Nasterea la Arcadia -Iasi (8)
Raspunsuri - Pagina 14
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oiyoy Claudia mea doarme acum dar ziua de ieri si alataieri au fost ca un carusel de somnici de doar cateva minute.Sunt copii care la 1 luna si jumatate dorm 16-20 ore pe zi, in schimb ea doarme noaptea si ziua are un somn superficial.Cum adoarme in brate si incerc sa o las in pat se trezeste. Noua ni se pare ca ei nu-i ajunge sanul.Pentru stimularea lactatiei am inceput sa beau ceai de marar cu anason, fenicul si chimen si sa iau si pastilute cam din aceleasi plante plus altele. E drept ca a mai crescut cantitatea dar cum ea ziua nu doarme o pun la san des si uneori nu reusesc sa fac laptic in ritmul in care il mananca familia oiyoy |
Oiyoy, ma bcuur ca fetita ta e bine, sunt sigura ca ii ajunge lapticul, numai ca ei sunt niste hotomani, asa face si a mea, la tazta, lapte mai este suficient, dar se screme cand nu mai curge jet mult, ca ii e lene sa suga! Atunci o pun deoparte sa se mai linisteasca, si numai daca vad ca vea cu adev iar sa pape o mai pun la san, daca nu o las in pace, ori o culc, ori ii pun muzica,etc!
Stiu ca dr rec sa nu s einfese copii, incerc macar al amunte sa o infas, ca ea da din ele si se enerveaza teribil, mai ales cand e de dormit!
Lalic, ma bcuur ca ti-ai pus semnatura! Bravo, cat despre feciorul cel mare s aiti traisca!
Claudita, nu toata gama sanosan are parabeni, nu exista o gama de produse intreaga fara parabeni, unele prod au , unele nu au, tre sa te uiti pe etichete.
Va pup pe toate
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
Oaaaanaaaa, ce spui tu mie imi seamna a cuibareala!!!!!! Mai , mami, mai.... usurel, ca bebe nu papa ardei umpluti. Bravo gospodino, dar sa stii ca dupa o saptamana de mare vitejie si o zi in care zburam intre cumparaturi si gatit , la 23: 30 am auzit un POC stand, in sfarsit, intinsa in pat si am simtit ceva cald ..... era lichidul amniotic.... USUREL deci!!!!!!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 23+ cu
ionelamaria spune:
Mada, asta cu neinfasatul o sustin si eu, dar e greu sa vii cu "retete". Fiecare parinte face si greseli incercand sa faca bine... si eu am facut si moooooaaaama cate mai fac... Cu toate ca se sperie, eu spun ca e bine sa invelesti copilul sau sa il pui in sac de dormit( sunt si subtiri, mai de vara) numai in bluzita si scutec. Asa, in sacul de dormit nu se dezveleste( si esti tu linistita) si nici nu-i strangi picioarele ca la infasat. Mainile.... cu cat creste cu atat mai greu le vei face sa stea intr-un loc. ma repet, pozitita " arestat " la dormit e "de bine". Se sperie la inceput cand se lovesc cu manutele, incet incet se invata sa nu se mai "pocneasca"singuri. Rabdare
clauditza89 spune:
Buna Ziua Fetele...ce faceti?eu mam trezit plina de nervi azi dimineata toata lumea parca si-a amintit de mine si ma suna sa vada daca am nascut....visam asa frumosoricum...
LALIC neatza si tie sa stii k si eu sunt in aceeasi situatie...nu mai am rabdare abia astept sami vad comoara sa il tin in brate..sal pup si sai spun cat de mult il iubim toata ziua si sa stii k si eu in timpul sarcinii am devenit ff sensibila si plang din orice prostiesi nu iti fa griji ca totul o sa fie bine...apropo de bebe sa stii k si al meu e ff activ de multe ori ma dor loviturile lui si incerc sami imaginez ce face si in ce pozitie se pune de burta mea se face patrata si ma loveste in 4 locuri in acelasi timpe o senzatie super frumoasa...
Eu stiam ca nu e bine si nici sanatos ptr bebe sa te vopsesti in timpul sarcinii...eu una am preferat sa evit vopsitul...cu toate ca arat ca baba cloanta cu doua culori in par...
OIYOY ma bucur ca-l implica si pe tati ca el saracu e tot panicat...a spus deja ca el nu o sa puna mana pe el ca o sai fie frica sa nui faca rausi speram ca cei de la arcadia sal convinga totusi sa-i alunge frica asta... a si Felicitari ptr mancacioasa voastra...multa sanatate va doresc
IULIA chiar a fost comic...si injositor ptr barbati ptr ca ei sau chinuit atatea zile si pana la urma a venit o fata gravida si ea(vanzatoarea de acolo)si a facut patutul in 10mineu iam sacait pe tema asta vreo saptamana ...
