Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (4)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
Yagmur spune:
Neata...
Noua gradinita incepe pe 5 sept dar poate Luca va merge doar dupa 12 sept. Depinde cum reusesc sa termin apartamentul si de cand ne mutam.
Am fost la testare, are picioarele rau "xsate" dar cu talonete, sport si exercitii se poate rezolva in timp. Doctorita e foarte dulce, a reusit sa-l faca pe Luca sa coopereze. Acum sper sa se tina de exercitii (el s-a revoltat ca are de desenat, dar i-am spus ca va fi distractiv, avand in vedere ca va desena cu picioarele :)))).
In rest, munca si smotru dupa munca, sufar de caldura din ce in ce mai tare, sunt nemultumita de jobul actual dar nu am ce face . Merg inainte!
Laura, ce se intampla azi?
Pupici la mamici
Yagmur si Luca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
nu se intampla nimic astazi ... spuneam ca "maine" voi scrie ceva pe forum ca aseara nu am mai avut putere.
dani nu cred ca va mai merge la gradi de vara ... desi nu stiu ce sa fac, sunt f impartita.
adica dimineata plange (mai nou) ca el nu vrea, ca nu ii place, etc. de 3 zile ma duc eu sa il iau. si in fiecare zi il gasesc ffff bine, jucandu-se, razand cu ceilalti copii, cand il intreb cum a fost imi spune ca bine si da-i si turuie de una si alta.
nu stiu ce e cu el dimineata, cred ca s-a prins ca eu stau acasa.
nu-i bai acum, as putea sa il tin acasa astea 2 sapt, dar vine gradi de toamna. ce facem atunci???? problema stiu care e .. cred: somnul de pranz. dar si la gradi de toamna va trebui sa doarma acolo. folosesc trebuie pt ca eu ma voi intoarce la munca, iar geta nu are cum sa stea cu ei amandoi ... e complicat cu luatul de la gradi la pranz, nu are cum sa se duca si cu alex dupa ea ...
nu stiu cum sa fac sa fie bine, pt dani si alex, pt geta si pt mine ... din pacate peste zi nu ma pot deloc baza pe florin ... serviciu meu e f departe de casa/gradi ...
si de cateva zile tot stau si le invart.
cred, totusi, ca astea 2 sapt va sta acasa, pana pe 12 sept, apoi va merge la gradi de toamna, vom incerca sa il lasam sa doarma acolo, iar daca nu va vrea ... nu stiu. il vom duce pana la pranz cat voi mai sta si eu acasa, apoi ... nu stiu cum ne vom organiza ...
offfff, stiu ca nu-i un capat de tara, stiu ca sunt probleme mult mai grave, dar, pt mine, acum e un motiv groaznic de mare de stres/ganduri/tristete.
astea-s vestile de azi.
nu mai strig, inteleg, cumva, ca e in van. lucrurile nu se vor schimba . oricat as incerca eu.
salut gasca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lory32/lory32.jpg)
lory32 spune:
Laura draga,esti o mamica si o femeie extraordinara, de cate ori te citesc ma regasesc in problemele, gandurile si framantarile tale,pe care si eu si sunt convinsa ca si alte mamici le au. Daca tot stai acum acasa si eu cred ca ar fi bine ca Dani sa mai stea si el in vacanta astea doua saptamani, cand o sa incepi munca tu nu o sa mai fii acasa, o sa vada si el asta si o sa se acomodeze altfel cu ideea de a merge la gradinita, mai ales ca spui ca ii place acolo si ca iti povesteste toate alea. Probabil simte nevoia sa mai stea si el cu tine,sa i se acorde si lui atentie, asa ca profitati din plin.Ma cheama Delia la datorie, asa ca te pup si pup toate mamicile, o noapte buna va doresc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
i-am explicat lui dani ca sunt in concediu 2 sapt, pana incepe gradi de toamna si ca nu va mai merge la aceasta de vara. nu s-a entuziasmat f tare , dar a spus ca e ok asa, sta cu mine acasa pana ma "intorc" la munca.
sper ca atunci cand va reveni la gradinita cu care e invatat si la colegii pe care ii stie, sa dispara si problemele. mai ramane de vazut cum va fi cu somnul de pranz.
salut gasca, ma duc la nani
acs spune:
Laura, nu se poate sa vorbesti la gradi legat de somnul de pranz?Nu s-ar putea sa stea cuminte la o masuta cat timp ceilalti copii dorm? Eu cred ca ar trebui sa gasesti intelegere la educatoare.
Cat despre perioada cat mai stai acasa, si eu sunt de parere ca e bine sa-l mai tii langa tine, sa-l mai rasfeti putin.
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia-stefy Am inteles ca Romanaia e printre putinele tari membreu UE in care nu e obligatoriu scaunul de masina la copii, dar in Ungaria, Austria... daca te prinde te rupe .... ca amenda e foarte mare. |
Si in Ro e OBLIGATORIU scaunul de masina. Pacat numai ca nu se respecta legea.. deocamdata.
In vest, in afara de amenda.. cel mai probabil ca nu te vor lasa sa calatoresti fara dotarile necesare.
Ce sa iei la tine?
pasaport, asigurare medicala, daca nu calatoreste cu ambii parinti - actele necesare, un rand de haine de schimb la indemana, mancare potrivita pt masina, apa, servetele umede si uscate, carticele, cd-uri cu povesti, placi de colorat (exista unele care se sterg cu o carpa), eventual un dvd portabil sau un laptop normal (cu incarcator de masina) la care mai poate urmari desene.
De facut pauza la fiecare 2-4 ore, intr-un parculet sau o benzinarie cu loc de joaca, etc. ca sa zburde. Cel mai bine ar fi sa studiezi traseul in avans.. sa vedeti pe unde ar fi potrivit de oprit, eventual de vizitat ceva interesant si pt ea.
drum bun si vacanta placuta!
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
ruxandra_sb spune:
Laura, caci departarea nu este niciodata acolo unde te afli.
.. si-am intrat sa ma laud ca ma vazui c-o minunata veche, veche.. care din vechime nu si-o mai aratat fata pe-aci
o astept!
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
kikineata spune:
Dandusa, La Multi Ani!
Sa fii sanatoasa, fericita si neschimbata multi ani de acum incolo, sa cresti puii la fel de frumos, sa ne incanti pe noi la fel de minunat , sa scrii la fel de imbietor la citire
pe blogul tau si sa fii mereu increzatoare, puternica si dragastoasa!
dandusa spune:
Multumesc din suflet pentru urarile frumoase!
Santem in formatie de trei,n-am petrecut in mod deosebit dar am avut parte de multe'tupize' din partea copiilor.Crinuta stia ca urmeaza ziua mea si dis de dimineata,cu ochii aproape lipiti,statea rezemata de tocul usii cand ma striga sa ma uit la ea si-mi spune "La multi ani,mami!".M-a miscat profund pentru ca este primul an cand constientizeaza si-mi face o urare pur si simplu,si nu pentru ca a vazut pe altcineva inainte.Raducu,evident ca a copiat fraza,mi-o spune si el si apoi au inceput sa curga 'tupizele'.M-au rugat sa-i las sa-mi gateasca un tort adevarat la aragaz,m-am conformat si aproape ca ametisem de la cate lumanari am suflat.Piticii mei faceau torturi pe banda rulanta si mi-l aduceau sa suflu si sa-mi pun dorinta.In graba lor au dezlipit geamul de la cuptor,apoi s-au scuzat politicos:"asa-i cand esti pe graba..."
.Apoi,mi-au desenat fiecare cate ceva.Crinuta,o fetita creata si cu parul foarte lung si in timp ce-i admiram desenul a venit rectificarea ei :"sant gene false,nu sprancene!",hahaaaa,sa lesin.De unde frate asta cu gene false,ca prin jur nu prea vedem,in fine.Radu,a desenat un mix simpatic si foarte colorat de forme si in timp ce-l admiram,Crinuta un pic geloasa completeaza:"nush ce ti-o place la mazgalitura aia":)))
Cam asta a fost ieri,minunata zi in care am implinit 'tartifor' anisori:D.
Aaaaa,m-am tuns.Tot ieri.Singura!Nu compatimiti ca mi-a iesit o freza betonnn,hai,bine...,dupa pipaieli simt ca am un surplus la ceafa dar promit sa scap de el marti,cand imi vine hair stilistul de ocazie:)))
Kiki,
sa stii ca-s fix asa cum m-ai descris tu!cetesti bine oamenii domle'.cred ca undeva in adancuri,plansul asta are legaura cu acceptarea ca alfel nu vad de unde putere,ca soarele nu-mi mai face fata de mult:D