Sexualizarea precoce a copiilor

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Asa o fi, dar cuvintele sunt clar sexuale. E drept ca noi, romanii, cand injuram, asa injuram, de organe genitale si de cele sfinte...

De... gang-bang (sex in grup) la petreceri, inregistrat pe telefon si distribuit printre colegi, ati auzit? Tineri de 15-16 ani?

De fete care, la 12-14 ani, sunt considerate "curve"?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.cinemagia.ro/stiri/albus-dumbledore-este-homosexual-6375/" target="_blank">Greata, furie, dezamagire - Albus Dumbledore, gay, in viziunea lui Rowling! Si unii o mai si aplauda!

Mey Selena, astea au fost dintotdeuna. Mihail Sebastian numea asta "s-a parthouzat" (din franceza). Pe vremea mea, gang-sex se numea "posta" si era cu un singur personaj feminin, maxim 2. Nu,nu se inregistra ca nu era cu ce, dar poze se faceau si se vindeau.
Moravurile s-au schimbat nitel, dar nu radical.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Fete scapate din friu care isi incepeau viata sexuala la 14 ani si ramineau insarcina la 15 erau si acum 25 de ani.

Mik.

Mik imi suna tare aiurea ce ai spus. Ca sa zic asa trebuiesc doi sa faca un copil. Sau doi copii scapati din frau sau un adult care are inclinatii sa zicem poetic nelalocul lor!

Asta cu femeia/fata/fetita sunt de vina este

U copil invata prin imitatie sociala. Daca e expus la ceva isi va dori. Indiferent ca-i caraghios sau deplasat. Legat de educatie sexuala. Trebuie facuta pentru a se evita abuzurile si pentru daca esti fizic capabil sa faci ceva trebuie sa te si responsabilizezi.

Avand baiat si fata cu diferente mici de varsta sunt absolut familiarizati cu modul in care arata sexul opus si au intrebat de ce. Au primit raspunsuri corecte fara intrat in detalii. Pentru ca nu le-au cerut. Stiu ca abia la adolescenta (teenager( adica peste zece)) corpurile lor vor incepe sa semene cu ale parintilor si ca multi hormoni se vor secreta ca sa-i ajute.

Si au mai vazut pisoi, cai si chiar muste:))

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Fete scapate din friu care isi incepeau viata sexuala la 14 ani si ramineau insarcina la 15 erau si acum 25 de ani.

Mik imi suna tare aiurea ce ai spus. Ca sa zic asa trebuiesc doi sa faca un copil. Sau doi copii scapati din frau sau un adult care are inclinatii sa zicem poetic nelalocul lor!

AB_AC, pentru facut dragoste trebuie sa fie doi, insa pentru alte forme de sex, nu neaparat.
De cele mai multe ori doar ele erau minore, foarte rar si ei.

Eu vorbesc strict de "vremea mea".

Mergi la inceput

Complet off topic, AB-AC : eu n-am vazut decit muste si alte insecte.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:

Mik.

AB_AC, pentru facut dragoste trebuie sa fie doi, insa pentru alte forme de sex, nu neaparat.
De cele mai multe ori doar ele erau minore, foarte rar si ei.

Eu vorbesc strict de "vremea mea".

Mik.

Eu ma refeream la facut copii nu la dragoste!

Mik exista ceea ce se numeste varsta de consimtamant. Sub ea se numea corupere de minore pe vremea mea. Si cel scapat din frau era cel caruia varsta ar fi trebuit sa-i fi permis sa judece cu capul de pe umeri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Si eu vorbesc strict "de vremea mea", de grupul meu de colege de scoala, de joaca, de prietene. Sexul era "tabu", pur si simplu, nu se discuta despre el, nu ne interesa, erau mai interesante jocurile gen "tzari" sau "frunza" sau "castel". Pentru mine, ca individ, sexul a fost "tabu" multa vreme.

Acum, daca ajungi la 18 ani si esti inca virgin/a, e ceva in neregula cu tine. Esti urat/a, timid/a, nu vrei sa faci aia si ailalta...

Iar despre chestiile de mai sus am aflat ca se petrec in randurile unei alte generatii, cea a copiilor nascuti in '90 sau chiar mai tarziu.

www.cinemagia.ro/stiri/albus-dumbledore-este-homosexual-6375/" target="_blank">Greata, furie, dezamagire - Albus Dumbledore, gay, in viziunea lui Rowling! Si unii o mai si aplauda!

