Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (194)
Raspunsuri - Pagina 12
Luminel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui YLARI Ciao fetelor! V-am spus ca maine merg sa imi recoltez ptr analizele de trombofilie, ca nu mai stiu? Si o sa imi fac si listeria (banuiesc crocobaurul asta, ptr ca am mancat absolut toate porcariile despre care scrie in articol sa fie evitate in sarcina. Ce cretina sunt. In fine si voi repeta si RH-ul ca l-am facut doar la sarcina cu Eva deci doar o data in viata mea, asa ca vreau sa verific sa fiu sigura. Ar fi culmea. Pai fac ditamai balamucul, ca mai am analizele respective. Hai ca sunt pusa pe vorba :):) YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA POZE Mami de Eva scumpa |
Bafta!Sa iasa toate perfecte!

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Magnetism79 spune:
Cat timp va dedicati cititului povestilor intr-o zi?
- Cat iesiti in parc?
- Cat reusiti sa-i asigurati (in afara gradinitei) un meniu echilibrat)
- Ii duceti la un sport?
-Cat timp interactionati efectiv cu ei intr-o zi? Adica fiind acasa cat le raspundeti la intrebari, cat va jucati cu ei, cat le explicati, etc?
Sa raspund la intrebarile lui Alish first:
!. In parc iesim cand suntem acasa, cum nu prea suntem pe acasa nu vede parc, cand e la gradi nu merge in parc ca nu e timp , pleca dim si vine seara, in we placam de obicei la Gruiu, asa ca mai rar in parculetz.
In afara gradinitzei, un meniu echilibrat ests asigurat de soacra mea si de bona dar asta mai rar cand nu e ea prin prejama: dim lapte cu cereale, sau biscuiti cu lapte si miere, pranz musai ciorba acrita cu bors (ciorba de perisoare este preferata lui, de legume, de burta( mananca si de-asta fara probleme), supa de pui si tot ce e cu bors, tocanitze de legume daca se face, chiftelutze si snitzele sunt printre preferate,seara vrea tot ciorba al meu asa e un mare ciorbar, cremwurstei dar mai rar, mai primest si dim dar cam o dat pe sapt cremwurstei( numai din piept de pui), si lapte pe care il bea din biberon la pranz si seara ,la pranz cand nu e la gradi, la gradi insa papa de rupe, nu stiu ce e acolo de mananca asa cu pofta mancarea aia, apa bea cam 1 litru si ceva si mai scapa la fanta la cutie(asta pt ca beau eu ca altfel nu o vedea, in rest mai fac eu in fiecare zi suc de morcov mar si piersica pt pitica si bea si el, ca altfel nu bea decat daca o vede pe ea).
3Cu cititul povestilor facem asa ;pt ca de fiecare data cand deschid cartea de povesti zice: mami lasa ca deschid eu, punem videoprioectorul sau diascolul dupa caz, avem nenumarate povesti pe care le putem vedea si eu doar ii citesc e mai interesant asa, el mixeaza povestile zice capra cu trei iezi si punguta cu doi bani la un loc asa ca........
4.la sport merge la inot, mai trage chiulul dar de obicei cautam sa se tina de asta.
5.interactionez cu el cand vine de la gradi, acum in vacanta mai mult, facem piatza impreuna, nu vrea tot timpul s ama joc cu el se joaca si singur, Iphone-ul si cateii + pisicile sunt prietenii cei mai buni, mai nou am luat un TV cu ecran din ala super mare 3D si toata ziua punem desene cu animale gen BOLT pe are il stiu pe de rost, in rest are toata gama Thomas si Chuggington si nu se plictiseste, momentan suntem acasa ca am la sf spat un botez insa de luni plecam iar si el cand e pe drumuri e mega incantat doarme si in picioare.Mai interactionam si ne ciondanim cand face vreo prostie insa mai rar in ult timp.
Magnetism79 spune:
Am uitat sa zic cu cioco ca ne place mult, imi aduce cineva din Germanica cate o plasa cu cioco la o luna , ii dau cate o barutza 2 de cioco pe zi, daca vrea ou kinder ia si de-ala ii plac fructele uscate si kinder felie de lapte si delice.Cam atat
Doloress mi-a placut faza cu Kevinush

Si al meu zice azi: auzi mama, da-i drumul lui Teo sa alerge dupa mine ce o tot tii in bratze, nu vezi ca vrea sa stea in picioare....