OANA si eu ieri am facuto pe gospodina dar nu mam complicat decat la o ciulama de ciuperci care se face f repede si usor...spor la treaba!!!apropo ti-a ajuns mobila?cum e?tu cum te simti?
cuDENNIS GABRIEL DPN 04.08.2011,DR.VIERIU
AlynaB spune:
Buna fetelor!!!! Ce zboara paginile aici la voi...nu am mai intrat de cateva zile si deja avem capitol nou. Ce mai faceti? Ce va fac bebelusii??? Nu am apucat sa citesc decat asa pe sarite, ati scris muuuult de tot
Noi suntem bine, avem 3 luni si 2 sapt, papam deja suculete....crestem mari. Vroiam sa va intreb daca a facut careva bb vaccinul la 4 luni.Doare la fel ca cel de la 2 luni? Face tot asa febra???
Va pupacesc!!!
O zi minunata
ionelamaria spune:
Alyna, pentru a evita durerea locala se preseaza ferm locul dupa vaccin timp de aprox 2 minute. Cand ajungi acasa pui comprese reci: o felie de cartof tinuta la frigider sau o frunza de varza strivita. Noi asa am scapat de durerea locala la vaccinurile de 4-6-12 luni. La 2 luni nu stiam de presarea locului si de compresele astea si nici medicul nu ne-a spus. De fapt, la 4 luni i-am aratat eu foaia medicamentului( nu prospectul, pe net gasesti la fiecare vaccin, nu mai stiu unde, raportul oficial pentru punere pe piata. In ala scrie ca se preseaza locul 2 minute.... de la mine a aflat si dr lui Mihnea... ca imi venea sa o strang de gat.... a fost si momentul in care am inceput sa ma indoiesc de ea desi e foarte bine cotata si la usa ei stateau cu sutele copiii)
Nu stiu ce e cu mine: am editat mesajul in loc sa il completez... am sters. In fine... incerc sa rescriu
Vaccinul de 2 luni e identic cu cel de 6 si cel de 4 luni e identic cu cel de 12 luni. La noi la cel de 2 si 6 luni a facut febra peste 38 si durere locala(numai la 2 luni), la 4-12 luni febra sub 38 si am efitat durerea locala cum am scris mai sus. Nu e regula, depinde si de cum reactioneaza fiecarte copil, dar.... cum a reactionat la 2 luni cam tot asa va face si la 6
Atentie la paracetamol, nu se da dupa vaccin. Stiu, medicii il recomanda. Producatorii de vaccinuri sustin ca reduce efectul antiviral al vaccinului... Eu ma gandesc ca, asa cum nu citise raportul pentru aprobare a punerii pe piata al vacinului, tot asa nu citise nici ce mai trancanesc producatorii. E de preferat ibuprofenul.
Acum intrebarea pe care o scrisesem: Sper sa nu te superi... dar de ce atat de devreme sucuri. Toate studiile medicale serioase recomanda diversificarea mai tarzie. Motivatia nu e un moft ci s-a demonstrat o legatura stransa intre boli digestive/obezitate si diversificarea inainte de vreme, indiferent daca bebe papa lapte matern sau lapte praf. Stiu ca in romania medicii pediatri spun povesti de cand era bunica fata.... dar ma intreb ce te-a determinat pe tine sa iei o astfel de decizie.
camelia33 spune:
Oiyoy exact aceiasi problema o am si eu cu Sofia. Nu chiar in fiecare zi dar cel mai des asa e si ea.Vrea sa pape, suge putin apoi adoarme si cand o pun in pat sau patutul ei se trezeste si plange iar. Cel mai comod in situatiile astea e sa ii dau san culcata pe pat si daca adoarme nu trebuie sa o mai misc.Si la fel cateodata am impresia ca nu mai am lapte deloc,ca suge ca pe o suzeta sanul .
In legatura cu intrebarea mea despre o alternativa la bepanthen, am auzit si eu ca , crema de galbenele e f buna impotriva iritatiei.Fetita mea nu e iritata deloc dar eu o dau de fiecare data cand schimb scutecul cu bepanthen si intr-o saptamana e gata tubul .Sinu de alta dar nu e chiar asa ieftin.Acum ma intrebam oare nu trebuie sa o dau decat daca e iritata?Voi cum procedati?
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camelia33 .Acum ma intrebam oare nu trebuie sa o dau decat daca e iritata?Voi cum procedati? |
Cami, e de preferat sa folosesti medicamente numai in caz de boala. bepanthene e medicament.... Eu ti-as sugera uleiul de masline cu ulei de migdale, facut cum povesteam zilele trecute. Uleiul de migdale e f scump, dar poti folosi si numai ulei de masline, efectul e mai mult decat multumitor. Tot asa il neutralizezi prin fierbere pe baie marina 10 minute. Nici pe asta nu e necesar sa-l folosesti la fiecare scutec schimbat. Da cu bepanthene imediat ce sesizezi vreo bata/bubita etc.
Noi la crema de galbenele am facut iritatie.... nu si la ceaiul de galbenele.... deci... problema era in celelalte componente ale cremei
oana.irina spune:
Gata, am pus mancarea la foc, acum rasuflu usurata!
Ionela, nu prea fac eu acte de bravura in gospodareala , cu atat mai putin in aceasta perioada. Incerc sa stau mai linistita, sa ma vad trecuta de 36 de sapt. Maine dimineata merg sa im fac analizele, si seara am controlul preanestezic. Nici nu stiu cum sa pun problema cu anestezistul. M-as baga la anestezie, asa cum am si optat in contract, insa, mi-e teama de injectia in coloana. Eu am mai facut acum cativa ani buni o anestezie rahi si am momente cand si in ziua de azi ma jeneaza locul unde mi-a facut injectia. Nu de intepatura mi-e frica, ci de urmarile ei.
Claudia, mi-a venit mobila ieri dimineata la prima ora, astazi o s-o monteze tati cand vine acasa. El zice ca o sa se descurce, eu il incurajez. Vreau sa le vad odata pe toate la locul lor, ca imi stau pe cap. Am mai comandat tot de la aceeasi firma si lenjeria de pat cu tot cu pilota, perna, aparatori, baldachin, salteaua de pat si cea de infasat. Pe astea le-am desfacut, le-am si spalat si sunt foarte incantata ca sunt mai frumoase decat in poza si de calitate buna.
Am tot citit si eu despre asta cu vopsitul si dupa 16 saptamani, m-am vopsit si eu, si apoi inca o data, la dferenta de vreo 10 sapt. Am ajuns la concluzia ca pot sa ma vopsesc, mai rar decat de obicei, riscurile ca acele toxine sa ajunga la fat, fiind foarte mici. Eu chiar am fost foarte atenta in sarcina la ce consum si am respectat mai toate regulile. Pot sa ma ”laud” ca nu am luat nicio pastiluta inafara de 2 dulcolax, cand chiar nu mai aveam solutii si cateva antacide, pt arsurile groaznice (eu suferind si de o gastrita cronica). Acuma, nu stiu cum e mai putin rau: sa ma vopsesc pana ce nasc, sau dupa. Ma gandesc sa nu ”infesteze” laptele.
Lalic, te inteleg perfect cu starile tale nasoale. Si eu am varsat rauri de lacrimi, dar daca ma intrebi, nu stiu de ce. Am o perioada de cand psihic, m-am echilibrat cumva, si incerc sa ma incarc si sa eman numai energii pozitive. Nu vreau sa ma mai stresez din orice, sa ma supar, sa ma enervez, sa ma consum si sa sufar aiurea, pt ca pana la urma, Slava Domnului, nu am motive sa ma plang!
35+ cu Maria Antonia
clauditza89 spune:
OANA nu stiu de ce dr anestezist vei da maine...cel la care am fost eu tutuianu...imi aduc aminte ca mia spus ca prima saptamana din iulie o sa fie plecat parca...el era super de treaba nu stiu cum sunt altii oricum...maine ai sa-ti vezi prima fisa oficiala cu numele printesei tale...si tot maine tre sa te decizi ce fel de anestezie vrei in caz de urgenta...Fereasca Dumnezeu...ei iti vor explica toate optiunile...!!!
Imi imaginez cat esti de nerabdatoare sa vezi camera gata...sa aranjezi fiecare lucru la locul lui... si sa dea Domnu ca tati sa se descurce singurel la mine au trebuit 6barbati...2zile ptr patut si tot nu au reusit...cu toata mobila nu cred ca ar fi reusit pana la nastere..
Iar cu vopsitul ...eu m-am vopsit ultima oara pe la 3saptamani cand inca nu stiam de sarcina...ceea ce am citit eu ma impiedicat totusi sa ma vopsesc...acuma nha fiecare cu parerile ei!!!
UITASEM...SA AVETI POFTA(maine fac si eu ca mi-ai facut pofta)
cuDENNIS GABRIEL DPN 04.08.2011,DR.VIERIU