FIV Europa(45)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

anamariam, am uitat sa te intreb daca tu si sotul v-ati facut cariotipul genetic.

Mergi la inceput

melisa,bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

anamariam, condoleante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bryny spune:

anamariam imi pare rau pentru fetita,,,e foarte trista povestea ta si nu am rezistat sa nu intru sati spun doar ca Dumnezeu ne pune la incercari unele mai usoare unele mai grele nu trebuie sa deznadajduiesti nici o clipa,sa nu te mai gandesti niciun moment ca si la urmatoarea sarcina va fi la fel.Roagate la Maica Domnului si vei vedea ca te va ajuta,pune doua suflete curate(un baietel si o fetita) sa se roage pt tine si promitele ceva acelor ingerasi...suferinta ta va fi rasplatita de zece ori numai sa nu incetezi sa te rogi,sa nuti pierzi nadejdea niciodata...

balanta
chiar daca nam mai scris am citit tot timpul va d ca le sustii pe fete,ai un suflet colosal tocmai pt asata vei fi si tu la randuti rasplatita, vei fi f fericita pt ca ai suferit f mult,,,chiar daca nu am mai scris sa sti ca mam gandit mereu la tinefetelor nu va pierdeti speranta caci mie nici acum numi vine sa cred ca sunt mamica cu toate problemele care leam avut,a fost o minune de la Dumnezeu trimisa.Va pup si Domne ajuta sa reusiti sa va tineti BBei in brate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

anamariam eu pot doar sa-ti doresc succes la fiv-ul pe care-l planifici, indiferent de tata in care-l vei face!

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

multumesc fetelor pentru incurajari.

bryny, o sa ma rog cum spui tu la Maica Domnului, si o s-o rog si pe Miruna mea sa ma ajute de acolo de unde este. Cei doi copilasi, trebuie sa fie ingerasi, sau copii pe care ii cunosc si traiesc veseli fericiti langa ai lor parinti?

balanta_tm, boala Mirunei, Atrofia Musculara Spinala, e legata de o singura gena, una singura! Si acea gena se gaseste pe cromozomul 5. Cariotipul Mirunei a iesit normal, doar deletie/mutatie pe gena respectiva. Legat de FIV, nu o sa fac analiza pe ovocit, stiu ca imi da cel mult un rezultat pe jumatate corect (teoretic noi amandoi suntem puratori de gena mutanta si fetita a mostenit o combinatie proasta, aveam 75% sanse sa fie doar purtatoare asimptomatica sau perfect sanatoasa, evident ca nu am stiut de boala asta ca altfel nu duceam sarcina la capat). Deci vom face analiza pe blastocist, sau cum se numeste el la 3 zile de la fecundare. Sunt 3 clinici in Bucuresti care au spus ca ma pot ajuta, una insa necesita deplasare in Israel care e la mama naibii, alta mi s-a parut ca bajbaie la capitoul testare genetica pe blastocist, mi s-a parut ca se cam eschiveaza, a ramas doar Gynera care mi-au furnizat multe materiale, si mi s-au parut ok, mai ales ca au si o rata de succes mai mare, si au mai facut testare genetica pe blastocist.

Ce sa mai spun, ca nici nu stiu, mai ales ca tu spui ca dupa FIV Albert a fost cum a fost, pe de o parte sunt dezamagita, debusolata, parca fara speranta, dar pe de alta parte am nevoie sa gandesc pozitiv si sa merg inainte, si sa ma gandesc ca minuni de la Dumnezeu exista. Te inteleg perfect, nici eu nu as fi considerat viata nici pt. el nici pentru noi. Miruna a fost 90% paralizata si avea 1 an si 2 luni, si daca boala atingea si nervii pt. respirat si inghitit ar fi existat optiunea de a o hrani prin tub direct in stomac sau sa-i punem traheostoma sa respire pe aparat, dar ne-am gandit ca daca vom ajunge in situatia aceea, nu ar fi viata. Dumnezeu a luat-o la el inainte sa ajungem la decizia asta.

Nici nu stiu cum e mai bine sa fac. O sa intreb in Belgia si Germania, daca Austria a cazut de pe lista, si vad ce mai spune Gynera in septembrie.

Ana cu bebe Miruna-Andreea
pozici cu Miruna

Mergi la inceput

anamariam, ce a patit Albert nu are nici o legatura cu FIVul, deci cu modul in care a fost conceput. Se poate intampla la orice sarcina, mai precis la 1 din 4000 de fetusi. Pur si simplu, am avut un ghinion teribil. Ca tot ai pomenit de tub pus in stomac pt a se hrani direct, daca Albert s-ar fi nascut, asa s-ar fi hranit, fiindca la el nu ar fi existat reflexul de deglutitie. Si multe alte monstruozitati ar fi avut...Asa ca prefer sa ma uit la pozele lui si sa il stiu un ingeras fericit, decat sa traiesc in fiecare zi cu durerea vie ca fiul meu se chinuie cumplit iar eu nu pot sa fac mare lucru pt el.
Acuma revenind la problema ta: este o fata pe forum, bombi se numeste, care te-ar putea ajuta cu ceva informatii in problema ta. Ea sau/si sotul au o problema genetica si de accea ea face FIV cu analiza pe embrioni. Parca in Cehia face ea. Ea de obicei scrie/scria la FIV in Ungaria, dar poate cel mai bine ar fi sa ii scrii un mesaj privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

anamariam, ce a patit Albert nu are nici o legatura cu FIVul, deci cu modul in care a fost conceput. Se poate intampla la orice sarcina, mai precis la 1 din 4000 de fetusi. Pur si simplu, am avut un ghinion teribil. Ca tot ai pomenit de tub pus in stomac pt a se hrani direct, daca Albert s-ar fi nascut, asa s-ar fi hranit, fiindca la el nu ar fi existat reflexul de deglutitie. Si multe alte monstruozitati ar fi avut...Asa ca prefer sa ma uit la pozele lui si sa il stiu un ingeras fericit, decat sa traiesc in fiecare zi cu durerea vie ca fiul meu se chinuie cumplit iar eu nu pot sa fac mare lucru pt el.
Acuma revenind la problema ta: este o fata pe forum, bombi se numeste, care te-ar putea ajuta cu ceva informatii in problema ta. Ea sau/si sotul au o problema genetica si de accea ea face FIV cu analiza pe embrioni. Parca in Cehia face ea. Ea de obicei scrie/scria la FIV in Ungaria, dar poate cel mai bine ar fi sa ii scrii un mesaj privat.

Iubita, da, stiu ca FIV-ul nu are legatura, adica orice sarcina indiferent de cum e obtinuta, sunt aceleai riscuri, si FIV nu garanteaza un copil 100% sanatos. Ma gandeam doar ca e dezamagitor, sa stii ca te chinui la un FIV, dai o groaza de bani, pe noi ne-ar ajunge 6000 de euro fara medicatie, si te trezesti cu asa o problema.

Sarumana mult mult mult. O s-o caut pe Bombi si ma conversez cu ea.

Ana cu bebe Miruna-Andreea
pozici cu Miruna

Mergi la inceput

Da, anamariam, este dezamagitor sa faci FIV, sa reusesti din prima, apoi sa aflii ca ai un copil bolnav si sa te mai joci si de-a Dumnezeu ca sa decizi daca il lasi sa traiasca asa bolnav sau ii curmi suferinta .
Partea naspa este ca noi nu putem concepe natural, asa ca FIVul este unica solutie.
Insa pt noi FIV2 va fi ultimul, si nu din motive financiare. Ci pt ca deja mi se pare o lupa nedreapta si surda si fiindca stiu ca "altcineva" face "regulile jocului". Cand vad ca unele fete fac 4, 5, 6, 7 FIVuri, le admir ca sunt atat de puternice ca sa-si realizeze visul, insa eu stiu clar ca nu as putea face atatea.
bryny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

buna, anamariam79
Imi pare nespus de rau pt Miruna. Dumnezeu s-o aiba in paza!

Nu prea stiu cum as putea sa te ajut in legatura cu PGD. Momentan sint intr-o pasa cam proasta si nu prea mai sint convinsa de eficacitatea acestei metode. Pt noi nu a avut rezultat; am facut 4 stimulari - 94 ovocite - 32 embrioni analizati in Z3 - 2 buni - 2 (F)ET - 0 beta (ultimul acum o saptamina).

Pe de alta parte, problema noastra este diferita si probabilitatea mai mica; teoretic 50%, practic-statistic 30%, in cazul nostru concret au fost doar 2 din 32. La noi s-a folosit FISH / CGH pt a analiza cromozomii implicati.

In cazul vostru, pt o singura gena cred ca se foloseste PCR.

Partea nasola la PGD e ca garanteaza (si aia doar in procent de 90-95%) doar pt problema analizata. De ex, la noi initial au folosit doar FISH pt 2 cromozomi; apoi au facut CGH pt toti cromozomii si au observat ca embrioni care ar fi trecut de FISH aveau probleme la alti cromozomi. Dezavantajul cu CGH e ca dureaza mai multe zile si nu se poate face transferul in acelasi ciclu.

Despre tarile unde se face PGD
- Spania si Turcia au cele mai multe cazuri
- Belgia si Uk au traditie in cercetare
- in Germania pina recent era interzis; pe 7.7 s-a votat o lege care permite PGD. nu am nici o idee cit de repede chiar se trece la treaba
- noi am facut in Cehia

Niste statistici de la Societatea Europeana de Reproducere Asistata
ART 2006 vezi tabelul 1 pt tarile in care se face PGD
PGD 2007 - vezi tabelul IVb coloana SMA - din pacate procentul de embrioni nu e asa optimist ca teoria de 75% (transferable/biopsied = 160/292 = 55%)

Mergi la inceput