Fecian nu cred ca Desiree a vrut sa o vorbeasca pe Chelsea de rau la noi, ea doar ne cerea un sfat cum sa faca sa o responsabilizeze vis - a vis de fetita ei cu mancarea, probabil pt ca si ea are o fifi si stie cum e, ca nu ar fi ok sa fie obeza micutza, va avea de suferit mai tarziu.
Mai e putin si vine si puiul tau cat in curand, nastere usoara iti doresc!!!
Andree27 spune:
Mi_bebelina exact in aceeasi situatie eram si eu.,pe toata lumea chestionam cum e cu 2 copii,cum ii iubesti,daca e diferit si mai ales daca e mai greu.Mai ales ca eu am ramas gravida cu Marc chiar intr-un moment cand nu mai vroiam 2 copii,imi incepusem serviciulin alt loc si tare imi placea,eu am mers la lucru pana in ultima zi inainte sa nasc,si m-am si apucat de plans ca nu mai pot merge la servici.Dar sincera sa fiu,implinirea cu 2 copilasi e mult mai mare si sincer in cuvinte e prea putin de spus.Sentimentele sunt mult mai puternice.Numai daca esti pusa in fata faptului impliniti ai sa vezi si ai sa simti.Dar parerea mea e ca merita.Cat despre ajutor ,nu prea e necesar,ca deja Delia e mare si poti sa ii explici si va intelege.Si pe noi ne ajuta soacra din cand in cand,dar nici ea nu poate veni prea des ca sta in afara Clujului si sincer nu ma bazez.M-am invatat sa fac tot singura sa nu depind de nimeni.Si ca sa inchei,parerea mea ca sa nu mai stai pe ganduri ca nu ai sa regreti.

Doloress spune:
Da fetelor, confirm, nu exista asa ceva sa ti se injumatateasca iubirea, ci se dubleaza, fiti fara grija. Atentia insa, cum zicea si LORICH, e alta treaba, aia nu ai de unde sa o mai scoti in plus. Eu cat am fost gravida, eram asa ca intr-o ceata, parca nu simteam nimic pentru puiul din burtica. Sincer vorbesc. Patrick a continuat sa fie centrul preocuparilor mele. Mi-am dorit mult bebelusul, dar de cand am aflat ca e acolo, parca eram in stand-by, uitam de el efectiv. Abia cand am fost nevoita sa stau la pat, in spital, eu cu el, singurei, am reusit sa ma conectez la fiinta care urma sa se nasca.
Si cand s-a nascut - surpriza, nu credeam ca mai pot trai aceleasi sentimente, cu aceeasi intensitate, exact ca la primul copil. Dar efectiv, am avut aceleasi trairi.
Si acum cand ma joc cu Patrick foarte mult si pe cel mic il mai neglijez, ma doare sufletul mult pentru el, desi stiu ca e OK, sta cu tati si se joaca in legea lui, nu plange, nu da semne de disconfort, dar in week-end cand realizez ca practic n-am facut decat sa-l alaptez si sa-l pasez lui tati ca sa pot sa ma ocup mai bine de cel mare, ma simt ca ultima mama. Asta este, o sa creasca si ei, diferentele o sa se estompeze incet incet si o sa pot poate sa ma joc cu amandoi la fel. Desi e greu al naibii sa pastrezi un echilibru intre ei.
Oricum, per total, in afara de prima luna care a fost cam horror la noi (cu Patrick care il ataca mereu pe cel mic, trebuia efectiv sa ne ascundem prin casa din cauza lui) imi dau seama ca e mai usor decat imi imaginam.
