oferea el copilului? ce protectie, ce sistem sanitar sau de invatamant? Cand sotia s-a imbolnavit (rau) au stat o vreme in Olanda, apoi s-au intors in Venezuela, unde lasasera barca. Cand barca se strica, o reparau ei. Si totusi, o optiune fascinanta, nu? |
Oamenii astia si-au asumat constient un risc, sau mai multe. Este exact ce spuneam eu, daca decizi sa traiesti in Romania iti asumi riscurile care vin cu aceasta decizie. Iar daca ai copil, iti asumi si riscurile la care expui copilul.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
lai spune:
Bird, eu am ales sa traiesc in afara Romaniei si nu am a ma plange de alegerea facuta, iar daca la un moment dat nu-mi mai convine aici sau pur si simplu ma apuca un dor de duca, in ziua de azi, cum spune si Mariuta, nu-i chiar asa de greu de realizat o relocatie, pe termen mai scurt sau mai lung. Totusi, mi se pare exagerat sa consideri ca practic orice parinte din lumea asta care nu se muta in.. care ar fi optiunile mai putin riscante? Australia, Noua Zeelanda, Canada, Japonia si eventual unele tari din Europa de Vest? Asadar toata populatia din restul lumii care nu depune un efort sustinut sa se mute practic se priveaza si isi priveaza copiii de sansa unei vieti mai bune? Dar viata mai buna nu inseamna pt. tot omul acelasi lucru. Pentru unii inseamna o anumita cultura, o anumita mentalitate, o anumita atitudine in fata vietii pe care nu o regasesc in tarile de mai sus. Sau oportunitatea de a trai in sanul unei familii extinse, intr-un loc in care au radacini bine infipte, pe care un emigrant la prima sau a doua generatie, oricat de bine adaptat/integrat ar fi, nu le poate avea (unora nici nu le trebuie, si asta e de asemenea foarte ok; dar altora, da). Sau oportunitatea de a cunoaste indeaproape cat mai mult din lumea asta, ca nenea din povestea Mariutei. Sau satisfactia de a practica o specializare profesionala care in alta parte nu are mare cautare, si care ii pasioneaza si pentru care s-au pregatit timp indelungat. Si asa mai departe. Pentru oamenii astia un risc mult mai grav este sa-si expuna copiii unei mentalitati cu care ei nu empatizeaza deloc, sa-i rupa de radacini si de familia extinsa, sa-i tina izolati intr-un singur loc/tara din cele de mai sus rupandu-i de realitatile restului lumii, sa traiasca cu niste parinti frustrati ca au fost nevoiti sa renunte la visul lor profesional etc.
Lai 31+ cu
clarmai spune:
Buna,e important daca simti ca te iubeste cu adevarat si te respecta si tu la fel.Daca da macar incearca si ca el,eu una i-as respecta dorinta,poate in alta tara e mai civilizat ca la noi si mult mai bine platita ai sa fi,si daca nu ,te poti intoarce ,si cu siguranta ai sa reusesti sa-ti recapeti viata confortabila.Nu da cu picioru atat de repede unui om cu care ai niste ani in spate pt simplu fapt ca ti-e frica sa-ti pierzi comfortul.
E o oportunitate sa incerci ceva nou si diferit,iar daca el iti va fi tot timpul alturi e minunat,o casa nu e zona unde stai sau tara,sau etc. ci familia cu care esti,poate nu va mai fi nevoie sa te ajute parinti,ii vei ajuta tu pe ei si te poti intoarce oricand.Incearca macar de dragul iubiri voastre si pt faptul ca e tatal copilului tau,o casnicie se face in doi si trebuie sa faca compromisuri si unul si celalalt ca sa functioneze,parerea mea.Bafta multa si tarie de caracter,mai presus de tot sanatate.
dana vio spune:
Off topic:
hai sa plecam cu totii din Romania, de ex in Australia, va ramane Romania un teren liber/free/gol/nud/etc, unde o sa cada din cer toate sistemele perfecte si atunci ne-om intoarce.
On topic:
daca tu simti ca sotul tau mertita, fa-i hatarul asta. Plecati la inceput in concediu, apoi doar el, vezi tu, lasa-l sa-ncerce, altfel o sa-ti reproseze toata viata ca l-ai tinut pe loc. Si cine stie, poate o sa-ti placa.
Alexandra Maria
14.12.2007