Sexualizarea precoce a copiilor

Sexualizarea precoce a copiilor | Autor: MElise

Link direct la acest mesaj

"Copiii de azi sunt mai precoce." - auzim adesea aceasta fraza, insa prea rar ne intrebam daca acesta este un lucru pozitiv. Sexualizarea precoce este un fenomen care ia amploare in ultima vreme si care, din pacate este ignorat de multi parinti. Cum? Prin simplul fapt ca parintii ignora adesea restrictiile de vizionare a anumitor filme, restrictiile de varsta pe care le impune inscrierea pe o retea de socializare cum e facebook-ul sau cele ale jocurilor video, adesea incurajand inconstient maturizarea sexuala a copiilor lor...

Ce parere aveti despre fenomenul sexualizarii precoce a copiilor de astazi?

MElise

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu tine de varsta la care intra in contact copiii cu materialele despre sex , tine de educatia de acasa.
Eu la 6 ani sau mai putin am vazut femei dezbracate, reviste erotice, ai mei mi-au explicat frumos despre ce este vorba si gata. Bunicii mutau imediat cand se sarutau 2 in pat, parintii nu, ei discutau deschis. Imi cumparam carti despre sexualitate, dupa vreo 14-15 ani mi-a cumparat mama-mea cartea lui Bebe Mihaescu "sa facem dragoste aproape perfect", si uite ca nu faceam sex prin parcuri, case sau clase cu baietii si nici nu am aparut pe la TV ca si copiii de azi. Educatia e de vina.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Pe langa faptul ca au mult mai mult acces la informatie, copiii se maturizeaza mult mai repede si din punct de vedere hormonal. De exemplu apar mai devreme semnele pubertatii decat au aparut, sa zicem, la parintii lor. Se pare ca asta se datoreaza in special hranei pe care suntem, ca sa zic asa, "nevoiti" sa o consumam din lipsa unei alternative la supermarketurile de unde ne aprovizionam. In hrana animalelor din care provine hrana pe care o consumam sunt introduse azi mult mai multe chimicale si hormoni decat erau, de exemplu, acum 20-30 de ani, iar la noi cu atat mai mult, erau vremuri cand aveam mult mai multe restrictii decat alte tari europene in folosirea unor substante. La fel si in procesarea materiei prime din care se obtin alimentele pe care le consumam. Lista de chimicale care sunt folosite acum in industria alimentara este mult mai mare decat cea de acum20-30 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

..desi fizic maturizarea e mai rapida,psihic si emotional copiii de acum nu-mi par foarte diferiti de noi...restul e o chestiune care tine de educatie,sau de lipsa ei,de mediul in care acestia traiesc...sunt impotriva explicatiilor oferite fara a fi cerute,ca si impotriva lectiilor de sexualitate *moderne*,oferite copiilor eventual de la 5 ani,la fel ca si impotriva explicatiilor care depasesc intelegerea acestora,din dorinta unor explicatii complete...exista timp pentru toate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

"Pe vremea mea" nu am auzit sa fi fost fetite carora sa le vina ciclul la 10-11 ani. Acum, exista destule astfel de cazuri.

Tot "pe vremea mea", cunostintele despre sexualitate in randul copiilor erau intre zero si minime. Nici eu, cu parinti intelectuali (cadru didactic si medic), nu am beneficiat de educatie sexuala. Acum, pustoaicele de 12 ani (f. dezvoltate, sani mai mari ca ai mei, zau) fac sex cu colegii de scoala de 15 ani, permit filmarea actului si postarea lui pe YouTube. Si asta, in 2005-2006. Circulau destule filmulete pe YouTube - "ce fac elevii/elevele din liceul..."

Insa stiu o fetita care imi este draga, este dezghetata bine, are vreo 11 ani acum, si stie ca un copil se naste prin... buric... Recent am discutat cu ea pe YM, a inceput sa ma intrebe pe mine ce si cum, i-am spus ca aceste lucruri este mai bine sa i le explice mama ei, tot cadru didactic, si a spus ca mama ei nu discuta cu ea despre asa ceva, degeaba o intreaba...

Este si vina parintilor, dar nu numai. Si eu, ca si glimmer, cred ca si modificarile din mediul inconjurator, din apa, mancare, au rolul lor.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.cinemagia.ro/stiri/albus-dumbledore-este-homosexual-6375/" target="_blank">Greata, furie, dezamagire - Albus Dumbledore, gay, in viziunea lui Rowling! Si unii o mai si aplauda!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

"Pe vremea mea" nu am auzit sa fi fost fetite carora sa le vina ciclul la 10-11 ani. Acum, exista destule astfel de cazuri.

www.cinemagia.ro/stiri/albus-dumbledore-este-homosexual-6375/" target="_blank">Greata, furie, dezamagire - Albus Dumbledore, gay, in viziunea lui Rowling! Si unii o mai si aplauda!

