Pufi de ian - feb 2010 (30) - in vacanta

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

bf Ziua nu dau drumul la umidificator, cam tzin geamurile deschise si atunci nu ar avea rost, deci doar noaptea... iar cand uit, pe timpul noptii umiditatea intr-adevar urca pana spre 40-50% pana dimineatza, dar nu stiu cat de repede, adica intr-o ora sau pe parcursul intregii nopti.

Acuma legat de efectul asupra fetelor, nu pot decat sa banuiesc. Cand sunt infundate, observ ca totushi respira pe nas si nu pe gura pe timpul noptii, dorm linishtite (cand nu sunt dintzii sau pierderea suzetei de vina), poate nu datorita umidificatorului, nu shtiu. Eu una simt aerul mai umed (chiar prea umed pt mine) cand intru pe la 12-1 noaptea sa le invelesc si mi se pare mai racoare in camera. Umidificatorul meu are si optziune cica de "purificare" a aerului, acum nu shtiu daca intr-adevar face ceva, recircula aerul, capteaza impuritatzile, habar n-am, dar se respira mai bine, mai ushor, chiar daca ai senzatzia ca intri intr-o sauna cu aburi reci. Aaa, am uitat sa precizez ca umidificatorul meu e cu aburi reci, ca exista si cu aburi calzi sau combinate.

Ce sa zic, nu-l recomand neaparat... l-am luat din exces de zel probabil (umidificatorul), dar il folosesc, nu-l consider inutil nici indispensabil. Cand avea Alena problemele alergice (de pe la 3 luni incolo) ne recomandase si alergoloaga umidificarea aerului. Apoi mai citisem ca bb-ii ar avea nasucurile cu muci (nefiind bolnavi, raciti samd) datorita aerului uscat. Se pare ca chiar au nevoie de aerul mai umed decat avem noi.

In celalalt dormitor in schimb, avem igrasie si ne-ar trebui cica dezumidificator. Dar acolo eu usuc rufele cu geamul deschis sau cu aeroterma si s-au si facut unele constructii (se pare nu tocmai conform standardelor) in ultimii 2 ani de catre o firma care ne-a mansardat scara, asha ca nu mai shtiu nici eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

buna ziua!

eu sunt mai bine, desi cam slabita...ieri nu am facut mai nimic, a avut sotul grija de Ivan...si m-am mai oduhnit, dar na, tot e nashpa un pic, ca organismul tre sa se refaca...

bine ca nu am mai varsat si nu mi-a mers nici burta...
slava domnului!

va multumesc pentru griji!!!!!

am citit, dar nu prea ma simt in masura sa raspund...

nyny am visat cu tine azi noapte si azi vroiam sa te strig la catalog!
cica pe la noi nu sunt caise ca au inghetat si le trece vremea ca au aparut de vreo 2 sapt...deci ce sa ma fac?
nu as vrea sa raman nici fara............

sorina nu stiu eu ce m-as fi facut cu o fata ca a ta...sa mor eu de nu....si cred ca povestile tale sunt foarte departe de adevar...adik, da, tu pove ce si cum, dar sa fii zilnic supusa la astfel de Sf-uri cu ea, nu cred ca e usor..eu sunt tare curioasa cum va fi cand va putea vorbi, si cand va creste...tot SF va fi fata de alti copii?????am eu asa o curiozitate...
oricum statuie pt tine

oare alexxutza mai poate?
yannis si-a revenit?????

deci nora mea tot la mare.........ce bine ii esteeeeee

dulceata a iesit dementiala...............yammmyyyyyyyyyy
am bagat la greu, sper sa nu fi exagerat....

Ivan s-a trezit la 10 ..a mancat la 4 si la 8 jumate lapte, de doua nopti manca de doua ori,, oare de ce???????
si se trezeste de 700 de ori...oare de ce??????????

o fi vreun puseu de crestere la 1 an jumate???????

faza:

ieri dimi i-am incalzit supa de pastai, si nu a vrut sa pape, paa atunci ii dadeam cereale in fiecare dimineata vedea de unde si asa....

si ma ia de mana si ma duce la raft, imi arata punga cu degetul si zice ca ala vrea sa pape..am ramas masca......
(ma nou daca vrea ceva sau sa maerga undeva ma ia de mana si ma trage acolo unde vrea...)

si multe multe face...nu am eu rabdare sa le scriu, nici nu le-as sti pe fiecare....

enumera toate animalele din curte, prinde gainile le ridica desupra capului...puii tot asa, cate unu la mana...trage procul de coada...kilareste catelul ala mic.....

multe si marunte....

o zi frumoasa va doresc!

Bea, mamica fericita de Ivan(14.01.2010) si 18+ cu Adam

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

... si noi p-aici. Am zis ca beau cafeaua cu voi. Am inceput mesajul de o mie de ori, sper sa-l si termin de data asta

Sorina sarumana pt cofeeee...inca e calda. Uooff mama lor de premolari...bine ca au iesit. Urmeaza hopul cel mare, caninii. Apropo, nu inteleg de ce sunt mai durerosi decat maselele, iese doar un colt... nu 4...
Tomaca ce dintzos e Tudor. A stiut ma ca nu tre' sa mai faca si el tarantele ca doar trebuia sa se refaca si mami, nu?
BF masaj la picioare... ce frumooos. M-as da si eu pe "mute" o perioada ca sa primesc unul.
Loredana poate asta e motivul pentru care e nervoasa Lara... maseleala. Eu am mai zis ca prima masea am gasit-o pur si simplu iesita jumatate. Habar n-aveam ca e acolo.
Bea asa mami... mai odihneste-te si tu. Ma bucur ca ti-ai revenit. Sa stii ca nici pe la noi nu prea sunt caise pt ca a dat o piatra cand erau ele in floare si le-a cam distrus pe toate. Da s-ar putea sa gasesti la oras prin piete, aduse de prin alte zone mai putin afectate. Ce nazdravan e Ivan...

Asaaaa... Mara bate toba de vreo 2 zile/nopti. Deocamdata i-am dat un sirop din muguri de pin. Ziceati voi de ceva homeopat pt tuse? Offf nu mai trece si primavara asta odata sa vina vara.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

beau si eu repede o cafea...ca sunt plina de draci, ma chinui de vreo 2 ore sa il adorm pe Dragos si nimic, e rupt de oboseala, abia se mai tine pe picoare, freaca ochii dar nu vrea nici chip sa adoarma...

revin cand ma calmez

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Din categoria fiecare cu ce-l doare....am vorbit cu doc stomatolog despre dintii (mai exact lipsa lor) lui Dani.
La carte cica scrie ca dintii ies din 6 in 6 luni.
Primii sunt incisivii centrali la 6 luni. Apoi la 1 an incisivii laterali. La 1an si 6luni caninii.
Dani inca nu are 1an si jumate. Si se pot intinde pana la 1an si 8luni iesirea caninilor.
So...suntem in grafic, sa nu imi fac griji asa mi-a zis.

Am sunat si la Stanciu, programarile se fac doar miercuri de la 8-9, vreau sa ii faca un control de rutina si sa discutam despre una-alta, inclusiv despre cearcane.

back to work.

sper ca a adormit si Dragos intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

uite ce am gasit in cautare de chestii pentru Adam....
www.bestkids.ro/p-6305-easy-view.aspx" target="_blank">aici

stiu cat de mult ati cautat, parca dece tu vroiai mult o chestie din asta si mamicile/taticile care merg singuri cu masina....e interesanta........cate nu mai inventeaza omenirea......

Bea, mamica fericita de Ivan(14.01.2010) si 18+ cu Adam

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Si eu repede la cafea... chiar savurez una super buna la birou ...

sorina Mofturoasei tale nu-i place sa pape din manutza, chestii de ros, jucat, mozolit? Eu de cand le las mai mult pe ale mele sa-si faca de cap cu mancarea (destul de putzin totushi, nu cum scrie la carte ), parca s-au mai dat pe brazda si accepta uneori (super rar) si bucatzele in ciorba.

Da, papa din manutza ... mesteca bine tare, daca vrea(daca ii place oferta)...de ex. ii dau in parc (mita, sa nu sara din carutz) floricele de porumb, cu care nu are nici o treaba, le mesteca de le merg fulgii. Ii dau desert dupa fiecare masa, acum a invatzat, si cere ea singurica "bobo", cand e satula...asa le numim generic...ii dau fie banana, cirese, praji barni, kinder felie de lapte, felii de orez expandat, pufuleti, chec...ce-mi trece prin cap ...dar finger food, totdeauna.
Cu ciorba era alta pb...de fapt cu toata mancarea gatita...nu doreste ca si gust, nu bucatelele...i-am dat blenduit, si tot nu vrea...asta e...mai asteptam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Din categoria fiecare cu ce-l doare....am vorbit cu doc stomatolog despre dintii (mai exact lipsa lor) lui Dani.
La carte cica scrie ca dintii ies din 6 in 6 luni.
Primii sunt incisivii centrali la 6 luni. Apoi la 1 an incisivii laterali. La 1an si 6luni caninii.
Dani inca nu are 1an si jumate. Si se pot intinde pana la 1an si 8luni iesirea caninilor.
So...suntem in grafic, sa nu imi fac griji asa mi-a zis.

Am sunat si la Stanciu, programarile se fac doar miercuri de la 8-9, vreau sa ii faca un control de rutina si sa discutam despre una-alta, inclusiv despre cearcane.

back to work.

sper ca a adormit si Dragos intre timp.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

nu, nu a adormit..s-a pus pe marait..in curand da in urlat

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Sorina,m-ai facut sa rad cu jignitul...Asa facea nepotul meu,cumnata-mea ii mai zicea cate ceva si el fugea la ta-su si ii spunea ca mami l-a jignit...Avea vreo 3 ani

Mie imi pare ca e nervoasa ca nu se poate explica,ca nu poate zice ce doreste,o vad ca vrea ceva,incearca sa-mi arate si o apuca nervii

Haios tare nepotul tau!

Cu nervii...daaaaa!
Eu am constatat ca iris, de cand reuseste sa se mai exprime, cat de cat, verbal sau gestual....e mult mai putin urlacioasa...S-au rarit nervii, dar clar ca face spume, daca nu pricep repede ce vrea...
Speram sa fie din ce in ce mai bine, cu trecerea timpului.
cretzulina, asteptam pozicile.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

buna ziua!

eu sunt mai bine, desi cam slabita...ieri nu am facut mai nimic, a avut sotul grija de Ivan...si m-am mai oduhnit, dar na, tot e nashpa un pic, ca organismul tre sa se refaca...

bine ca nu am mai varsat si nu mi-a mers nici burta...
slava domnului!

va multumesc pentru griji!!!!!

sorina nu stiu eu ce m-as fi facut cu o fata ca a ta...sa mor eu de nu....si cred ca povestile tale sunt foarte departe de adevar...adik, da, tu pove ce si cum, dar sa fii zilnic supusa la astfel de Sf-uri cu ea, nu cred ca e usor..eu sunt tare curioasa cum va fi cand va putea vorbi, si cand va creste...tot SF va fi fata de alti copii?????am eu asa o curiozitate...
oricum statuie pt tine

ieri dimi i-am incalzit supa de pastai, si nu a vrut sa pape, paa atunci ii dadeam cereale in fiecare dimineata vedea de unde si asa....

si ma ia de mana si ma duce la raft, imi arata punga cu degetul si zice ca ala vrea sa pape..am ramas masca......
(ma nou daca vrea ceva sau sa maerga undeva ma ia de mana si ma trage acolo unde vrea...)

si multe multe face...nu am eu rabdare sa le scriu, nici nu le-as sti pe fiecare....

enumera toate animalele din curte, prinde gainile le ridica desupra capului...puii tot asa, cate unu la mana...trage procul de coada...kilareste catelul ala mic.....

Bea...bine ca a mai trecut raul! Sa-ti fie de bine dulceata!

super-tare Ivanelul, cu cerealele...si cate si mai cate face el, puiul frumos!

Cu iris...nah...eu cred ca fiecare mamica, in locul meu...ar fi facut ce-ar fi stiut ea mai bine...Treaba este ca ea face progrese...e din ce in ce mai ok, de cand reuseste sa se faca inteleasa, cat de cat.
Eu cred ca mare parte urlaciuni veneau din frustrarile ei...din cauza ca nu putea merge, nu se putea face inteleasa, nu putea vorbi....
Am incredere ca se vor rezolva toate problemele in timp, pt ca evolutia ei este una buna si promitatoare...

Mergi la inceput