Victoria_mami spune:
Fecian, nu stiu de ce ti se pare tie asa o mare tradare faptul ca eu intreb niste prietene, desi e drept ca pe un forum public, cum sa ii explic fiicei mele vitrege ca ar fi cazul sa schimbe obiceiurile de a-si hrani fata. Mie nepasarea mi s-ar parea o tradare mai mare. Citeste ce a scris Cleo, are dreptate in tot, de parca ar cunoaste-o personal. Singurul aspect pe care Cleo l-a omis e faptul ca Chelsea nu mai sta cu maica-sa, acum stau singuri, numai ei 3, de aia spuneam ca o inteleg ca e singura si are nevoie de timp pentru ea. Si cum ar primi ea un sfat nu de la maica-sa, nu de la prietena maica-sii ci tocmai de la mama vitrega! Mie mi-ar creste tensiunea sa imi spuna cineva ceva de Victoria, dar as prefera sa ma supar si apoi sa gandesc ca poate, totusi ar trebui sa schimb ceva, decat sa-mi imbolnavesc copilul si sa imi 'comdamn' copilul la o viata de obezitate! In fine, eu as explica mai multe, dar iar o sa o iei ca barfa, dar crede-ma cand spun ca am multe motive sa fiu reticenta in a fi directa! Eu in general sunt exact ca Ylari, dureros de directa, si in general, nu-mi pasa cine se ofenseaza, dar acum vorbim despre fiica mea (vitrega) si nu vreau sa o ranesc. De asta am apelat la prietenele mele (virtuale, care nici macar nu o cunosc) sperand ca printre voi e si vreauna foarte diplomata si ma ajuta. Tu nu m-ai ajutat, chiar deloc, doar m-ai facut sa ma simt vinovata ca am deschis conversatia. Si nu ai ajutat-o nici pe Chelsea, nici pe fetita. Asta e, de azi incolo imi tin gura. Multumesc pentru lectie. 
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Doloress spune:
DESIREE - nu trebuie sa te necajesti ca ai tu destule altele pe cap 
Si te rog chiar sa ne spui ce si cum, eu una sunt foarte interesata de cum reactioneaza adolescentii / tinerii canadieni in ziua de azi, sunt foarte diferiti de noi si avand in vedere ca in curand o sa avem si noi doi in batatura sunt chiar foarte interesata de relatia ta cu Chelsea si de modul ei de gandire.
Si eu sunt pentru diplomatie, e clar ca daca i-ai spune in fata, sigur ai indeparta-o si mai mult si singura care are de suferit va fi fetita. Nu o condamn, nimanui nu cred ca-i place sa i se faca observatie, critica ( chiar bine intentionata si contructiva) nu poate fi perceputa la inceput decat ca o critica si e imposibil sa nu fie luata personal. Eu una, chiar daca stiu ca gresesc, cand se pune mama sa-mi mai zica una, alta despre relatia mea cu Patrick explodez pur si simplu. Singurele dati in viata mea cand am urlat efectiv la cineva au fost de doua ori cand mama a indraznit sa ma judece in legatura cu relatia mea cu Patrick. Si normal ca a iesit urat de tot. Mama e tipul de om direct, nu prea are prea multi prieteni din cauza asta. Foarte multa lume fuge efectiv de ea. Desi uneori e apreciata ca e sincera, de cele mai multe ori lumea o uraste pentru asta. Asa ca nu cred ca modul direct de a decreta uite asa e bine,cum zic eu, e cel mai indicat, mai ales cu cei tineri.
Poti sa-i mai zici in treacat de ultimele studii despre obezitate. Poti sa ii zici ca uite, avand in vedere problemele cu Victoria, te-ai documentat in ultima vreme despre nutritie si ai aflat una sau alta... si i le zici asa ca pe fapt divers. Fara aluzii directe la ce face ea sau la fetita.
Stiu ca pentru cei din Europa e greu de inteles, insa aici esti si tu de acord cu mine ca e o reala problema, obezitatea. Se mananca foarte prost. E foarte rau sa stam si sa nu facem nimic, trebuie cumva sa intervenim. Am citit undeva ca generatia lor, astora tineri si mai ales a copiilor nostri va fi prima generatie in secole de-a randul care va avea speranta de viata mai mica decat a parintilor! Este foarte trist.
Eu cand veneam de la servici nimeream exact cand ieseau de la scoala o gramada de adolescenti, de la un colegiu de langa statia de tren. Ei bine, ma treceau fiorii : o singura data in luni si luni de zile am vazut o fata cu un mar in mana. In rest - chipsuri, cola, bauturi energizante, bare de ciocolata, etc. La magazinul ala din metrou care vindea chestiile astea, era coada mereu cand treceam. Dar n-am vazut nici un copil cu apa! SI e un colegiu privat, cu uniforma si presupun parinti cu bani, informati, probabil ca si la scoala au educatie pe tema asta.
Victoria_mami spune:
Andreea, multumesc.
In primul rand mi-e greu sa vorbesc cu ea, ca abia ne mai vedem o data la cateva luni. Ei nu au masina, deci tre sa vina cu autobuzul, si e greu cu fetita in autobuz, stii cum e vremea, ori e f frig ori e ff cald... In al doilea rand, e adolescenta si lor una le spui, alta pricep; adica sunt convinsa ca o sa mi-o ia in nume de rau, indiferent cum i-as spune, dar poate un pic de diplomatie ar ajuta. In al 3-lea rand, cum am mai tot spus, eu sunt mama ei vitrega, poate ca asa m-ar si percepe, ca pe mama 'vitrega', rea, urata si bagatoare unde-i nu are treaba. Eu vreau sa o ajut sa inteleaga cat rau ii face fetitei, fara sa o jignesc, fara sa o fac sa se simta prost. Daca i-as 'sugera' asa cum m-ai sfatuit tu, nu stiu daca ar pricepe ca aluzia e la a mica si nu la ea. (FARA sa o barfesc spun ca si ea a luat mult in greutate dupa ce a nascut). Deci, o sa ma urasca ca crede ca ii bat ei apropouri? Si nici nu schimba nimic la dieta fetitei? Ca chiar daca ma uraste, macar sa o puna putin pe ganduri ce spun eu si sa isi ajute copilul! Nici daddy nu prea vrea sa vb. cu ea, tot de teama ca o sa interpreteze ea aiurea... ca pe o critica si sa nu o indepartam. Vom vedea ce va fi.
_
22.05.2008
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Desiree2002 Andreea, multumesc. In primul rand mi-e greu sa vorbesc cu ea, ca abia ne mai vedem o data la cateva luni. Ei nu au masina, deci tre sa vina cu autobuzul, si e greu cu fetita in autobuz, stii cum e vremea, ori e f frig ori e ff cald... In al doilea rand, e adolescenta si lor una le spui, alta pricep; adica sunt convinsa ca o sa mi-o ia in nume de rau, indiferent cum i-as spune, dar poate un pic de diplomatie ar ajuta. In al 3-lea rand, cum am mai tot spus, eu sunt mama ei vitrega, poate ca asa m-ar si percepe, ca pe mama 'vitrega', rea, urata si bagatoare unde-i nu are treaba. Eu vreau sa o ajut sa inteleaga cat rau ii face fetitei, fara sa o jignesc, fara sa o fac sa se simta prost. Daca i-as 'sugera' asa cum m-ai sfatuit tu, nu stiu daca ar pricepe ca aluzia e la a mica si nu la ea. (FARA sa o barfesc spun ca si ea a luat mult in greutate dupa ce a nascut). Deci, o sa ma urasca ca crede ca ii bat ei apropouri? Si nici nu schimba nimic la dieta fetitei? Ca chiar daca ma uraste, macar sa o puna putin pe ganduri ce spun eu si sa isi ajute copilul! Nici daddy nu prea vrea sa vb. cu ea, tot de teama ca o sa interpreteze ea aiurea... ca pe o critica si sa nu o indepartam. Vom vedea ce va fi._ Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
desiree, poti gasi pliante la spital? spui ca in spital sunt cursuri de nutritie pt mamici si copii (poate gasesti si o trimiti acolo),ai primit pliante, uite ca ne-au recomandat; gustare pt copii ei recomanda ros un morcov,mar care face bine si la dinti etc.
Doloress a explicat f. frumos cu alimentatia; eu fiind mare amatoare de fructe, am in casa permanent (merg la piata sambata siiau cate 10-15kg si in 3-4 zile le-am ras si pe astea
andree27, a stat flacaul la sigilare masele? Mara la dentist, a deschis gura pt 1min, a constat cariile si ... pac, inchis gura. Cat dureaza procedeul si mai ales, ce ii face? e cu zgomot?
