Mamici de Ian-Feb 2004 (16)
Raspunsuri - Pagina 4
Ioana77 spune:
Buna burticilor!
S-a intors din deplasare prof Ancar si m-a vazut un pic mai devreme. Verdict: col scurt, noroc cu serclajul; urmatoarele 2 sapt sunt critice deoarece cresc brusc arturicii = spital in continuare.
Mare lucru daca apuc Craciunul cu Arturicii in burtica...
Eu nu am (inca) starile pe care le descrieti voi, dar imi prinde bine sa stiu ce poate aparea.
M-am apucat sa decupez (din pliantele pe care le am de la Baby Expo)ce modele vreau sa am pt Arturici. In catalogul firmei Lorys am vazut carucior dublu cu 3 roti. Am sunat si-l au, 8 mil. Oricul il cumparam dupa ce-si fac Arturicii aparitia. Ce-nseamna lipsa de ocupatie...
Voi, cele care stati acasa cum va mai omorati timpul liber?
Unde-o fi ninsoarea aceea cu care ne-au tot avertizat meteorologii??
De Adlemi mai stie cineva ceva?
Sa aveti o zi frumoasa,
Ioana si "Arturicii - sapt 29"
ad_risnov spune:
Bine v-am regasit, dragi burticutze!!!
Eu sunt acasa acum pt. ca am reusit sa racesc . Ma doare f. tare in gat si stranut intr-o veselie. Mi-am luat Voseptol si lamai si am venit sa ma doftoricesc. Sper ca pana maine sa ma refac, macar partial .
Am vorbit cu dr. mea de familie si mi-a zis ca vaccin antigripal sa nu fac in nici un caz. La 7,5 luni voi face vaccinul antitetanos. Am uitat sa intreb de ce se face, dar voi reveni.
Fetelor, culmea si eu am avut un acces de nervi si de plans duminica dimineata pt. ca nu am reusit sa cumparam nimic din ce ne-am propus din cauza ca sotul meu a avut un Tico la el si nu puteam cara parchetul cu Tico. Mi se parea ca numai el e de vine si mi-am varsat tot focul pe el, saracul. Dar ne-am impacat pana la urma si mi-am dat seama ca reactia mea e cel putin ciudata. O fi de la luna??!!! Asa ca Lia, nu ai fost singura.
Lia, despre parchet pot sa-ti spun ca gasesti o gramada de nuante in Bricostore si Practiker, dar noi am gasit un model (scandura de fag) care ne-a placut in Expo Construct, pe Valea Cascadelor, la 260.000 lei /m patrat. Si aici sunt f. multe modele, nuante, de la albastru la un portocaliu somon, cires, fag, stejar, etc. Perdele pt. copilasi am gasit in Practiker si in Obor. Mai stiu niste magazine cu perdele dragute pe Lipscani, in Cocor si in Magazinul Victoria. O sa ma duc si pe acolo cand ma voi face bine. Poate intre timp se mai si incalzeste.
Andra, stiu ca trusa pt. anestezie peridurala iti poti cumpara si singura. Costa cam 2 milioane.
Ioana, o sa fii cred prima care va naste dintre noi! Iti urez multa sanatate si rabdare. Pupici pt. Arturici!!!
Adrianain 27 de saptamani
amelie spune:
Va salut fete dragute...eu sint un pic mai mica ca voi...am 24 saptamini si am apelat la voi cu o intrebare...Voi la cit a-ti intrat in prenatal (33saptamini sau cu 63 de zile inainte de a naste)?Sint ametita...doctorita mi-a zis ca la 33 saptamini dar atunci nu se mai respecta cele 63 zile de prenatal...sint mai putine..Voi ce stiti?
Merci mult de tot.
Va pup si sa aveti o zi excelenta
Crina
Andruska spune:
Mai fetelor, bebitzu din burtica mea nu a dormit deloc astazi Oare nu i-o fi somn ? Ca mie tare mi-ar placea sa trag un pui de somn acum
Lia apropos de botez - eu pe Andrei l-am nascut pe 18.09 si la-m botezat pe 13.11, asa mi s-a parut mie OK plus de asta nu am avut stresul cu mancarea, ca venea postul. In post se pot face botezuri numai nunti (dpdv religios) NU.
Si acum as vrea cat mai repede sa il botezam INSA va fi clar dupa postul Pastelui - adica 11.04.
Va pup,
Andra cu burtica de 28 saptamani si Andrei (4 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
Ven spune:
Amelie,
Pre-natalul il poti lua cu 63 zile inainte de data probabila a nasterii (DPN). Daca socotesti ca sarcina are (teoretic) 40 sapt., 63:7=9. Deci cu 9 sapt. inainte sa nasti. Deci in mom. cand ai implinit 31 saptamani......
Asta daca nu ai ceva pb. medicale, atunci ai dreptul mai repede, dar nu stiu ce si cum, poate iti dau alte fete detalii......
Numai bine!
Ven si Markus
Andra28 spune:
Dragi burtici,
sa stiti ca nici bebe al meu (la fel ca si al Andruskai)n-a avut stare astazi.La un moment dat aveam senzatia ca cerne ceva, asa se misca dintr-o parte in alta!!!
