poznasi dragalasi de ian-febr.2004
Raspunsuri - Pagina 9
buli spune:
si Matei abia asteapta scoala, ii e foarte dor de prietenii din clasa, deloc nu ne-am sincronizat cu ei in vacante
el a cam mers si in vacanta la o scoala de vara, asa ca tot program cat a stat in Iasi.
Babee, da, cu Matei am fost, de fapt pt el, noi mai fusesem. am vizitat numai ce a fost interesant pt el. bine, ne-a placut si noua, nu ne-am chinuit prea tare
Roxana_G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anda141 I-am comandat si ghiozdan, dupa indelungi cautari in magazine si rasfoit toate site-urile . Sper sa fie bun! |
Ce ai luat pana la urma?
Roxana_G spune:
citat din mesajul lui A_Iulia Am uitat sa spun ca, in afara de privitul la televizor, Vivi si-a mai gasit o pasiune: cititul. |
Felicitari lui Vivi! Si lui mami ca a stiut sa o stimuleze adecvat.
A mea ar sta numai cu ochii in Disney Channel si pe calculator. Abia i-am luat PSP ul mult dorit cu promisiunea ca va face teme si va invata bine. Macar am pedeapsa de a-l confisca.
Sarafanele de la Zara sunt mai micute, si Alex poarta de 7-8 ani si ii vine taman bine. Insa fustele acelea plisate sunt foarte largi, de ele ziceam ca pica si marimea 5-6 ani.
Roxana_G spune:
Crezi Adina ca e ok la avansati? Adica normal, sunt mandra de ea, dar daca e presiunea mare? Plus ca avansati sunt aproape toti cei care vin din gradinita lor, sunt deja gasca formata.
Nu i-am zis aseara oricum, poate azi, ca sarbatoritul de azi nu se supara si oricum nu ii pasa lui de circ in casa pentru e racit rau. Da, tocmai acuma cand incepea gradi. Vaccin nu i-am facut, avize nu am luat. Sper sa nu ia si Alex.
O sa vad cum o iau diseara pe Alex mai pe ocolite. Plus am fost rugati ca parinti sa prezentam pozitiv scoala, colegii si invatatoarea, imi pregatesc discurs pentru diseara.
I-am luat azi un scaunel nou de birou, nu stiu insa daca biroul e ok, e cel vechi de 4 ani si cam instabil. Am luat scaunelul de la Ikea recomandat la subiectul cu clasa I. Voi ce mai folositi?
In alta ordine de idei am citit discutia cu vaccinarile. Fie mea a mers pe schema veche cu DTP la 2 ani si de atunci nimic. O sa ii faca la scoala rapelurile? Noi nici nu avem medic de familie.
Scolareii de anul trecut au facut vreun vaccin in scoala anul trecut? Cum au facut cu notificarea? Trebuie sa intreb si eu la scoala.
A_Iulia spune:
Roxi, stai linistita cu grupa de avansati! Limba se invata cel mai repede asa! Ia gandeste-te la copiii ce pleaca in alta tara...ce repede se acomodeaza cu limba acolo! Nu-ti mai fa probleme!
Referitor la gasca de la gradi...si fii-mea a mers "in gasca" la scoala (erau 7 copii din aceeasi grupa de la gradi), dar asta nu inseamna ca are prietene foarte bune din afara gastii. Dimpotriva. Ei se integreaza imediat, nu-s la fel ca noi, babaciunile
Eu i-am facut mobilier complet, la comanda, nou, anul trecut inainte sa intre in clasa I. Tot atunci i-am alocat si camera cea mai mare din apartament (bine, in afara de living). Anul asta n-am mai schimbat nimic. Biroul e oarecum mare, fotoliul rotativ la fel...in sensul ca poate fi folosit si de adulti.
Vaccinarile la scoala - a facut un vaccin dar prin primavara, cam asa. O sa vina cu o hartie ce trebuie semnata (daca esti de acord cu vaccinul). Am intrebat-o si mi-a zis ca nu a plans deloc, doar un singur copil a plans la vaccin. Dar sa stii ca nu se mai fac vaccinurile ca pe vremea noastra, cu seringile alea imense de sticla. Acum te doare cat o piscatura de tantar.
Cu cititul - da, e foarte animata de activitatea asta, dar cu ochii tot pe Disney channel sta mai mereu, ca Alex! Acum ca are si i-pad se joaca mereu cu jocurile alea...in fine, nu ma mai gandesc ca ma enervez. De aia si insist cu cartea si ma bucur ca-i place, cand o prind ii bag cartea sub nas.
Succese mari la scoala! Ahhhh ce rau imi pare ca s-a terminat vacanta!
anda141 spune:
I-am comandat ghiozdan cu Transformers de pe elephant.ro, e singurul care mi s-a parut ca arata mai zdravan atat la calitate ,dar sa fie si cu ceva ce-i place lui.Asta e : http://jadflamande.ro/articole-pentru-gradinita-si-scoala/1137-ghiozdan-scoala-transformers-39x28x16-cm-5907604635704.html Magazinele sunt pline se Spiderman si Cars si lui nu-i place niciunul si nici mie.Nu am gasit Herlitz in nici un magazin, am auzit ca sunt recomandate, insa oricum el nu va cara ghiozdanul, asa ca nu prea conteaza cat e de bun pentru spate. La cata naveta o sa faca cu masina, nu are unde sa se plimbe cu ghiozdanul. Dar e obisnuit cu naveta de la gradinita. Asta e. Va sta la after-shoool pana la 6, dar eu sper sa mi fac altfel programul si sa pot pleca la 5, astfel incat sa-l iau si pe el pe la 5.15. Sper sa reusesc "performanta" asta, desi nu o sa le prea convina.
Roxana_G spune:
Monica, e tare frumos ghiozdanul, sa il foloseasca sanatos si cu succes. Noi il vom primi de la scoala, luni. Nu a vrut doamna secretara nici sa ni l arate. Dar tot asa nu imi fac griji legat de carat, pentru ca o ducem cu masina pana in fata scolii si de acolo o si luam, iar de carat il cara numai lunea la dus si vinerea la plecare. Ziceai de afterschool, e tot in cadrul scolii, nu? Iti doresc succes cu programul la serviciu, eu nu prea stiu cum o sa fac. Oricum am ramas si fara bona, suntem in cautari. De fapt ea a zis ca nu mai poate si eu i-am facut vant.
Roxana_G spune:
Pai bine Adina, tu zici numai de carti de o si vedeam pe Vivi studioasa toata ziua si nu zici nimic de ipad? Credeam ca numai la noi e o problema cu jocurile astea.
E bine ca ai schimbat tot mobilierul, ar fi si asta o varianta, desi inca e bun la Alex si l-as mai tine o vreme. Dar e posibil sa faca temele in biroul nostru unde e mai liniste. Mai vedem.
Eu nu am probleme cu vaccinurile la scoala, vreau doar sa ma asigur ca le vor face si nu ramane nevaccinata, oricum ea are deja 7 ani jumate.
anda141 spune:
Da, tot la aceeasi scoala are si after-school si acolo isi face si temele supravegheati de invatatoare, ceeace ma usureaza . Macar daca tot il iau tarziu, sa aiba temele facute, altfel mi s-ar parea foarte obositor.
Roxana_G spune:
citat din mesajul lui anda141 Da, tot la aceeasi scoala are si after-school si acolo isi face si temele supravegheati de invatatoare, ceeace ma usureaza . Macar daca tot il iau tarziu, sa aiba temele facute, altfel mi s-ar parea foarte obositor. |
Da, exact asa e si la noi. Doar ca termina la 4 jumatate.