prima bataie intre mine si sotul meu
Raspunsuri - Pagina 8
Matzaila_81 spune:
Lucialu,tu te referi la o persoana care spune pe forum ca a gresit. Ok, te rog mult arata-mi si mie unde a spus Danutza ca a gresit ca s-a batut in fata copilului. Eu una m-am uitat si nu am gasit asa ceva dar e posibil sa-mi fi scapat.
pisigri spune:
Lucialu, las-o-ncolo de treaba. Cind copilul meu se loveste, prima mea grija e sa aflu ce e cu el, nu sa am grija de orgoliul meu ranit.
Oricum, si in cea mai recenta postare, Danutza recunoaste ca partenerul ei nu mai este ce-a fost. Vrei sa o convingi ca trebuie sa accepte situatia? Ca "asa se face"?
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
mirela0521 spune:
orice casnicie merita o a doua sansa, mai ales cand este un copil la mijloc care merita 2 parinti si mai ales cand amandoi partenerii recunosc ca au gresit.
insa danutza26, din pacate, acest lucru nu este intotdeauna de ajuns!!!
Sunt convinsa ca iti iubesti copilul si ca te-ai ocupat de el, ca ii stii ritualul de culcare/mancare etc, insa tu ai spus ca bebe plangea in timp ce voi ati sarit unul pe altul la bataie. Ce concluzie vroiai sa traga forumistele din aceasta relatare, alta decat ca era mai interesanta si mai captivanta bataia voastra parte in parte decat grija pt copil sa il calmati si sa il linistiti?!
Da, tuturor ni s-a intamplat sa cada copilul jos macar o data, perfect de acord cu tine, insa sincer iti spun ca esti prima si absolut singura pers de care am auzit, pe forum sau in viata reala, ca a sarit la bataie crancena cu sotul din cauza asta, in loc sa vada daca copilul nu cumva a patit ceva! Putea sa isi rupa o mana, un picior, clavicula sau doamne fereste sa pateasca la cap! De ce nu te-ai gandit la asta prima data? De ce nu a fost asta prima ta reactie?! Mai ales ca zici ca doar tu te ocupi de copil…
de fapt tu consideri ca asa este bine, sa raspunzi cu aceeasi moneda cu care primesti jignirile/bataia etc. tu consideri ca este de neacceptat sa pleci capul la injurii “poate voua va place sa luati bataie si sa va injure cineva si sa plecati capul,mie nu”. Da, asa este, nu trebuie sa accepti astfel de lucruri sa se intampla, dar acest lucru se rezolva altfel, nu coborandu-te la acelasi comportament ca al lui.
nu este de ajuns sa regreti acum ca ai reactionat asa si sincera sa fiu pe mine nu m-ai convins nici pe departe ca regreti comportamentul tau. Poate ca regreti ca ati ajuns sa aveti parte de asemenea scandal, ca nu mai este totul cum era inainte, insa nu mi se pare ca regreti modul in care TU te-ai comportat. Ba chiar cred ca esti f mandra de tine ca ai reactionat asa, ca te-ai aparat, ca nu te-ai lasat umilita si injosita.
spui “eu nu am sarit la el sa dau in el, pur si simplu am reactionat urat pt ca m-a injurat si cum asa ceva nu se mai intamplase am ramas masca si nu am stiut cum sa reactionez,probabil m-am enervat mai mult decat trebuia”
ei bine nu mi se pare sa fi ramas MASCA deloc!!! Daca tu o astfel de rafuiala nu o numesti reactie, atunci, dupa tine, cam cum ar fi trebuit sa reactionezi? Sa sari cu cutitul la el???? Ar fi fost o reactie destul de spontana si de buna pt tine?
Tu iti cunosti cu adevarat problemele si stii ce fel de viata ai si vrei sa ai, insa, din ceea ce transpui aici pe forum, nu suna incantator deloc. Pare o situatie scapata de sub control la care crezi ca ai gasit solutia, insa ea nu pare solid fundamentata pe nimic. Este ca un castel de nisip care atata timp cat nu vine valul sau ploaia sta inca drept.
Rares (19 aug 2006) & Rebeca (4 iun 2008)
lucialu spune:
Matzaila, dar se vede, e clar din insasi subiectul deschis de ea. A relatat tot episodul fara sa incerce sa se faca pe ea frumoasa. Are indoieli in ceea ce priveste relatia lor, ii este frica de un viitor cu el.
Pisigri, asa cum s-a dus discutia, ea este desfiintata ca mama de noi userele DC, iar el ca sot. Pai si atunci? La naiba cu copilul, la naiba cu relatia lor! E ca si cum cineva vrea sa se spanzure si cativa ne oferim sa-i dam sapunul, sa-i luam scaunul de sub picioare. Ea a relatat clar "povestea " lor, pe scurt desigur. Chatonel a rezumat si a subliniat doua lucruri majore petrecute si nou aparute in viata lor, concomitente: mutatul impreuna si aparitia copilului, pana atunci fiind vorba de ani! buni!impreuna! Rufus i-a sugerat sa o ia usor, pas cu pas, sa invete sa devina parinti -practic, nu din carti(Matzaila iti imaginezi ca ne-am propus cele care suntem mame altceva decat tine ac inca nu eram inca?), sa devina un cuplu, sa amane casatoria ca formalitate. I s-a confirmat ca pacanelele pot avea urmari cu cantec pt toti trei. Poate careva care este parinte sa spuna ca a stiut tot din prima, ca a ramas la fel ca inainte sa aiba un copil?
