GREUTATE LA COPIL DE 5 ANI

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

inaf pot spune ca baietelului cand i sa recoltat nu a depus efort doar cand a vazut pe domnisoara asistenta cu seringa atunci a inceput sa se agite si sa planga probabil de aceea

ANDREI-CATALIN (2.09.2006)

Mergi la inceput

buna fetelor...revin cu o intrebare defat cred ca sunt mai multe:am facut baietelului analizele si ia iesit :
-colesterol 203
-glicemie 53
in rest sunt mai bune dar astea doua mi sau parut mai proaste si medicul nu mi-a zis nimik stie cineva daca este bine sau nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Baietelul meu cel mare are 4 ani si 9 luni ai are 103 cm si 15 kg, dar a fost prematur nascut la 33 saptamani cu 1.9 kg si 43 cm.
S-ar putea sa semene si cu mine la constitutie eu avand 1,65 cm si 48 kg dupa 2 nasteri.

Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
Sapunuri 100% naturale

Fata mea tot nascuta prematur este,la nastere a avut 2 kg, dar are 3 ani si 98 de cm si 16 kg acum.Nu cred ca fiind prematur are vreo legatura ca toata viata va fi mai mic la greutate sau inaltime din cauza asta.Eu m-am nascut la 980 de grame,prematur,nici nu se stia daca o sa traiesc,iar apoi toata viata am fost grasa,la 16 ani aveam 60 de kg,iar acum am reusit sa slabesc si am 55 de kg si 28 de ani.Un copil chiar daca e nascut prematur,trebuie sa ajunga la normalitate,nu sa ramana in urma nici cu kg nici cu inaltimea.Asta e parerea mea,nu ca ar fi vreo problema cu al tau,asa ca idee.Da e posibil ca voi fiind mici sa fie si el,dar nu din cauza prematuritatii.

Parerea mea ca copilul despre care vorbim aici e foarte mic,si de kg si de statura,eu as face mai multe investigatii.Bafta si sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Citat:
citat din mesajul lui ILONA_21
-colesterol 203
-glicemie 53
in rest sunt mai bune dar astea doua mi sau parut mai proaste si medicul nu mi-a zis nimik stie cineva daca este bine sau nu

Eu nu inteleg, Ilona, cum adica "medicul nu mi-a zis nimic"? Nu asta era scopul internarii, sa aceti analizele, sa se se uite pe ele, sa faca un tablou complet si sa iti comunice concluziile?
Dupa parerea mea glicemia e putin cam mica dar nu cred ca e o problema, probabil baietelul era nemancat cand ati facut analizele (asa cum se cere dealtfel) si probabil ati asteptat o vreme acolo, colesterolul chiar nu stiu cat ar trebui sa fie la un copil.
Si inca ceva, sunt alte directii in afara de hormonul de crestere care ar trebui investigate, cum ar fi intolerantele la anumite alimente, sau malabsorbtia. Asa ceva nu ati testat? Nu m-as gandi imediat la nanism, ci la ceva care impiedica metabolizarea corecta a alimentelor, mai ales daca spui ca mananca bine.
Multa bafta, oricum faptul ca aveti analize generale bune e un semn linistitor.

Mergi la inceput

azi am luat baietelul si am plecat cu el la pitesti la clinica dr luca iar medicul de acolo ne-a explicat cu exactitate fiecare analiza ne-a facut si o radiografie la cap si mana si se pare ca nu are oasele dezvoltate corect ne-a mai cerut niste analize la sange suplimentare IGF-1,TSH,FTu,PRL daca mai a avut cineva asa ceva astept un sfat ceva ce e de facut va rog!

Mergi la inceput

Buna fetelor!
Am ajuns la bucuresti este a doua oara cand mergem am fost in august si acum pe 10 octombrie prima data pe 8 august baietelul a avut 14 kg si 100 cm acum are un regim strict din care sunt excluse dulciurile,sucuri pe 10 octombrie a avut 102cm si 15 kg imbracat eu l-am cantarit acasa dezbracat pe cantar digital pe 11 octombrie si are 14kg si 400 grame practic el nu a luat din august pana in octombrie decat 400 grame tin sa pregisez ca la medc a fost imbracat mai gros,ma ingrijoreaza mult ca nu ia in greutate iar medicul endocrinolog zice ca este bine iam facut urm analize:
Test Rezultat Int. referinta Metoda
Colesterol total
191 convenabil: <200 mg/dl
atentie: 200-240 mg/dl
risc: >240 mg/dl
Chimie umeda
Glucoza serica 80 60 - 105 mg/dl Chimie umeda
Markeri Endocrini
Test Rezultat Int. referinta Metoda
Free T4 0.81 0.71 - 1.85 ng/dl MEIA
IGF-1 (somatomedin C)
83.4 50 - 300 ng/ml
Electrochemiluminiscenta
TSH 2.913 0.49- 4.67 microUI/ml MEIA

medicul mi-a zis ca sunt bune dar nu stiu nu se cunoaste deloc la copil mai ales la greutate daca cineva ne poate sfatui ceva o informatie .VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Ma bucur ca analizele ii sunt bune!
Nu stiu ce sa iti zic de inaltime,dar la capitolul greutate,fiica-mea are de cca un an tot doar 16-16,5 kg.Ea are acum aproape 6 ani si 115 cm.Si de inaltat s-a inaltat doar cca 5-7 cm intr-un an.
Eu zic ca totusi baietelul tau a facut progrese si la greutate si la inaltime,ca la varsta asta nu mai pun pe ei asa mult ca si cand erau bebelusi.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Ilona,sincer,te inteleg foarte bine,dar daca medicul/medicii spune/spun ca este ok,atunci lasa copilul in pace ca asta e ritmul lui de dezvoltare.ALex al meu are 6 ani si 2 luni,si sincera sa fiu nu l-am mai masurat/cantarit de mai bine de un an.L-am capiat de cap pe pediatrul nostru cat m-am plans ca nu mananca/ca nu ia in greutate/inaltime,ca e mic si aschimodie..etc...de cred ca saracul om se dadea cu capul de birou cand ma vedea pe lista de programari .MI-a zis clar si romaneste ,sa las copilul in pace,e sanatos tun si asta e ritmul lui de crestere(sa iti mai zic ca in perioada cand eram obsedata ca e prea aschiuta am visat chiar ca are leucemie )
Am fost cu el si la endocrinologie,i-a iesit TSH-ul putin marit,si mi-a dat internare si recomandare sa ne internam la Caritas,daca nu ma insel.Ca cica trebuie sa incepem tratamentul cu hormoni de crestere si spitalul are un protocol semnat cu o firma producatoare si nu platim tratamentul,care in mod normal ar costa ceva banuti ...adica,mai pe romaneste sa imi faca copilul cobai
Dupa capul meu,mai ca mergeam,doar ca era piticoata prea mica,o alaptam si trebuia sa stau cu flacaul vreo 3 zile in spital,si cum nu aveam cu cine lasa fetele,nu am mai mers.Si pediatrul,cand a auzit ce recomandari am primit de la endo...a inceput sa rada si mi-a zis sa stau lina,ca teroristul meu nu are nevoie de nici un hormon de crestere
Cred ca am mai scris pe undeva chestiile astea,si stiu f bine cum e sa stai cu indoiala in suflet,ca poate totusi copilul are ceva si noi,ca parinti nu facem ce trebuie ...dar pur si simplu asa sunt unii copii-ce sa ma mai mir ca eu,cand am mers la scoala(La 7 ani jumate ca la 6 jumate nu m-au primit ca ma tragea ghiozdanul jos,si nici la 7 jumate nu eram mai breaza,dar cat sa ma mai tina ai mie acasa?).pana pe la 24 de ani am avut maxim 45-47 de kg,chiar si 42...si acum sunt o big mama de 66-67 de kile
Sanatate maxima si sfatul meu,prietenesc e,eventual sa mai cautati un singur dr care sa va lamureasca definitiv si apoi sa lasati lucrurile sa decurga in voia lor .
Pupici

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

La aceasi concluzie am ajuns si noi(cea de a lasa copilul asa) dar medicul endocrinolog ne-a zis ca la inaltime suntem bine la noi e o problema greutatea copilul nu asimileaza ce mananca =ca ne-a zis ca varsta osoasa arata de 2 ani suntem total derutati ne e teama ca maine poimaine cine stie ce boala sau chiar sa ajungem la hormonii cu care nu vom fii de acord doar in ultimul stadiu cand chiar este nevoie toate analizele i ies bune cum vam zis mai sus el nu mananca deloc dulciuri sau sa bea sucuri va dati seama ca parinti nu stim ce sa facem si unde sa mergem.Multumesc mult pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biky spune:

daca pe 28.06.2011 cand ai postat prima data ziceai ca baiatul are 12 kg si 98 cm, iar pe 11.10.2011 avea 14,4 kg si 102 cm .... mie mi se pare o crestere spectaculoasa!
Fetita mea este mai mica cu jumatate de an decat baietelul tau si in septembrie avea 14,6 kg si 104 cm, dar nu mi-am pus niciodata problema ca ar fi prea slaba, prea mica.....asa e ea

Mergi la inceput