enterocolita prin rotavirus
Buna ziua.
Baietelul meu in varsta de 10 luni a fost internat 5 zile la Grigore Alexandrescu pentru enterita prin rotavirus. A primit antibiotic Cefort, aerosoli cu Flixotide, Smecta si Perfalgan- toate acestea primele 3 zile, apoi pentru ca ii aparuse o eruptie a primit Dexametazona si Peritol.
Acasa am primit Perotol inca 8 zile si colargol pentru nasuc.
Pentru ca am mai ramas cu intrebari dupa acest episod si inca nu avem voie sa intram in contact cu alte persoane, asa ca vreo 2 saptamani nu ajung la un medic care ma poate lamuri, va intreb urmatoarele:
1. Nu e necesar sa-i dau ceva probiotice-lavtibacili? peste tot pe net citesc ca sunt foaret bune pentru el in aceasta perioada.
2. Era necesar antibioticul in spital? Peste tot pe net vad ca nu se administreaza antibiotic decat se face rehidratare. In spital mi-au spus ca asa trebuie, antibiotic, el a fost diagnosticat si cu brosniolita forma usoara. Deci pentru ce a fost antibiotic?
3. Bubitele acre i-au aparut in a treia zi de administrare a antibioticului au fost alergie la antibiotic sau forma cutanata a infectarii cu rotavirus-medicul din spital mi-a explicat ca nus e paote spune acer din aceatea 2 ar fi cauza. Eruptia s-a estompat dupa oprirea antibioticului.
4. Este necesar peritol 8 zile acasa? Mi s-a explicat ca ii destinde caile repiratorii.
5. Si inca ceva foarte important pentru mine- pe perioada spitalizarii n-am avut voie sa-l apatez, mi s-a explicat ca nu se mai vindec adaca il alaptez si am fost sfatuita si acasa sa inchei alaptarea. Acum citesc pe net ca este chiar recomanadata alaptarea in aceasta boala. Cum o fi? Eu nu vreau sa-l intarc si nu stiu de ce laptele matern i-ar face rau, dar nu stiu cum sa verific aceasta informatie.
6. In regimul alimentar primit pentru acasa apare branza de vaci, el bea acum lapte fara lactoza, branza din ce lapte sa-i fac?
Asta am omis sa intreb la spital, stiti si voi cum decurge relatia medic-pacient in spitalele din Romania.
7. Imi poate recomanda cineva un medic bun in Bucuresti la care sa mergem cand avem voie sa iesim din casa, sa vedem ce avem de facut in continuare?
Multumesc mult pentru raspunsuri, imi vor fi de mare ajutor.
Raspunsuri
accept92 spune:
Of, ce experienta urata.:(
Fetita mea a avut enterocolita cu rotavirus la varsta de 1 an si o luna. A fost nevoie de internare pentru hidratare pe perfuzie, am stat 2 zile internata cu ea la medlife, timp in care a acceptat doar san si apa cu saruri de rehidratare. Mi s-a spus ca e foarte bine sa o alaptez in continuare pentru ca asa se hraneste si se hidrateaza in acelasi timp. In afara de hidratare a primit doar antitermic in spital si dupa doua zile a inceput sa nu mai vomite in jet orice lichid asa ca am plecat acasa continuand tratamentul doar cu antitermic la nevoie si regim alimentar. 3-4 zile a fost faza foarte agresiva a bolii, cand fetita a zacut, scaunele dese si moi au durat o saptamana si s-au normalizat in aproape 2 saptamani.
Noi ne-am internat seara si dimineata a venit rezultatul coproculturii pozitiv la rotavirus. Ni s-a spus ca in afara de hidratare si antitermic nu putem decat sa asteptam. Mi se pare ca voi ati primit foarte multe medicamente. Peritolul nu destinde caile respiratorii ci este un sedativ care printre altele inhiba tusea. Concomitent cu un antibiotic se recomanda mereu si un probiotic.
Sanatate!
crissteo spune:
Multumesc mult pentru raspuns, inteleg ca dvs ati alaptat in continuare si nu a fost nici un impediment, din contra. OF! ce greu a mai fost, el obisnuit sa suga, sanii tari, am facut ceva noduli, dupa 3 zile cand mi-au spus ca pot incerca sa-l alaptez, dar pe raspunderea mea ' o sa stai mult si bine cu noi in spital aici", eu am incercat, dar bebe a refuzat sanul. Mititelul. Of.
Si mie mi se pare ca am luat prea multe medicamente, mai ales ca mi se parea ciudat ca nu prea au vrut sa spuna ce medicamente ii dau prin branula, raspunsul era, pai eu mai stiu la atatia copii ce ia al dvs?
Referitor la probiotice, mi s-a spus ca nu e antibiotic luat oral, deci nu trebuie probiotice. Cum eu nu m-am confruntat niciodata cu asta, am zis ca asa o fi. Ce probiotic sa iau?
oana_lex82 spune:
Citat: |
Asta e raspuns de medic??? Dace ce nu au o foaie de observatie pt fiecare pacient..unde scrie diagnostic si ce tratament se administreaza, si la ce ore???
Romania in care traim....
Bee spune:
1. Poti sa-i dai, dar nu e obligatoriu!
2. Au dat antibioticul pentru infectia intestinala. Am vazut ca asta e protocolul pana ei stiu sigur daca e bacterie sau virus. Deci antibioticul n-a fost pt bronsiolita.
3. E mai posibil ca bubitele sa fi fost de la rotavirus. Daca era alergie la antibiotic, aparea mai rapid.
4. Peritolul/aeriusul/ketoful sau care or mai fi, sunt pentru a mai calma tusea de la bronsiolita.
5. Eu am alaptat, dar nici nu m-am dus la spital cu copiii. De fapt, gresesc, fetita era intarcata si am pus-o partial pe lapte fara lactoza (ca nu-l accepta), iar baiatul a supt in continuare. Ambii au facut eterocolite virale pana la un an.
6. Daca nu-i dai branza de vaci normala si nu crezi ca poti sa-i faci cu laptele pe care i-l dai acum, sari pur si simplu peste ea. Ii dai ceea ce crezi ca mananca din alimentele de regim.
Ai mei s-au recuperat destul de repede. Au avut scaune sangvinolente cateva zile, dar in maxim 10 zile de la debut se normalizasera cu totul. Iar regimul a durat cam 2 saptamani (care regim, ca ai mei se infometau oricum in mod obisnuit, poate de aia s-au si recuperat repede).
Sanatate.