Hidrogen auto?
Un prieten i-a povestit sotului de un magazin (nu stiu daca am voie sa dau link-ul, il gasiti imediat pe google la o cautare cu termenii din subiectul mesajului)unde se comercializeaza nu stiu ce dispozitiv care se ataseaza la motorul autoturismului si introduce hidrogen in camera de ardere a motorului. ar avea ca efect reducerea emisiilor de dioxid de carbon si a consumului de carburant cu 20-40%. sotul e incantat, dar eu sunt mai sceptica. din ce am citit pe site-ul lor, nu-mi inspira prea multa incredere, nu dau foarte multe detalii, vad niste poze cu dispozitivele astea montate si nu arata prea profesionist,pare o carpeala si mi-e teama sa nu fie o mare teapa. are cineva asa ceva? or fi bune de ceva sau e doar gura de ei?
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Raspunsuri
AkaManah spune:
Singura solutie viabila pentru a reduce consumul e...condusul "la consum". Din istoria multelor inventii legate de acest aspect niciuna nu s-a dovedit a fi cat de cat rentabila. Daca chiar acest dispozitiv ar reduce consumul, sotul tau ia in considerare riscurile generate de uzura precoce si iremediabila a motorului? Pana si umilul GPL creste semnificativ uzura motoarelor diesel. Eu nu as face asa ceva. Mai bine instaleaza un "cip" motorului si ii creste puterea cu 20-30 CP si scade un pic, foarte putin, consumul.
update: dupa o cercetare atenta a forumurilor sunt de parere ca nu merita.
- hidrogenul este un gaz exploziv
- metalul motorului devine casant la contactul cu hidrogenul
Pe scurt pare o teapa. Mai ales ca pretul e de 1900 de lei.
Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.