Cum ne protejam copiii?
Raspunsuri - Pagina 2
MACARIE spune:
da stie ca poate primi ciocolata oricand, dar este foarte credula (este copil) , am sa fac si eu testul cu ciocolata la supermarchet chiar maine sa vad ce face.....chiar sunt curioasa
intru maine va spun
-----------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
Simonna spune:
Imi pare rau ca te dezamagesc, dar par sa nu invete niciodata...
Fiu-meu are 12 ani, 12!!! Si i se spune de stranger - danger de o mie de ani si in toate felurile, si acasa si la scoala. Si e un copil destept si cu picioarele pe pamint.
Si-acum 2 zile a venit acasa si povestea ca cel mai mult i-a placut in parc ca o doamna "care trecea pe-acolo" (deci nu insotea alt copil in parc) le-a zis lui si prietenului nu stiu ce. "Da' tu ai uitat ca nu esti presupus sa vorbesti cu strainii????!!!!!", m-am mirat, sa-mi stea ceasul, nu alta.
A dat din colt in colt, mi-a zis ca oricum n-ar fi plecat cu ea si toate alea - alea, ca n-o cunoaste, nu-i e prietena... L-am intrebat daca vine trei zile la rind si-l lauda zilnic nu ii devine, intr-un fel, prietena? "Asa-i ca pleci cu ea pe urma?" A stat si s-a gindit o tura si il vedeam ca ar fi vrut sa zica nu... Pina la urma a recunoscut ca da, s-ar duce s-o ajute sau, ma rog, ce i-ar cere. Cica am dreptate, "creierul meu a intregistrat-o ca prietena, pentru ca a fost amabila".
Iti dai seama cit de usor e de prostit un copilas mai mic?! Mi se face parul maciuca! Vorbeste-i, vorbeste-i, vorbeste-i sperind ca o sa priceapa.
In rest, zic si eu cum au zis doamnele inaintea mea... ochii pe copil ca pe butelie. Nu doar in sens de insotit mereu ci si observat/analizat schimbari de comportament, urme fizice etc...
Multumesc cui a vorbit de subiectul cu abuzurile, o sa il citesc si eu.
Simonna
PS: 911... sa practici... mie cind a dat Catrinel cu capul si-a ramas acolo degeaba imi spunea Colegu`sa sun 911 ca eram complet paralizata! Mi-a luat zeci de secunde sa inteleg, pe urma umblam bezmetica de colo colo cautind telefonul, pe urma repeteam ca proasta intrebarile dispecerului si a infirmierei sau cine iti da sfaturile alea...
Cred ca asta e cheia: sa insisti, sa-i repeti, sa nu te culci pe-o ureche ca stie...
Kisses,
S.
Gabrielama spune:
Desiree,
eu am "discutat" aceste lucruri cu fata mea sub forma de jocuri, in masina. Jocul nostru se numea "ce-ar fi daca". Intrebarile erau intercalate, cele cu "inteles" si cele nevinovate.
"ce-ar fi daca... acum am merge sa mancam inghetata", dar si "ce-ar fi daca pe strada ar veni la tine o doamna, pe care n-ai vazut-o niciodata, dar ar fi prietenoasa, si ti-ar da o ciocolata mare-mare"
Si mii de alte variatiuni pe aceiasi tema. Variatiuni si exemple pe care le folosesti dupa "joc" ca sa intaresti ceea ce te intereseaza pe tine.
Iar personajele din joc se pot schimba in functie de preocuparile copilului din momentul respectiv - la noi erau "printi", caci copila mea era in perioada de printi si printese. Daca as relua jocul, probabil ca m-as folosi acum de fratii Jonas
Victoria_mami spune:
Gabrielama,
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
danat spune:
Delicat subiect!
Si eu sunt preocupata de asta, cu toate ca al meu e inca sub supraveghere totala cu noi sau la scoala, Insa, cu toate ca si eu am sperat ca se mai "trezeste" cu trecerea anilor, vad ca mai am de asteptat....Sunt total de acord cu ideile Simonei, asa e, le spui de 1000 de ori, le dai exemple, si cei de la scoala la fel, si cand e de pus in practica, ramai masca cat sunt de creduli!!!
Intr-o perioada cand erau la moda niste stickere cu fotbalisti, iar fiimiu colectiona si avea mereu la el cateva, nu spun ca il "agata" cu mine de fata un "aurolac" de pe aici, care scoate niste stickere sa faca schimb. Cu toate ca nu arata f prietenos sau a "om bun", fiimiu intra deosebit de prietenos si fara nici urma de ezitare in vorba cu el, sa faca schimbul! De parca tot ce povestisem eu cu el inainte se resetase instantaneu!!!
Am lasat totusi sa inainteze poutin discutia, nu stiu cum am avut taria, ca sa vad totusi ce face fiimiu. Vorbeau una alta....cand sa dea detalii deja am intervenit brusc! Pentru ca "amicul" il intrebase deja unde locuieste si daca nu ii da nr de telefon sa se mai intalneasca sa faca schimb! Cu mine de fata oameni buni!!!
Eu nu stiu ce metoda de trezire sa mai abordez....el are acum imaginea ca oamenii aia rai sunt de fapt hoti si arata urit, eventual sunt imbracati in negru
Proba cea mai buna ca a inteles teoria voastra este sa puneti un amic pe care nu il cunoaste copilul sa faca o diversiune din asta sa vedeti cum reactioneaza.
Altfel, totul e teorie...
michelle-usa spune:
noi periodic vorbim despre asta, ca sa aiba fresh in memorie(are aproape 8 ani).
eu i-am spus ca:
un adult are nevoie de ajutorul unui copil. de aceea sa nu creada cand un adult cere ajutor, sa-si gaseasca catelul, pisica...
nici un strain nu-i da nimic degeaba, fara sa vrea ceva in schimb
nimeni nu are voie sa-l atinga, ajute sa se schimbe de haine, sau sa-i arate ceva interesant luindu-l deoparte.
i-am spus ca oamenii rai arata se poarta frumos ca sa atraga copiii.
un adult trebuie sa-mi ceara mie voie inainte de a-i oferii ceva de mancare. i-am aratat cum si noi am oferit un snack la o fetita, ca mai intii am intrebat mama daca are voie sa primeasca si apoi i-am oferit.
l-am si speritat putin cand am vazut un documentar la tv cu o fata disparuta si care nu a mai fost gasita niciodata. dar sper sa fie cu folos.
michelle