Dureri de burtica
Am si eu nevoie de un sfat....Fetita mea,de 5 ani,de cateva zile se plange ca o doare burtica ....dupa ce mananca ,si inainte sa mananace cateodata ..spune ca sta putin in pat ca o doare burtica putin .....V-ati confruntat cu asa ceva?Pana acum nu am auzit-o sa se planga de dureri de burta ...ce poate sa fie?De unde sa incep?Sa merg sa ii fac un ex coproparazitologic?Ce ma sfatuiti?
Eu o mai banuiesc ca se si alinta ..mai ales inainte de masa ..cand o chem sa manance ,poate sa fie si o scuza ca sa nu mai manance ,sa scape si sa stea mai mult la joaca ...Dar totusi nu as vrea sa o las nici asa...as vrea sa ii fac niste analize...ce ma sfatuiti?O sa merg si la medicul de familie ,dar as vrea sa vad si niste pareri inainte de a merge ...
Va multumesc frumos!
Raspunsuri
Ramona2006 spune:
Durerile de burta pot avea multe cauze...
Cum are scaunul fetita? Iese regulat? POate este constipata...
Pot fi si paraziti, si poate fi si o infectie urinara. Cel mai bine ar fi sa mergi cu ea la dr sa-ti dea o trimitere sa-i faci analize de urina si scaun. Cred ca de aici poti incepe...eventual si un ultrasound. Abia dupa ce elimini cauzele medicale te poti gindi si la "alintatura".
Multa sanatate!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
danielle_ spune:
Ramona2006 ,multumesc frumos pentru raspuns ..asa o sa fac....luni voi merge la medic sa imi dea trimitere sa ii fac un set de analize....Iese bine afara ,nu are probleme ....Trebuie sa merg sa ii fac testele ...sa pot sta linistita ..Multumesc inca o data !
CorinaDani spune:
incearca sa afli de la fetita, sa-ti arate exact unde o doare. pentru ca una e sa te doara stomacul/ficatul (partea de sus a abdomenului) si alta e sa ai crampe sau gaze (partea de jos a burticii).
mai exact, dupa ce masa o doare burtica ? dupa orice masa sau numai dupa masa de pranz ? ce mananca la pranz - cate feluri, cantitate, etc. ? la gradinita merge ? mananca acolo ? daca da, si la gradi se plange de dureri de burtica ?
poate mananca cu pofta si inghite aer ?
incearca sa-ti amintesti ce s-a intamplat in ziua in care a spus prima data ca o doare burtica. aminteste-ti ce a mancat, ce a baut, ce a facut inainte de aparitia durerii, etc.
in fine. daca medicul iti recomanda analize pentru depistarea parazitilor intestinali, NU face coproparazitologic, deoarece trebuie sa repeti analiza si rezultatele pot fi fals negative. cere efectuarea analizei antigen, se face o singura data si rezultatul e mult mai precis.
multa sanatate.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
geniest spune:
Si eu am patit-o cand avea copilul 4-5 anisori. Nu ne dadeam seama sub nicio forma de ce zice ca-l doare burta. Am fost la medic, l-a palpat si nu parea sa-l doara ceva. Ne-a dat debridat si ii era un pic mai bine. Insa nu ne-am dumirit decat dupa vreo 2-3 zile cand mi-a picat mie fisa ca ar putea avea legatura cu marul pe care i-l dadeam zilnic sa-l manance si i-l dadeam cu coaja. Cum i l-am decojit nu a mai avut nimic.
Trebuie sa urmaresti foarte atent ce mananca, ce-i dai nou de mancare...
http://chicboutique2011.blogspot.com/
lulu77 spune:
Luca a avut 4 zile in care acuza dureri de burtica, facea scaune urat mirositoare, dar normale ca si consistenta.
Cauza: multe fructe in aceea perioada, in cursul zilei, + inghetata+iaurt , etc.....
danielle_ spune:
Ea imi arata partea de jos a burticii ......E posibil totusi sa fie si de la fructe ,combinate cu dulciuri si inghetata ,iaurt ...Eu in general nu am tinut cont ca le amesteca,nu a avut niciodata probleme de burtica ...are un stomac bun,ca sa zic asa.
Acum nu mai merge la gradi ,e in vacanta ,dar acolo nu se plangea de burtica ...de aceea tind sa cred ca e posibil sa fie si de la alimentatie..acum fiind acasa ,si ea sta mai mult cu tatal ei acasa ,e posibil ca el sa nu tina cont de ce mananca si sa ii faca placerile ....o sa urmaresc si aspectul asta ...:)
Multumesc tuturor pentru ca mi-ati impartasit experienta voastra legata de durerea de burtica ...ma ajuta sa vad lucruri pe care eu poate nu le vedeam ...