"Calendarul" conservarii legumelor pt iarna
Raspunsuri - Pagina 10
andacos spune:
Miha,uite retzeta de pe pachetul cu condimente:
pentru 4 kg de castravetzi:
1,5 l apa
1,5 l otzet
350 g zahar
75 g sare
si 2 linguri din amestecul asta de condimente care de fapt contzine:boabe de mustar,semintze de marar,piper,coriandru,boabe de ienupar,cuisoare,foi de dafin,chili,cuisoare englezesti
Se fierbe otzetul cu apa ,sarea ,zaharul si condimentele d emai sus si se toarna fierbinte peste castravetzi!
Sper sa reusesti s apui dupa retzeta asta!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mihaela_s spune:
Multumesc Dana! Sa vad, am luat azi niste castraveti si nu sunt foarte mari, incerc sa ii pun intregi.
b.nica spune:
Mihaela, cred ca "reteta de castraveciori bulgaresti" iti va place cel mai mult.
Gogaleste ca tag ceea ce am scris intre ghilimele si sa vezi cum se fac si comentariile.
glimmer spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel am pus acum cateva saptamani niste dovlecel zuchinni neoparit, o punga, si am scos-o dupa aceea pt o ciorba. a fiert fff greu si nu era bun la gust, am aruncat ciorba. azi am pus altul,insa oparit cam 5 min maxim. sa vedem cum va fi! |
Am tot urmarit sa vad daca mai zice cineva de dovleceii opariti, daca se comporta ma bine dupa decongelare decat cruzi. A experimentat cineva?
glimmer spune:
Am pus si eu la uscat cimbru, busuioc si diverse verdeturi, mi se pare ca isi pastreaza mai bine aroma decat la congelare.
Cum pastrati morcovii pentru iarna (in afara de congelare) ?
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Mihaela, cred ca "reteta de castraveciori bulgaresti" iti va place cel mai mult. Gogaleste ca tag ceea ce am scris intre ghilimele si sa vezi cum se fac si comentariile. |
Multumesc, am pus aseara cum zicea Dana, intregi cu apa si sare, am pus insa si putin otet...sa vad cum vor iesi.
Din pacate am umblat ieri la toate magazinele si abia am reusit sa aleg un kg de castraveti in singurul in care am gasit...erau moi, stricati...a trecut sezonul lor cred, trebuia sa ma trezesc mai repede. Dar am retitnut pentru la anul, am si salvat o reteta de castraveciori bulgaresti si sigur ii incerc.
b.nica spune:
Mihaela, eu am o reteta din familie de conservare a castraveciorilor si a gogonelelor cu sare si otet care este mai laborioasa dar pe care eu o prefer si de aceea te-am trimis pe reteta bulgareasca despre care am auzit numai laude. Daca o vrei pe a mea, spune!
mihaela_s spune:
Sigur ca o vreau, cu mare placere. O notez si pastrez pana la anul, daca anul acesta nu mai gasesc castraveti(gogonele aici nu sunt).
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui glimmer Am pus si eu la uscat cimbru, busuioc si diverse verdeturi, mi se pare ca isi pastreaza mai bine aroma decat la congelare. Cum pastrati morcovii pentru iarna (in afara de congelare) ? |
Si eu am pus leustean la uscat acum recent si asta-vara am uscat frunze de dafin.
Morcovii se pastreaza in beci adevarat (in jur de 5-10 grade temperatura constanta) sau intr-o lada cu nisip : nisip curat si fara pietre, morcovii trebuie sa fie intacti, nu se spala, se scutura doar de pamint.
b.nica spune:
Mihaela, castraveciorii/gogonele cu tripla oparire:
-6 kg. castraveciori
-saramura: 1 lingura de otet + 2 linguri sare/litru apa, aprox. 4 litri.
-marar bete,2 capatani usturoi(necuratat doar zdrobit), 2 buc.hrean, frunze de telina, coriandru, boabe de mustar.
Se aranjeaza castraveciorii in borcane cu aromele si legumele printre ei.
Se fierbe saramura si se toarna fierbinte.Borcanele se pun intre paturi. Se repeta operatiunea in alte 2 zile consecutiv.