S-au batut reciproc, Nu este abuzata. De unde pana unde ea mama rea definitiv catalogata si aroganta de a pune o astfel de pecete? De unde pana unde pacanele + anturaj prost= alcoolic/ somer? Doar cei care nu muncesc gresesc intr-atat, exclusiv sau e o regula ca ei toti sa greseasca? Aici sentinte si inflorituri, plus viitor sumbru prezis
La primul hop, dam bir cu fugitii dintr-o casnicie si o sa merem la biserica de 15-20 de ori pana ne gasim sacul perfect, ori ar trebui sa ne abandonam copilul in mainile altora care cred ca stiu mai bine sa-l creasca? Cred ca am scris suficient aici si mai deslusit de atat eu una nu pot..
aaa si faza cu concubinii e rautate crasa, pt ca una e denumirea juridica si alta e sa o folosim asa cand stim cu toatele ca da ca porcu la ureche sau vedere.
pisigri spune:
Pina una alta, concubinajul va fi "legalizat" in codul civil. Concubinii vor primi drepturi derivate din lege, care in alte tari existau de mult timp.
Prrejudecata legata de concubinaj este doar in mintea noastra a roamnilor, care am fost crescuti de acasa ca "e rusine" sa locuiesti, sa "traiesti" cu un barbat fara sa fii maritata cu acesta.
Doar daca esti "complexat" de statutul asta, te deranjeaza termenul, parerea mea ! Io am fost concubina sotului si nu m-a "incurcat"...
Probabil ca politically correct ar fi fost "partenerul", ca sa nu existe dubii privind eventuala malitiozitate inclusa in raspuns, dar mie uneori incepe sa mi se cam acreasca de atita grija pentru correctness-ul asta exagerat...
Iar mama rea nu a fost facuta pentru ca a cazut copilul (desi a fost intrebata ce facea in timpul asta, dar cred ca a fost mai mult o intrebare informativa, nu acuzatoare), ci pentru ca IN LOC SA ISI ALINE COPILUL, EA A SARIT LA BATAIE si i se pare si normal sa fi facut asta, ca doar NU E CIRPA DE STERS PE JOS SI TREBUIE SA RIPOSTEZE.
Ok, poate e exagerat sa o acuzi ca ar fi "mama denaturata" "doar" pentru atita lucru, insa pur si implu nu pot sa o mingii pe cap pentru aceasta atitudine; eu, bataia si injuraturile nu le pot vedea ca fiind normale intr-o relatie, orice-ar fi !! Si crede-ma, nu-s nu stiu ce mironosita, la modul impersonal eu recunosc ca injur si vorbesc licentios !
Si pina la urma io-s o mama "perfecta", ca mie nu mi-a cazut copilul din pat. Si mai stiu si alte mame "perfecte". Daca asta e criteriul pentru perfectiune, si daca DOAR asta atrage atentia din intreg episodul relatat....
lucialu spune:
Dar cine a mangaiat-o pe cap? Eu? Eu am incercat sa echilibrez un pic tonul discutiei. Si eu sunt mama perfecta, ca nici mie nu mi-a cazut fata din pat, na!
Nu e normal ce s-a intamplat, au gresit, dar ce sa faca? Se opresc in punctul asta si se cearta pana la pensie, raman orbi in continuare la faptul ca ii vede copilul sau incearca sa mearga inainte? E la mintea cucosului, doar nu o sa-i facem educatie zicandu-i ca pe viitor sa nu se mai intample.
cat despre concubinaj, problema nu e la mine, dar suna ca porcu, geaba zici tu, iar cine l-a adrisat stia de ce..
Matzaila_81 spune:
"si pt cele care ati spus ca eu sunt o fire violenta cred ca voi plecati capul cand cineva va jigneste,imi pare rau eu nu m-am lasat calcata in picioare de nimeni.imi pare rau k am postat,numai bine "
Lucialu , numeste-i hormoni de sarcina dar mie nu mi se pare doamna regreta ca a provocat asa o sperietura copilului.
Nu am zis sa se desparta din contra. Dar ca sa mearga mai departe, ca sa-si rezolve problemele trebuie sa constientizeze greselile or ea nu mi se pare ca face asta.
Unui copil i se destrama tot universul in fata cand parintii se bat si tipa. Crede-ma ca am trecut prin asta si teama pe care o simti in momentul ala este de nedescris.
PS. si eu si sotul am concubinat Chiar radeam cu el de expresia asta. Pana la urma conteaza dragostea si respectul. Eu una cred ca mai degraba Dumnezeu binecuvanteaza un cuplu care nu a trecut pe la biserica dar care se iubeste cu adevarat, se respecta si-si creste copii in credinta decat un cuplu care a facut o nunta de fite si dupa se inseala unul pe celalalt, care cum poate.
pisigri spune:
A propos de concubinaj, mie termenul "tiitoare" imi place :))))
balanta_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri A propos de concubinaj, mie termenul "tiitoare" imi place :)))) http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Si mie. Suna foarte bine