As desfiinta facultatile particulare
Raspunsuri - Pagina 23
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 sa mai adaug si eu ceva de zis. Acum, sa absolvi o facultate - nu mai dai ex. de licenta + lucrare prezentata. Ci doar o lucrare prezentata. Si asta se cumpara. F.usor... www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Unde nu se mai da? Ca eu am dat, la contabilitate la privat s-a dat ...
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui riana Si, asa cum Xio se simte jignita cand dr sunt facuti spagari, asa ma simt eu acum cand toti absolventii de particulare sunt considerati prosti. |
Nu toti! Dar trebuie sa recunosti ca MAJORITATEA sunt mai slab pregatiti decat absolventii de la stat.
Un angajator nu trebuie sa judece un candidat dupa diploma, dar trebuie sa recunoastem ca eficienta obliga stabilirea unor criterii de triere rapida atunci cand numarul candidatilor este prea mare pentru a justifica interviuri tete-a-tete cu toata lumea. Cand un angajator se trezeste cu o suta de cv-uri le va selecta pe cele mai promitatoare, si, din pacate, o facultate particulara la rubrica studii nu face cv-ul atragator la o analiza sumara.
Lucrurile se schimba pe masura ce experienta (si eventual recomandarile) se adauga la cv. Un angajator va chema negresit la interviu un om cu experienta in zona ce-l intereseaza, indiferent de studii.
riana spune:
Este foarte posibil sa ai dreptate (capcaunul). Nu am facut personal nici o statistica
Eu stiu doar ca am vrut sa invat si nu am fost deloc impiedicata de faptul ca eram la particular.
Personal, acum, cred ca intreg invatamantul nostru e praf si nu mai tine decat de fiecare persoana in parte cat doreste sa invete.
Numai ca, usor, usor, nici asta nu mai e suficient deoarece lipsa concurentei tinde sa te plafoneze.
Ca si lipsa unor profesori "adevarati" care sa te inspire si sa-ti insufle pasiuna si dorinta de a studia.
rall spune:
O ruda indepartata (fratele sotului unei verisoare) si-a angajat un tip pentru a face facultatea de drept in locul lui. Omul s-a dus 4 ani la scoala, toata lumea il stia dupa numele rudei
Acum respectivul (ruda) e absolvent de drept si abia daca stie sa scrie 
Nici pana in ziua de azi n-am inteles la ce i-a trebuit 
cleo78 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Unde nu se mai da? Ca eu am dat, la contabilitate la privat s-a dat ... **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
credeam ca esti medic.
cand ai dat examenul de licenta la particular?
XIO spune:
"ca eu am dat (VIRGULA) "," la contabilitate la privat s-a dat (VIRGULA )", in alte locuri s-a dat.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
valentinag spune:
| citat din mesajul lui rall O ruda indepartata (fratele sotului unei verisoare) si-a angajat un tip pentru a face facultatea de drept in locul lui. Omul s-a dus 4 ani la scoala, toata lumea il stia dupa numele rudei ![]() Nici pana in ziua de azi n-am inteles la ce i-a trebuit ![]() |
Asta este foarte greu de crezut!Doar daca respectivul semana foarte mult cu cel pe care l-a inlocuit!
Plus de asta, trec din soc in soc, fraudarea prin copiat vad ca e mic copil fata de fraudarea prin furt de identitate care se practica!
daca macar o singura persoana din grupul vostru de cunostinte ar fi fost un om integru n=ar fi lasat sa se intample asta!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
rall spune:
| citat din mesajul lui valentinag Asta este foarte greu de crezut!Doar daca respectivul semana foarte mult cu cel pe care l-a inlocuit! |
Avea pile la secretara si cativa profesori. Restul nu cred ca banuiau, nici colegii nu stiau. Se intampla la o facultate particulara, acum nu multi ani.
Tanti Zavaidoc spune:
Libelula, norocul tau e ca traiesti in Romania. Intr-o tara civilizata ai fi fost probabil de mult data in judecata. Sigur, presupun ca nu declari deschis `criteriile de angajare´, adica nu scrii in anunt: `absolventii de particulare sa nu aplice la post`, dar mai mult ca sigur opinia ta e cunoscuta de colegii tai. Pentru asta, aici-in Suedia-ai fi acuzata de discriminare si data in judecata. De colegi![]()
Cand ai spus ca nu e discriminare, e relatie cauza-efect, nu ai facut decat sa emiti principiul de baza al discriminarii si generalizarii: am cunoscut 3,5, 10 absolventi de particulare care erau vai de capul lor, deci toti sunt la fel, asa ca nu le dau nicio sansa in echipa mea.
Din fericire, facultatile particulare care nu sunt eficiente se vor autodesfiinta in timp. Din pacate, ideea preconceputa despre absolventii lor si discriminarea la care sunt acestia supusi vor mai continua o vreme. Sper ca doar pana cand managerii cu astfel de idei vor iesi la pensie.
My_Lady0091 spune:
![]()
oare pe acesti absolveniti de facultate,licentiati si et caetera..isi pune amprenta o facultate de stat sau una particulara,fiecare in maniera ei mai mult sau mai putin "magna cum laudae" sau nu cumva semianalfabetismul acesta are radacini mai vechi(sc.generala,liceu) si in facultate se perpetueaza fenomenul...
ca daca undeva ar exista un filtru nu cred ca ar mai inflori asa o mie de facultati pe campii,ca floricelele de primavara.Totul e o afacere.Si cu cine faci afaceri mai profitabile decat cu "prostanacii".Facultatea a ajuns sa fie asa...o chestie de bifat pe lista cu lucruri de facut,fara a se mai identifica absolvirea uneia si cu nivelul de cunostinte si de pregatire.
ps:nu vorbesc de toti studentii-sunt si elite,nu vorbesc de toate facultatile(unele mai scot viitori profesionisti),nu vorbesc de toate liceele(unele mai au un prestigiu sustinut), nu vorbesc de toti profesorii...insa fenomenul per ansamblu asa arata si are radacini adanci
*Blackmoon Lady
9+si lipistocul meu iubit
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |