Visele copiilor.
Buna ziua tuturor!
Vin si eu cu o intrebare. Cum le explicam copiilor mici (3 ani) diferenta intre vise si realitate? Fetita mea m-a intrebat speriata intr-o dimineata (dupa ce toata noaptea a stat 'cuibarita' langa mine) "de ce a impins domnul ala masina lui daddy pe scari in sus si-n jos in casa?" Mi-am dat seama imediat ca a visat si i-am explicat ca nu a fost real, i-am explicat ca o masina mare ca a lui Daddy (ford f-150, pentru cine stie, ca sa va dati seama cat e de mare) nu e posibil sa o aducem in casa sa poata fi impinsa pe scari. Ea a repetat ca a fost un vis 'silly' (asa i-am spus eu si am ras, ca sa priceapa ea ce 'silly' vis a avut), dar nu stiu daca i-am explicat eu suficient si daca chiar a inteles ca visul NU e realitate.
Va multumesc tuturor pentru pareri si ajutor.
olympia spune:
Desiree, cred ca ai procedat bine si fetita ta a inteles. Chiar daca notiunile vis/realitate pot parea complicate pentru un copil mic, atitudinea ta , rasul au linistit-o.
Mami rade, ma mangaie, nu e grav, n-am de ce sa ma sperii, e bine...
Transmitem copiilor mai multe prin sentimente, voce, mimica si gesturi decat prin vorbe, mai ales cand sunt micuti.
Victoria_mami spune:
Olympia, multumesc!
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
rrox3 spune:
Desiree eu le-am explicat ca atunci cand dormim creierul nostru inventeaza povesti pentru noi. De cele mai multe ori frumoase, insa uneori si mai urate. Poate fiindca suntem prea obositi sau nu e aerisit in camera. Chestii d-astea.
Noua povestile ni se par adevarate in somn, dar fireste ca nu-s mai reale decat orice alta poveste.
Si umor mult cand vine vorba de vise, in special cele infricosatoare. E nevoie sa le scazi puterea, amuzandu-te de tot ce poti din ele. Cam in genul in care neutralizau vrajitorii din Harry Potter bong-ul
Victoria_mami spune:
RRox, da, i-am explicat si partea stiintifica, asa pe intelesul ei, cum ca desi dorimim, creerul inca 'lucreaza' si desi par reale, visele NU sunt reale.
La partea cu Harry Potter m-ai pierdut
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
rrox3 spune:
OK, pentru cine nu stie ce-i cu bong-ul, sa exemplific
Ideea e sa ridiculizezi personajul inspaimantator pana ajungi sa razi de el, in loc sa te temi de el.
Visezi un paianjen mare care vine spre tine... ti-l poti imagina cu role in toate cele 8 picioare si totul devine mult mai amuzant.
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 OK, pentru cine nu stie ce-i cu bong-ul, sa exemplific |
Probabil Desiree a citit cartea in engleza si nu se numeau 'bong' . In Australia bong este scula aia prin care fumezi marihuana .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Victoria_mami spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Probabil Desiree a citit cartea in engleza si nu se numeau 'bong' . In Australia bong este scula aia prin care fumezi marihuana . Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Sau poate Desiree nu a citit cartile Am vazut parca 2 sau 3 filme, acum multi ani si habar nu am, nu-mi amintesc mai nimic.
Rrox, multumesc pentru explicatie.
_
Simonna spune:
Desiree, eu tot cu ideea de povesti care ni se formeaza in cap am trecut de etapa asta, am avut in plus o cirpa rosie sub patul lui Atomix, da`asa, mai la vedere :), ca sa il protejeze de monstri si other ugly stuff, care se tem de cirpe rosii ca dracu' de tamiie!
Cu Addie inca n-am ajuns la explicatii, da' vine :), ca viseaza la greu!
Sarutam printesa Victoria, va cautam din cind in cind pe forum ca sa stim ca sinteti bine! Sinteti o familie tare frumoasa!
Simonna
Mickyyy spune:
La noi cand erau mai mici, explicatia pentru vise era inspirata din povestea lui peter pan. Cad adoarme, peter vine si-o duce cu el pe taramul vesnic, in tara viselor. Si ca acolo, in "neverland" orice e posibil sa se intample, si lucruri bune, si lucruri rele. Iar daca visul a fost prea urat inseamna ca a fost prea speriata si s-a trezit, n-a mai asteptat sa vada si finalul "povestii", care cu siguranta era unul bun.
Pe vremea aia functiona, acum n-a mai fost nevoie de povesti pentru explicat visele
Victoria_mami spune:
Mickky, probabil ar functiona si la noi Peter Pan, daca ar sti despre el mai mult decat ca prietenul lui Tink :)
Simonna, multumim mult. Suntem bine, e din ce in ce mai bine, si tratamentul mai usor. Ne gasesti la 1-4 ani, dar nici acolo nu mai scriu foarte des, ca Victoria ma solicita ff mult. Iti dau un pm cu numele meu si ma poti cauta pe FB daca vrei si acolo ne mai si vezi din cand in cand. Pup.
_