Mara nu mananca ciocolata. Nici caramele. Nici acadele, sau alte chestii cumparate. Dulciuri -o tarta de fructe ca a fo ziua lui tati, cate un croasant la 2-3 zile, sau 1-2 gaufre tot la 2-3 zile. Cereale, numai dimineata, cu iaurt, daca ar primi, ar manca numai asta (cu cereale din boasca); si uneori piine la pranz/seara. De ex.in seara asta a mancat 3 bucatici(guri) de gratar de pui cu dressing de iaurt,usturoi si busuioc. Se spala Mara si de 5 ori pe zi, dar singura si prost, rar ne lasa sa o mai spalam pt 30sec sa zic; dar are smaltul sarit de pe toti dintii, si carii la ultimile 2 masele de jos, ba acum am impresia ca apar si la penultimele 2 de jos[:(((].
Mancaruri: ca si noi. De fapt, asta avem in casa, asta ii dam:
-ciorba
-cascavaluri/branze olandeze (sau mozarella, sau cas manca in ro)
-ou fiert sau omleta dar maxim 2 pe sapt
-salate ca si noi (rosii,salata verde, telemea, cascaverde,ardei)
-cartofi natur/copti fara numar sa fie
-orezu iar e pasiunea ei
-pesti
-frites cu maioneza- de 2 ori in oras (si i-a placut
-salata beuf a luat 2-3 guri si zicea ca nu ii place
-are 2 mese zdravene: mic dejun la 9, pranz pe la 14, restul gustare de fructe :pepene, nectarine, mere, banane, cirese, capsuni, zmeura,struguri , coacaze, agrishe, migdale etc etc etc
-cina PA. Mananca numai 2 mese pe zi. cele 3 bucati de carne din seara asta sunt putin, dar asta e, e manechina
Deja deschide frigiderul si cere/ia de acolo. Am noroc ca tati intelege si nu avem chestii interzise in casa (cioco o cumpara si omananca repede pe ascuns). Ba mint, avem bere...2-3 feluri...cu cirese, cu lamaie, neagra, etc.
citit- nu mai citeste. Vrea toata ziiua in parc si la topogan. Ma bucur, ca e vara si profitam de vacanta ei cu tati.
Alintat -da,cere atentie fix cand am io chef degatit/mancat/spalat/discutat cu tati. Asa ca incerc sa le fac pe amandoua- si ma 'ajuta' la gatit.
Sport? fuga, trotineala.
Victoria_mami spune:
Am copiat si eu intrebarile, sa raspund la toate:
1.-Cat timp va dedicati cititului povestilor intr-o zi?
Nu avem program de citit, ca Victoria face ca si Eva de Ylari, imi ia cartea din mana si imi 'citeste' ea.
2. - Cat iesiti in parc?
I-am adus parc acasa, din motive de lipsa de sistem imunitar si stam pe afara cam tot timpul, mai putin cand e fff cald sau ploua.
3. - Cat reusiti sa-i asigurati (in afara gradinitei) un meniu echilibrat)
Hmmm... aici nu stam prea grozav. Eu as da vina pe tratament (ca ne-au avertizat anul trecut ca i se vor schimba gusturile si nu va mai manca ce i-a placut), dar nici nu mai pune gura pe fructe sau legume. Deci, mananca bine paste, sandwich, sunca presata si branza, supica de pui, carnati, ciolan afumat! Din asta mananca unul la 2 zile!!! (Cu tot cu os are vreo 1,5kg). Lapte=0, nu-l vrea decat in cereale dimineata, cand nu vrea iaurt. Inghetata nu-i place, dar o cere cand aude masina de inghetata prin cartier. Ciocolata mananca Kit Kat de 2-3 ori/saptamana (noua, credeti-ma ca ne-a recomandat medicul pediatru, ca cica, oricum ingredientul de baza e laptele... acum, eu zic ce-a zis ea.) Acadele, primeste 1/saptamana la clinica pe care o linge de cateva ori si gata, nu-i place.
4.- Ii duceti la un sport? Nu, dar la noi e caz special, oasele sunt slabe, lezate, dupa ce terminam tratamentul vom vedea spre ce ne indreptam.
5. -Cat timp interactionati efectiv cu ei intr-o zi? Adica fiind acasa cat le raspundeti la intrebari, cat va jucati cu ei, cat le explicati, etc?
Non-stop. Daca nu-i raspund insista pana ii raspund. Si nu accepta 'nu stiu' la o intrebare. De ex. "Mami, de ce e apa uda?" Si acum, dupa vreo doua luni ma tot chinui sa-i gasesc un raspuns, ca periodic ma intreaba daca am aflat raspunsul ![]()
_
22.05.2008