Eu, 38 ani in curand. Mi-a venit ciclul la 11 ani si 6 luni. Verisoarei mele (31 ani acum) i-a venit ciclul la 10 ani si 8 luni. Sorei mele (32 ani) i-a venit la 11 ani si 3 luni.
Chestie de mostenire genetica.

Edit: Mi-m adus aminte din copilarie ca s-a barfit un pic la noi in casa . Unei colege de-a surorii mele ii venise ciclul la 7 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Eu, 38 ani in curand. Mi-a venit ciclul la 11 ani si 6 luni. Verisoarei mele (31 ani acum) i-a venit ciclul la 10 ani si 8 luni. Sorei mele (32 ani) i-a venit la 11 ani si 3 luni.
Chestie de mostenire genetica.

Edit: Mi-m adus aminte din copilarie ca s-a barfit un pic la noi in casa . Unei colege de-a surorii mele ii venise ciclul la 7 ani.

Sorana si Monica (28.09.2002)

Sorana,in conditiile descrise de tine ,ti-au explicat parintii tai de pe la 5-6-7 ani cum se face sex?-asta ca sa fie siguri ca primesti o educatie *aleasa* acasa si ca primesti informatii corecte si pertinente?Te-ntreb pentru ca astea-s argumentele *solide* pe care le-am auzit eu la mamici care au explicat copiilor cu lux de amanunte cum e cu facutul de copii(n-au reusit inca bietii parinti sa explice odraslelor ca de cele mai multe ori nu se face sex cu intentia de procreere,deci educatia nu-i decat partial corecta si coerenta...fiul meu trece in clasa a 5-a si are colegi si colege care doar n-au apucat sa faca sex pana acum,ca teoria o stapanesc in cele mai mici detalii,astfel incat sunt capabili sa ofere lectii teoretice pe mess si altor colegi,mai putin educati si scoliti in ale sexului...nu e cazul copilului meu,care in mod natural are alte preocupari,dar am vazut print-uri dupa discutii pe mess intre colegi de-ai copilului;)...
Si daca nu ti-au dat explicatiile astea fara ca tu sa le ceri macar,te-ai simtit handicapata si viata ta a fost dificila cand ai ajuns in pozitia de a face sex?..te-ntreb pentru ca eu am fost mai intarziata,ashea...si n-am demonstrat ca as avea vreun handicap pana la varsta pe care o am...
acum serios,eu consider ca si copiii nostri au dreptul sa fie copii,in mod ideal pentru o perioada cat mai lunga,pentru ca sigur le va ramane si destul timp pentru insusirea cunostintelor despre sex in existenta asta...parintii ar trebui sa incerce ssa prelungeasca perioada copilariei propriilor copii si sa-i tine departe de tot ce nu e propriu copilariei...explicatiile se ofera DACA sunt cerute,n-ar trebui mers pe *sa-i explic repejor ,sa-mi iau de-o grija,sa n-afle de la altii*,ci ar trebui asteptat pana copilul vine cu intrebari...si ar trebui raspuns conform posibilitatilor de intelegere pe care copilul le are la varsta respectiva,discutia sa fie naturala si pe intelesul copilului,ca sa nu dezvolte eventual un interes exagerat pentru preocupari care n-au nici in clin,nici in maneca,cu copilaria...
Acum niste ani constatam in Japonia ca exista un fenomen social,unii adolescenti/tineri se sinucideau...acum e la fel ssi-n tara...nu e un fenomen adus de civilizatie,ci unul adus de lipsa de interes a parintilor fata de problemele ZILNICE ale copiilor,de lipsa de cunoastere a propriilor copii...parintii si copiii traiesc vieti separate desi in aceeasi casa si asta aduce numai lucruri triste...
Nu stiu cat de precoce ssau nu sunt copiii acum,dar cu siguranta parintii de acum sunt mult mai ocupati si fara mare chef de alocat timp real si grija reala propriilor copii decat erau parintii nostri(nu vorbesc de grija pentru ce a mancat sau daca i-a fost frig/sete,etc)...din pacate..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Pai bine ca pe vremea voastra era asa... ca pe vremea strabunicii se maritau fetele pe la 14-15 ani. Voi ati citit Rebreanu asa Ion de exemplu? Dar Zola cu La Terre? Era o societate mai primitiva, cu hrana mai organica si fara acces la informatie sexuala si totusi acuplarile animalice lipsite de entimente erau prezente de la varste fragede.