Eu am observat o chestie, nu stiu daca nu cumva este o pura "speculatie" de-a mea: daca afara este frumos, bebe este "zbenguicios", dar destul de calm, iar cand afara este frig sau ploua, pe bebe il apuca o joaca de zile mari!!!!
Ioana, stai cuminte tu si-ai sa vezi ca vor sta cuminti si arturicii. intre timp, spune-ne ce putem face ca sa iti treaca timpul mai usor. Eventual poate vrei sa vb la telefon cu noi sau....eu stiu, poate ai vreo idee.De exemplu, putem folosi si chat-ul de pe acest site si astfel dicutam " in direct" cu tine si cu Arturicii(ce spun ei ne-ai putea traduce tu!!!!!)
Adriana, baga mult ceai de lamaie si o sa-ti treaca repede durerea in gat! Stii ceva,macar tu te-ai enervat cu motiv, pe mine m-a apucat plansul chiar din nimic!!! Ce sa faci, esti gravida si asta e....
Va pup si plec sa ma intep cu ultima fiola de gravibinon,
Andra-in sapt 29 & bebe burticos Alexandru
Andruska spune:
Fetelor, bebele meu nu doarme deloc.... oare sa fie agitat de la ceva ? Eu am fost cuminte astazi - este f adevarat ca sunt f obosita si nu ma simt f bine insa in afara de asta nimic.
Vreau sa ma sfatuiti intr- o privinta: dr de famile cate zile poate da concediu medical ? Cate vreau eu sau trebuie sa imi dea neaparat 21 de zile ? Cat sa ii dau "spaga" dr de familie ca imi da concediu ?
Va pup si astept vesti,
Andra cu burtica de 28 saptamani si Andrei (4 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
dienuca spune:
Buna fetelor
Nici eu nu sunt foarte lamurita cu aceste cursuri, dar iata cam ce stiu eu:
- se organizeaza la spitalul Filantropia;
- sunt gratuite;
- te invata cum sa respiri si cum sa te comporti in timpul travaliului;
- incep de joi (13.11.2003) o noua serie;
- saptamana trecuta a fost ultimul curs, despre baia si ingrijirea copilului;
- poate veni si sotul
Cam ata stiu eu. Nu stiu daca este gratuit pebtru mamicutzele care nasc la Filantropia, dar nu cred. Cred ca este o regula generala. Mie asistenta mi-a zis ca-mi va prinde bine.
Cum vreti sa facem? Sa merg eu la primul curs, sa vad cum este, vin si va povestesc si va hotarati, sau venitit si voi din prima?
In ceea ce priveste sambata ... am plans fara vreuin motiv anume, l-am panic pe sotul meu, care si el a avut o stare mai ciudata (noi suntem amandoi raci) si a culminat duminica dimineata la 4:30 cand ne-am trezit amandoi, pe mine m-a apucat foamea si i-am dat curs. Sotul s-a culcat la loc, iar eu m-am uitat pe Animal Planet. La 6 ne-a luat somnul din nou si ne-am alaturat lui tati-tati, care sforaia de mama focului. I-am si zis: La urmatoarea luna plina eu nasc.
In rest ... am papalit, am motait, ne-am plimabat ... a fost relaxant.
Eu de maine o sa stau acasa, pentru ca incepem curatenia generala. Trebuie sa montam purfix la geamuri, sa amenajam dormitorul pentru pataul care va veni cand voi fi eu in spital, etc. Cat mai pot ca pe masura ce trece timpul sunt din ce in ce mai intepenita.
Mai vorbim oricum. Mai intru pe net de acasa si ne mai vedem.
Fetelor mai este asa de putin. Aveti emotii?
Diana si boxerul sef de 33 sapt.
Soleil spune:
Buna, mamicilor!
Ma bag si eu la voi in vorba, desi noi nu suntem asa de mari, abia avem 20 de saptamani (dar avem o burtica asa mare, de parca am avea vreo 6 luni! ).
Ma gandeam ca poate voi ati aflat mai multe, ca ati avut mai multa vreme la dispozitie - as vrea sa stiu daca in Filantropia se fac peridurale, ca pana acum n-am auzit pe nimeni... O sa il intreb si pe medic atunci cand o sa merg la consult, dar parca nu mai am rabdare pana atunci...
Pupici si bebici sanatosi si jucausi!
Flaviana
ane2 spune:
Buna seara la toate burticutezle
Si noi am facut o criza de nervi in wekend dar cu motiv am afalt ca doi prieteni de-ai mei din Ro au facut accident de masina super grav el este in coma doctorii nui dau prea multe sanse iar ea e cusuta pe fata are capu spart ce e jale.
Azi am mai colidat si noi un pic magazinele sa mai iau cate ceva ptr bebe si bineinteles ca ne-am uitat si la patutuzuri am gasit o groaza de modele da preturile mau dat pe spate de la 400-600$ mi sau parut exagerat de scumpe.Ce naiba doar noi da 600$ pe un patutz care il are desenat pe winnie de pooh.Dar cred ca nu o sa ma incotro mai jos de preturile astea nu am gasit.Asa ca am mai tras o serie de plans nu de alta da ma credeti sau nu abia acum am realizat cate ai trebuie unui bebe.Cred ca se trage si de la vremea asta nasoala ,maine sigur nu voi mai avea nimic.
Ioana sper sai tii pe Arturici cat mai mult in burtica.
Va pupicesc pe toate
anita