Panouri fotovoltaice
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilanda Vivela, in materie de panouri fotovolatice, cele mai eficiente, dar si cele mai scumpe, sint cele pe baza de celulele monocristaline cu silicon. |
Ti-e gandul la silicoane!
Daca ii raspunzi fetei in romana, atunci sunt celule de siliciu monocristalin.
Vivela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Ti-e gandul la silicoane! Daca ii raspunzi fetei in romana, atunci sunt celule de siliciu monocristalin. |
cred ca si tie tot la silicoane ti-e gandul , ca Lilanda a zis corect. recunosc ca si eu am fost tentata sa cred ca tot la siliciu s-a referit, dar se pare ca nu, exista celule fotovoltaice cu silicon, care ar fi chiar cele mai eficiente...
deci daca imi iau dinastea, pot zice ca mi-am pus silicoane?(pe acoperis)?
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vivela cred ca si tie tot la silicoane ti-e gandul , ca Lilanda a zis corect. recunosc ca si eu am fost tentata sa cred ca tot la siliciu s-a referit, dar se pare ca nu, exista celule fotovoltaice cu silicon, care ar fi chiar cele mai eficiente... |
Nu exista!
Lilanda s-a referit la siliciu.
Vivela spune:
aha, am gasit in multe locuri traducerea din engleza exact asa, silicon (pe siteuri care par ok). cum m-am declarat nu foarte cunoscatoare in domeniu, m-am gandit ca or fi lucruri diferite. asta e, cat traieste, omul invata.
capcaunul spune:
Vivela (), tu esti un simplu cititor, care in plus mai are si dorinta de a invata. Dar ce ne facem cu jurnalistii si traducatorii care nu numai ca nu stapanesc limba engleza dar mai sunt si inculti pe deasupra?
Singurul rol al siliconului in panourile solare este cel de etansare, pentru a nu lasa umiditatea sa patrunda in interiorul lor, acolo unde se afla celulele solare. Caci umiditatea actioneaza ca un scurtcircuit, anuland tensiunea obtinuta prin efectul fotoelectric al siliciului semiconductor.
carmaw spune:
Fetelor acum niste luni am primit un mail despre legislatia din RO cu privire la aceste lucruri
L am cautat si nu l am mai gasit.Acum eu primesc doar de la misiuneacasa.ro si avocatnet.ro
Cred ca merita osteneala sa cautati ca daca chiar vreti asa ceva ...pai trebuie sa luati vitamine ca romanii tot cer la hirtii.
Hai ca ma apuc sa caut si eu si daca dau de urma stirii pun link.
carmaw spune:
Nu gasesc ...poate va ajuta asta?
http://www.misiuneacasa.ro/forum/viewtopic.php?t=13967