Cred ca e o cauza comuna. Ca si acum exista o lipsa de perspective pentru o fatuca sau un baiet mai tontuti. Ce sa faca daca la scoala nu ii duce capul? Nu conteaza ce posibilitati au sau n-au parintii. Nu au nici o motivatie sa fie "seriosi" pentru ca societatea nu-i repudiaza ca-n comunism sau alt tip de societate cu o morala rigida. Si nu exista nici o incurajare a vreunei calificari intr-o munca valorizanta la nivelul lor intelectual. Exploreaza si ei ce pot si gata.

Cat despre ciclu poate citati ceva surse serioase ca sa va sprijiniti impresiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lia, nu vad ce e cu aciditatea aia in mesajele tale.
Consideri ca educatia sexuala trebuie sa fie facuta de colegi si nu de parinti?
Educatia nu se refera doar la educatia sexuala, se refera la modul in care un copil a fost crescut.
Nu trebuie la 5-6 ani parintele sa ii explice copilului de corpii penisului care se umplu cu sange, apare erectia si altele, trebuie doar sa se poarte natural si sa nu se agite cand copilul vede o revista, o scena, o poza sau cand intreaba ceva legat de sex.
E foarte simplu sa impingi astfel copilul spre taramul "misterelor".

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

fiecare cunostinta se dobandeste si se implementeaza la momentul potrivit,cand mintea e capabila sa proceseze,sa inteleaga si sa gestioneze in mod corect informatia data!

*Blackmoon Lady 8+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

In primul rind nu prea pricep ce e aia sexualizare precoce.

Daca se refera la faptul ca azi sint frecvente cazurile in care virsta de incepere a activitatii sexuale apartine mai degraba copilariei sau pubertatii, as "da vina" pe 3 factori: indisponibilitatea parintilor (din ce in ce mai ocupati si din ce in ce mai putin implicati in vietile copiilor), mediatizarea si posibilitatea de mediatizare (incomparabil crescute fata de perioada comunismului si chiar fata de "era pre-internet") si disparitia normelor sociale rigide (care nu stiu in ce masura contribuiau la "asa ceva nu se intimpla pe vremea mea" dar cu siguranta contribuiau la tainuitul in mare grija a "intimplarilor adevarate").

Daca se refera la faptul ca maturitatea sexuala pare sa se instaleze mai devreme, cred ca e o falsa impresie. Si in generatia mea prima menstruatie am avut-o cam toate fetele in clasa a Va. Dar aici sint implicati foarte multi factori, pe linga mostenirea genetica mai conteaza si conditiile de viata; si acum 20 de ani si in prezent fetelor de la tara, care fac munci fizice si care au o alta dieta, le vine prima menstruatie mai tirziu. E o chestie complexa si mi se pare hazardat sa afirmi ca prima singerare apare la 11 ani pentru ca maninci pui hormonati, sau ca sinii se dezvolta de la legumele cultivate cu nu stiu ce. Ar trebui ca asta sa se intimple la toata lumea, si sincer nu cunosc asa multe Pamela Anderson.

Daca se refera la faptul ca in prezent copiii sint mai expusi la mesaje cu caracter sexual (filme, reviste, ce vreti voi), eu cred ca marea problema a mamelor e ca se simt neputincioase in eforturile lor de limitare a expunerii, nu in expunerea in sine. Sa ne gindim ca bunicii nostri au crescut traind cite 5-6 copii intr-o singura camera, aceeasi cu cea a parintilor, ca parintii lor se iubeau bine merci sub pled si bunica mea nu pare traumatizata de chestia asta. Desigur ca in ziua de azi, sa te gindesti ca s-ar putea intimpla ca, copilul/copiii sa isi imagineze ca parintii ar avea viata sexuala ar denota o lipsa de interes din partea parintilor, un abuz etc. Si totusi era normalitate acum mai putin de 100 de ani.
Nu aduc in discutie ce spunea AB_AC despre sexualitatea din anii 1800, nu mai departe de atit.

Copiii cred ca sint mai "rezistenti" si au mai multa putere de intelegere si acceptare decit ne inchipuim noi. Atita timp cit nu ii afecteaza direct, lezindu-le propria persoana (propriile sentimente, nu neaparat integritatea fizica), cred ca acesti copii isi gasesc foarte bine drumul in deslusirea itelor sexualitatii si au nevoie doar de putina indrumare, pentru a invata (altfel decit pe propria piele) ca sex poate insemna copii si ca sex poate insemna BTS. Alfel, prin simpla si naturala observatie cred ca se descurca bine merci.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput