Fulguleti maricei de nov-dec 2006 (4)
Raspunsuri - Pagina 11
kikineata spune:
Dandusa, io am fost cu Garga la cabinetul dr. Tiron. Posturologie 150 ron, consult inca 150, plantarele 350 ron. Asta acum recent si ne-a spus ca s-a corectat acel picior plat oarecum devenit usor cav,picioare in X, un usor valg pe stangul si am scapat de ghete ortopedice. Ea a purtat dar nu constant timp de 1 an si jumatate talonetle alea simple de vrep 50/60 ron facute la cei care fac si ghete ortopedice. Cele facute acum dupa posturologie&consult sunt date asha pentru chestii insesizabile. Si da ai dreptate, nu e normal ca un copil sa aiba picioare in X. Io le am si am dureri de genunchi, apoi ca sa poate merge/alerga copiii forteaza soldurile/coloana si vor aea dureri la maturitate. Sunt nitel pierduta in spatiu ca am fost in concediu, dau detalii dc am omis ceva. Noua ne-a spus gata s-o lasam sa-si dezvolte musculatura gambei ca despre asta e vb, s-o ducem la innot. A mai facut in casa singura in ultimul an mers pe varfuri, calcaie, laterale, nush cat a ajutat dar dupa 3 ani copiii coopereaza si la gimnastica simpla.
Imi place mult sa citesc cum scrii si aici si pe blog, esti asha ras cu plans, asta denota ca esti puternica, iar cei ce au puterea sa zica ca le e greu isi regasesc singuri forta necesara de a iesi pe linia de plutire .
kikineata spune:
Laura, ai un pui mic tare frumos, unul mare tare chipes, iar tie La multi ani frumosi, fericiti si sanatosi. Foarte tare inducerea ta de a reanima discutiile aici, imi place cum spui lucrurilor pe nume, esti simpatica tare-tare
Laura13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kikineata Laura, ai un pui mic tare frumos, unul mare tare chipes, iar tie La multi ani frumosi, fericiti si sanatosi. Foarte tare inducerea ta de a reanima discutiile aici, imi place cum spui lucrurilor pe nume, esti simpatica tare-tare |
si uite asa mai apare o mamica draga multumesc pt laudele la adresa puilor mei
lui alex incep sa i se inegreasca genele ... sunt la fel de lungi ca ale lui dani
diana nu mai zic nimic ...
sau hai sa zic ... azi a papat mai des, 2h - 2,5h fata de 3-4h pana acum. nu-i bai, i-am dat cu mare drag, sper sa fie acel puseu de crestere de care am auzit pe la 6 sapt ...
sanul il ia la fel ca si pana acum, nu am facut ragade la alex deci zic ca e pozitionat corect. aer are cu siguranta, cred ca de multe ori se agita la san si din cauza aerului si a durerilor de burtica ... cumva seara face altfel ... nu stiu sa explic.
no ... partea cu relax ... pt mine e ca si aia: "cainii te simt cand iti e frica, fa bine sa nu-ti mai fie frica". pai nu poci, dom'le ... sincer, mi-e f frica sa nu il pot alapta pe alex ... cred ca de aceea sunt atat de stresata, vreau sa treaca macar iarna asta cu lapticul meu ... e fff important pt mine ... de aceea beau tone de ceai si iau pastile si toate cele.
no, zicea o mamica de la odisea lui alex (o mamica a carui pui nu a supt la san si se mulge si ii da cu bibe), ca iei i-a scazut la jumate lapticul cat a luat augumentin, apoi i-a revenit la normal. deci de maine renunt si la antibiotic desi mai aveam 2 zile, nu ma e umflata maseaua deci nu il mai iau.
si nu cedez, ma tin de alaptat, de pus la san, cand la unul, cand la altul, tot asa.
cu wrap-ul ... no, nici cu ala nu poci, dar astept sa mai creasca un pic sa il pun in pozitia "dreapta", atunci voi fi un pic mai relaxata cu capsorul.
dani azi s-a plimbat cu telegondola. de unde atata curaj ... nu stiu. eu cand m-am plimbat am tinut-o intr-o frica continua, m-as fi dat jos instantaneu ... el nu, ca e frumos, ca oamenii sunt mici ca micky si ca el e la varful copacilor. ffff incantat. m-a sunat cand era sus
apoi m-a sunat sa imi spuna ca a vazut un satelit ... hmmmm oare ce o fi vazut????
si pe la 9.30 m-a sunat sa imi spuna ca el se duce la topogane ... de unde mai poate?????? dimineata se trezeste la 7, baie, plaja, la pranz doarme 2h, apoi iar baie si plaja si la 9.30 el mai poate sa se duca la saltele si topogane ... tineretea ... vedeti ce inseamna tineretea????
no, cam astea-s vestile de azi ... mai revenim si maine.
n usoara.
diamat spune:
hai ca scriu azi cat n am scris intr-un an
lauroooo , alaptatul se face la cerere. adica cand doreste domnul alex. 2h? perfect. 1? la fel. puseu? sa fie, primim cu drag. cu cat suge mai mult/mai des, cu atat ai mai mult lapte. cu fiecare ml de lapte praf tu faci mai putin lapte pt ca sanul nu mai e stimulat. in plus, lp se digera mult mai greu decat laptele matern, deci dupa ce ca nu va suge de la tine aia 10-20-30ml, ii va lua si mai mult timp sa ii digere, deci va suge mai rar, deci iar sanul nu mai e stimulat suficient.
ceaiul ii umple stomacul si el iar nu mai suge. nu doar ca tu nu mai produci cat trebuie, dar fiindca ceaiul nu are valoare nutritiva, de fapt si de drept el sare o masa, deci nu mai ia in greutate cum trebuie.
eu stiu ce iti trebuie tie si nu ma mai abtin sa zic : un medic care sa te incurajeze de-adevaratelea, nu doar de forma, care sa iti dea incredere in tine, ca poti si ca poti bine.
deci
-cerere si oferta. daca il lasi sa suga cat si cand vrea el, e imposibil sa nu ai suficient lapte
-nu mori doua zile cu copilul care suge mai des. ia augumentinul pana la capat ca apoi ti se umfla iar maseaua si poate nu mai rreactioneaza la augumentin si sa vezi atunci distractie. si mergi si repar-o dupa ce termini antibioticul [anestezie fara adrenalina]
Laura13 spune:
pe scurt ca azi am facut supa, tocanita, lapte cu gris, am calcat si am butonat o contabilitate si plimbare cu bb ... si0s cam rupta
alex nu a mai servit LP. o sa vedem la noapte cum va fi. tineti pumnii. parca sanii peste zi au fost un pic mai plini ... dar nu mai zic sa nu-i deochi
dani maine pleca de la mare, el era destul de ok, eu as fi fost deprimata in locul lui . mai ramane la onesti pana sambata sau duminica, sa stea un pic la "munte:, de fapt e mai mult deal dar e aer mai curat decat aici
in rest nimic nou, eu tot mai astept mamici, mai scot si un buchet de frezii sa vad daca iese o mamica draga sa le primeasca.
n buna, gasca vizibila si cea ascunsa
Laura13 spune:
recunoasteti?
Buna seara mamici, burtici.
Am aflat acum 4 zile ca sunt fericita posesoare a unei burtici de 3 saptamani si cateva zile. Am 4 teste de urina pozitive si un test de sange Beta HCG de 230,37 mUI/ml.
Mai astept si alte mamici/burtici din aceasta perioada, caci eu nu ma pot incadra in intervalul septembrie-octombrie.
Exista aici un calculator de sarcina ... si cel mai probabil la mine va fi noiembrie.
Prima zi a ultimei menstruatii: 31-Jan-2006
Inceputul trimestrului al 2-lea: 25-Apr-2006
Inceputul trimestrului al 3-lea: 15-Aug-2006
Data la care nascutii au cea mai mare sansa de a supravietui: 15-Aug-2006
E cel mai probabil ca nasterea sa apara intre aceste date: 17-Oct-2006 - 21-Nov-2006
De cat timp exista sarcina: 3 saptamani si 6 zile
Cat timp a mai ramas pana la nastere: 36 saptamani si 1 zile
Data nasterii: 07-Nov-2006
DAR ca sa nu-mi supar o buna, draga, scumpa, mica, albinutza zvapaiata prietena ... am sa scriu un DPN de 9 noiembrie (ziua ei) ... asta asa pana o sa-mi spuna dr. un DPN cat mai real. Sa nu mai pun ca in alte calcule nasc de ziua mea 8 noiembrie ... dar ma rog.
Va pup si va astept cu drag sa umplem cat mai multe capitole in aceste 40 de saptamani.
Laura13 spune:
inca una si incetez cu alaptatul lui alex ca aici suntem la fulguleti
aseara a adormit la san, atat de profund incat a mancat 3 lulele, 2 surcele. ferm convinsa ca peste 1h se trezeste rupt de foame l-am asezat in pat. si dl. alex a dormit tun pana la 4.15 dimineata, a servit masa (a golit sanii ... cred si eu ca era rupt de foame), dupa care a adormit si s-a mai trezit pe 9.15 (cu o mica pauza pe la 7.30 de colici si facut kk).
deci repet: nu inteleg nimic din alaptat, nu stiu cat mananca, daca se satura ori ba. dar se pare ca e bine asa, deci continuam cu drag si spor.
o zi buna va doresc, revin mai pe seara cu vestile de la fulgulet.
Yagmur spune:
Dandusa, merci de info; am sunat deja am facut programare pt sapt viitoare... am banii de consult si test (250 RON) insa talonetele sunt super scumpe; le voi lua luna viitoare
Kikineata, deci ai fost multumita sau nu ca pe bune ca nu am priceput . Luca refuza sa faca exercitii acasa, acum merge la inot si desi nu-i place prea tare (adica nu-i plac orele ca altfel distractia e super) voi continua si peste iarna macar o ora/sapt. Chiar cred ca ii prinde bine el fiind tot pe la 100-102 cm...
Laura, curajos Dani. As merge si eu undeva cu gondola, dar nu cred ca Luca se urca . Bafta in continuare cu Alex
Pupici si mai revin eu
Yagmur si Luca
acs spune:
Laura, la multi ani! Sa-ti traiasca frumosii!
Roxanica, am vazut pozele! Ce-au crescut copiii si ce frumosi sunteti!
Manu, la doctorul Jianu am fost cu Maria cand era mititica. Ne-a fost recomandat. Acum nu stiu ce sa-ti spun (in afara ca e un doctor in varsta) pentru ca Maria n-a avut nimic. Tin pumnii sa rezolvati toate problemele!
Dandusa, ma bucur tare de fiecare data cand te citesc! Tin pumnii sa vi se implineasca toate visele (sa fiti impreuna, la bunici)!
Noi suntem cu totii bine: copiii la tara, noi din nou la munca. Se pare ca lui Victor i s-au desfundat complet urechiusele, inca nu stiu prin ce minune, insa suntem extrem de incantati si ne rugam sa ramana asa.
Si pentru cine se plictiseste, avem de toate: vacanta cu oite sau pescarusi.
danutz spune:
ei ...back din nou la munci.
era asa de bine saptamanile trecute la curs!!! Roxanico, merci de aprecieri si nu...nu am nici o sansa sa-mi rugineasca mintea, in conditiile astea
In week-endul asta prelungit am fost pe munte. La cruce pe Caraiman si apoi am coborat pe Jepii Mici. Nu m-am mai bagat la astfel de trasee de niste ani buni de zile si chiar nu stiam daca mai pot!!!
povestea si poze aici
Abia astept sa revin, cu Rares de data asta, sa vedem cand-cum...
Acum tre sa fug, ca de obicei