mononucleoza la copii
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns..daca a mai trecut cineva prin asa ceva..
Acu 5 zile copilul meu a facut din senin febra 39.5. Am fost la urgente, a primit algocalmin +niste pastilute pe care sa i le dau acasa...diagnostic viroza. Spre dimineata febra 40. Diagnostic viroza...schimbat diagnosticul cu ampicilina injectabil. Am fost la medicul lui pediatrul cu copilul...viroza...nu i-a schimbat tratamentul. Facea febra mare in continuare. A doua zi....am fost iar la medicul baietelului..i-a schimbat tratamentul cu penicilina....si a doua zi sa venim la control. A doua zi am fost la control, intre timp i-au aparut bubitele cu puroi in gat. diagnostic amigdalita. Febra mare in continuare pana ieri cand i-a aparut o eruptie pe torace. Febra a mai scazut si pana azi a revenit la normal. Numai ca azi eruptia a aparut si pe spate si pe fata si pe cap. Intre timp am mai facut vreo 3 vizite si la medicul infectionist. Care a dat verdictul....alergie sau mononucleoza. Si ne-a dat sa facem 2 teste de sange. Pana vin rezultatele in 7 zile nu mai stiu ce sa fac.
Nu mai zic ...ca de la fenobarbitalul administrat...2 injectii in aceasi zi ..4 zile a avut o stare de somnolenta si de agitatie puiutul meu, plus dezechilibru de mers. A tb sa-i faca perfuzie cu glucoza si viamine sa-si revina.
A mai trecut cineva prin asa ceva?
Medicul infectionist nu a pomenit nimic de vreo boala eruptiva a copilariei...
va rog ajutati-ma cu un raspuns
Raspunsuri
_Ralu_ spune:
Eu as inclina spre exantem viral. Cred ca e acelasi lucru cu roseola, dar nu bag mana in foc.
A avut fiica-mea, pe la 1 an si 10 luni...la fel am avut si noi parte de balbaieli in privinta diagnosticului, pana am reusim sa ajungem a 3-a zi la pediatrul ei si a pus acest diagnostic.
Tipicul bolii este exact acesta: febra mare-mare (cea mai mare febra pe care a facut-o fiica-mea vreodata, 39,7), care nu scade cu nimic...timp de 3 zile. Dupa care febra dispare si apare eruptia pe absolut tot corpul...bubite mici-mici, multe de tot, si aspre la atingere. De regula este asociat si cu herpangina (gurita inflamata cu tot cu gat si gingii).
De asemenea au mai avut aceasta boala manifestata exact la fel inca 3 copii ai cunscutilor mei (perioade diferite).
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
_Ralu_ spune:
Revin sa spun ca daca este exantem viral, noua ni s-a spus ca nu se trateaza cu absolut nimic boala in sine, ci doar simptomele (respectv febra), si badijonari cu glicerina in gurita (daca este cazul).
Eruptia a disparut de la sine in 2-3 zile, fara nicio urmare.
Daca este asta, greul a trecut.
Sanatate multa!
Mihnea_BB spune:
poti sa-mi spui te rog la ce medic sa mai merg?
sunt disperata.
Am fost de 3 ori la medicul infectionist(2 medici diferiti). Una a zis ca e sudamina(bubite de transpiratie) si cealalta alergie sau mononucleoza. sunt din botosani si aici optiunile sunt cam limitate.
Ce investigatii sa mai fac. Pana acum mi-a dat sa-i fac doar TGP, Igp si testul epstein-barr. Tu ce investigatii ai facut la copilasul tau?
_Ralu_ spune:
Cum spuneam, boala in sine nu este grava, doar daca Doamne Fereste, nu face complicatii de la febra.
Din momentul in care medicul ne-a pus diagnosticul, practic fetita se simtea bine...atat doar ca mai avea bubitele, care nu o deranjau.
Nu i-am facut nicio analiza, medicul ei ne-a zis ca e absolut ok, si in 2-3 zile ii vor trece bubitele. Si asa a fost.
Ne-a spus sa avem apoi grija 2 saptamani sa nu o expunem la aglomeratie sau boli, pe cat posibil, pt ca aceasta boala a lasat-o cu o imunitate f scazuta.
Repet, asta a fost la noi. Exact aceleasi simptome, la noi a fost exantem vital. Nu vreau sa dau impresia ca imi permit sa pun diagnostice, doamne fereste!
In locul tau, daca copilul se simte bine (are stare buna, nu mai face febra), as astepta rezultatele analizelor.
Sanatate multa, si imi pare rau pentru suferinta voastra!
CorinaDani spune:
nu stiu daca e chiar mononucleoza
mai degraba pare a fi scarlatina sau varicela. te-ai uitat in gura, sa vezi ce aspect are limba copilului?
ce varsta are copilul tau ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
_Ralu_ spune:
Da o cautare pe google dupa exantem viral sau exantem subit sau roseola. Poate te mai lamuresti si linistesti un pic.
Cum e copilasul acum?
Mihnea_BB spune:
acu e mai vioi chiar cere de mancare...ceea ce nu s-a intamplat zilele astea...si foarte mofturos...
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihnea_BB are doi ani si 2 saptamani. Limbuta e albicioasa |
uite ce scrie pe sfatulmedicului, la descrierea scarlatinei :
"Ciclul lingual consta in modificarea aspectului limbii de la ozi la alta; nu lipseste niciodata fiind patognomonic:
- in prima zi:depozit alb-slaninos (limba de portelan)
- a 2-a zi :se descuameaza dinspre margini spre baza
- a 3-a zi :varful este descuamat insa baza prezinta depozit alb
- a 4-a zi: limba descuamata total, se vad papilele (limba zmeurie)
- apoi, inperioada de consvalescenta se reepitelizeaza rezultand aspectul cunoscut ca „limba lacuita”.
daca ai timp, intra pe site-ul respectiv, citeste simptomele bolilor mentionate si incearca sa-ti dai seama care dintre ele se regasesc la puiul tau.
nu dam diagnostice pe forum, e adevarat. dar si medicii la care ai fost se puteau insela...mai ales daca boala este la debut...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
lulu77 spune:
asa a evoluat la Luca roseola, avea doar 7 luni.febra mare care nu scadea cu nimik timp de 3 zile, apoi brusc eruptia, febra a disparut, si eruptia a disparut in 3 zile.