Camere de supraveghere la BAC
Raspunsuri - Pagina 21
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela referitor la examenul de titularizare: numai ziaristi si reporteri complet idioti pot crede ca 5 la acest examen e acel cinci pe care l-au luat ei in facultatile lor de trei lei. |
Mai mult decat atat: au facut si demonstratii. Au dat subiectele de mate spre rezolvare unui elev care a dat bac-ul (si a luat nota mare la mate), iar ala le-a rezolvat (nu mai stiu daca in totalitate) bine si in timp regulamentar. Adica lua nota "de trecere" fara probleme. Adica peste 7. Eu nici nu stiu cum sa comentez.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/glimmer/glimmer.jpg)
glimmer spune:
Referitor tot la examenul de titularizare, parerea mea dupa ce am vazut subiectele este ca ponderea subiectului care ar presupune experienta la catedra, nu justifica notele atat de mici ale unui numar atat de mare de participanti care se vor cadre didactice. In plus, mai sunt cei care au fost prinsi copiind sau care s-au retras din examen, iar multi dintre ei vor ajunge sa suplineasca pe undeva.
![](images/user_woman.png)
danaradum spune:
eu nu am plans de mila elevilor.... si nici nu am condamnat faptul ca au pus camere in clase. foarte bine! nu trebuie sa fim toti studenti si absolventi de liceu cu diploma de bac! toate pitipoancele si toti cocalarii au facultate terminata..... hellooooo! sa ne trezim la realitate.... astia nu stiu sa vb limba romana dar au pretentii de intelectuali! nu sunt de acord cu ideea ca scoala trebuie sa scoata tampiti pe banda..... cine vrea sa invete sa ramana in scoala....cine nu..... e nevoie si de oameni care sa munceasca fizic in #539;ara asta! de cand munca a ajuns o rusine? de ce atatea diplome?
profesorii.... la fel...... sunt ”copiatorii” din trecut!
nu generalizez si nu vreau sa se simta nimeni vizat, dar din pacate nu prea mai sunt profesori competenti si pregatiti in adevaratul sens al acestor cuvinte!
grati.ela spune:
acum multi ani s-a dat ca subiect teorema sinusurilor... mare lucru nu este in manual, teorema, demonstratii...evident ca orice elev decent stia sa enunte si sa demonstreze numai ca pentru asta primeai infim...vroiau sa vada cum ai preda lectia, cum ai pune in valoare teorema, cum ai determina elevul sa o selecteze atunci cand are ceva de rezolvat...deci faza cu elevul a facut si candidatul nu, e pentru necunoscatori. Nu iau in calcul notele sub 4 dar de la 4 in sus eu cred ca numai cei ce stiu ce pp un asemenea examen sunt in masura sa discute.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
grati.ela, nu mai vopsi gardul! cand toata lumea stie ca inauntru-i jale mare.
Baremul probelor scrise:
10 puncte - din oficiu;
60 puncte - subiecte obisnuite din materie;
30 puncte - subiect didactic (plan de test, plan de lectie etc);
Asadar, daca elevul lui Rufus poate sa ia fluierand nota 7 (numai de ultimele 30 puncte nu se poate atinge, neavand pregatire pedagogica), cum vii tu sa ne spui ca nota 5 se poate obtine la titularizare doar cu multa truda? Se pare ca de data aceasta jurnalistii au dreptate, majoritatea candidatilor la examenul de titularizare sunt VARZA!
Ca sa nu cutezi sa ma contrazici, uite subiectele si baremele de notare la toate disciplinele.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
M-am uitat peste subiectele de la istorie si geografie si sincer, nu mi s-au parut extraordinar de grele!
Despre pedagogie nu pot sa-mi dau cu parerea ca eu n-am facut.
Si totusi, nu stie nimeni cum se fac angajarile incepand cu anul urmator?
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
grati.ela spune:
Capcaunule, faza cu cutezatul nu tine
Este adevarat, subiectele nu mai sunt cum erau odata!
Nu pledez pentru nestiinta, dar sa fim realisti. Un proaspat licentiat nu stie sa abordeze subiectul de metodica. Primele doua sunt accesibile unui elev bun, dar ai idee ce se studiaza in Facultatea de Matematica??? La finele celor 5 ani de facultate, eram complet iesita din mana in ceea ce priveste matematica de liceu. Nu mai aveam viteza de reactie, mosmondeam multe dintre temele care nu-mi dadeau nicio bataie de cap in liceu. Cel putin doi ani mi-au trebuit ca sa ma simt in largul meu, sa recapat tonusul elevului olimpic. Am avut colegi care avand aceasta senzatie au renuntat la invatamant...unii dintre ei au terminat cu peste 9.5 mate la Universitatea Bucuresti.
Nu ma intereseaza cate cunosc cei care au terminat Spiru si altele asemenea, dar vreau sa pun in lumina ca un 5 nu este 5-ul pe care il dam studentilor...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ellinia/ellinia.jpg)
ellinia spune:
Ba da, de anul viitor ramane la latitudinea directorilor pe cine angajeaza si pe cine nu. Nu stiu exact ce se intampla cu profesorii care sunt deja titulari, care lucreaza in scoli de ani de zile. Se va face vreo evaluare ceva? Si tot directorul are puterea de a decide cine ramane si cine nu? Mie mi se pare o mare nedreptate.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui grati.ela La finele celor 5 ani de facultate, eram complet iesita din mana in ceea ce priveste matematica de liceu. Nu mai aveam viteza de reactie, mosmondeam multe dintre temele care nu-mi dadeau nicio bataie de cap in liceu. Cel putin doi ani mi-au trebuit ca sa ma simt in largul meu, sa recapat tonusul elevului olimpic. Am avut colegi care avand aceasta senzatie au renuntat la invatamant...unii dintre ei au terminat cu peste 9.5 mate la Universitatea Bucuresti. |
Nu sunt deloc in acord cu tine.
Poate este doar prarerea mea personala. Dar am si argumente.
1. Materia de liceu este cu ordine de marime mai simpla decat materia de facultate. Un absolvent de facultate istet se simte ca pestele in apa in materia de liceu sau de scoala. Are cateva atuuri redutabile - poate gasi analogii, poate gasi cai ocolitoare, poate judeca ipotezele samd - pe scurt, stapaneste pe deplin locul de joaca.
2. Este o diferenta intre un student care a invatat de 9.5 si unul care a inteles de 9.5. Primul, daca l-ai scos din matca e pierdut. E un recitator de texte si un executant de algoritmi. Genul clasic de tocilar cu carnetul plin de 10, care esueaza lamentabil la primul contact cu practica. Pe care orice elev briliant il poate face de ras in fata clasei.
3. Statutul de olimpic nu garanteaza abilitatile pedagogice (de obicei lucrurile stau exact pe dos). Personal am sentimente amestecate in privinta fenomenului.
Pentru un debutant la catedra singurele obstacole adevarate sunt adaptarea la noua postura si gestionarea inteligenta a relatiei profesor-elevi. Nicidecum materia disciplinei.
Aceste obstacole fac ca numarul pedagogilor adevarati sa fie mic.
Din pacate, majoritatea candidatilor sunt varza in ce priveste materia disciplinelor. Ce sa mai vorbim atunci de pedagogie?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui capcaunul 1. Materia de liceu este cu ordine de marime mai simpla decat materia de facultate. Un absolvent de facultate istet se simte ca pestele in apa in materia de liceu sau de scoala. |
Se pare ca asa este (chiar daca or fi si exceptii). O multime de studenti dau meditatii elevilor, in beneficiul ambelor parti. Si se pare ca se pricep...
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)