Mergi la inceput

AB-AC, ca sa ramina insarcina, "juna" facea sex. Nu intram in detalii. In plus, pe vremurile apuse nu existau anticonceptionale si informarea era minima. De cele mai multe ori i se spunea "n-ai nici o grija o sa ne descurcam" si "pocinogul" nu aparea imediat, ci dupa citva timp.

Da, insa incadrarea juridica se schimba destul de usor.

Si crede-ma, chiar in cartierul meu de "familii bune" (cum scria adineauri cineva), 2 dintre vecine au ramas insarcinate la 16 si la 15 ani si junii au ales calea cea mai "simpla" : s-au casatorit cu ele.

Pe vremea bunicii, cind asa ceva se intimpla se utiliza eufemismul "fata lui X a fugit cu baiatul lui Y si la toamna o sa fie nunta".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Si eu vorbesc strict "de vremea mea", de grupul meu de colege de scoala, de joaca, de prietene. Sexul era "tabu", pur si simplu, nu se discuta despre el, nu ne interesa, erau mai interesante jocurile gen "tzari" sau "frunza" sau "castel". Pentru mine, ca individ, sexul a fost "tabu" multa vreme.

Acum, daca ajungi la 18 ani si esti inca virgin/a, e ceva in neregula cu tine. Esti urat/a, timid/a, nu vrei sa faci aia si ailalta...

Iar despre chestiile de mai sus am aflat ca se petrec in randurile unei alte generatii, cea a copiilor nascuti in '90 sau chiar mai tarziu.

Selena, acum nu stiu ce inseamna sa ai 18 ani si sa fii virgina. In Romania vorbesc.

Pe vremea mea, jucam la aceleasi jocuri si spuneam si poezioare cu "baba are poseta (planeta) si mosul racheta".
Despre CM in clasa a 5: eram toate foarte speriate pentru o colega care avea CM la inceput de ore si nu stia ce sa faca. Sa vorbesti despre CM nu e acelasi lucru cu sa vorbesti despre sex.

Pe la 13 ani grupurile s-au separat foarte clar : in fete foarte interesate de "la chose" si restul.

Mergi la inceput

Citat:

AB-AC, ca sa ramina insarcina, "juna" facea sex. Nu intram in detalii. In plus, pe vremurile apuse nu existau anticonceptionale si informarea era minima. De cele mai multe ori i se spunea "n-ai nici o grija o sa ne descurcam" si "pocinogul" nu aparea imediat, ci dupa citva timp.

Da, insa incadrarea juridica se schimba destul de usor.

Si crede-ma, chiar in cartierul meu de "familii bune" (cum scria adineauri cineva), 2 dintre vecine au ramas insarcinate la 16 si la 15 ani si junii au ales calea cea mai "simpla" : s-au casatorit cu ele.

Pe vremea bunicii, cind asa ceva se intimpla se utiliza eufemismul "fata lui X a fugit cu baiatul lui Y si la toamna o sa fie nunta".

Mik.

Mik sexul are loc intre doua persoane constiente de ceea ce fac. Minorii si persoanele handicapate nu realizeaza exact implicatiile instinctelor lor. Si de aceea sunt protejati.
Mi se pare deplorabil ceea ce poti sa spui ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Mik, posibil sa fie si mediul de vina. Eu am crescut intr-un oras mic, unde parintii mei erau f. bine cunoscuti si f. bine vazuti. Vad ca in alte localitati discutiile despre ciclu (intimitati) erau normale inca din clasa a V-a, in localitatea in care eram eu, in clasa mea, unde erau multi copii "de familie buna", aceste discutii nu aveau loc nici macar in clasa a VIII-a. Eu nu imi aduc aminte de vreo astfel de discutie, nici macar cu cele mai apropiate colege si prietene.

Asta a fost situatia mea.

Plus ca eu eram f. rusinoasa! Sa nu stie nimeni, daca se poate. Mai auzeam cuvantul "bolnava", am ajuns sa inteleg la ce se referea, dar nu-mi placea nici sa-l aud!

Mergi la inceput