Camere de supraveghere la BAC

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Profesorii de la BAC sunt platiti prost. Ca si la alte examene. Ca si in tot timpul anului.
Nu stiu daca de aia sau nu...dar ma uitam (la televizor) la copiii de-a 8-a care ieseau fericiti de la proba de mate si ziceau ca au copiat pe rupte.
Sunt multe de facut in sistemul asta...dar atitudinea e pe gratis. Si, daca nu exista atitudine, poate ca-i bine sa incepem cu camere de supraveghere (inlocuitoare de constiinta).

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

N-are legatura cu plata pe care o primesc.
Cand am dat eu BAC-ul diriginta mea, o tipa tanara, de vreo 32 de ani, extrem de corecta, era supraveghetoare si ea. Evident ca cei din sala ei in prima zi nu au putut sa copieze abolut nimic.
Cum locul in care sta profesorul se trage la sorti, o colega de-a ei i-a spus razand " ai sa vezi ca maine pici pe coridor la supravegheat". Diriginta mea i-a spus ca e imposibil, doar se trage la sorti si nu intelege de ce, ca doar e normal sa nu ii lase sa copieze.
Inainte de discutia asta seful comisiei s-a du la diriga, a chemat-o afara si i-a spus ca stiti, d-na profesoara, aici e BAC-ul, copiii sunt stresati, mai lasati-i si pe ei din cand in cand sa mai vorbeasca, nu fiti atat de stricta.
Diriga i-a impartasit convingerile ei ne-romanesti.
IN toate zilele urmatoare diriginta a fost la supravegheat doar pe coridor. :)))))))))

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sinzianaaa spune:

Nici mie nu mi se pare corect ca unii copii sa fie favorizati,iar altii nu.
in legatura de camerele de la bac,nu am nimic impotriva,dar nici nu erau absolut necesare.Mi se pare ca bac-ul si capacitatea au devenit niste probe mult prea grele si stresante pentru copii.Fie ca unii parinti isi permit sa mituiasca profesorii,fie ca nu.Cred ca sunteti de acord cu mine ca va vine si sa radeti si sa plangeti atunci cand il vedeti la televizor pe ministrul invatamantului,ca nu stie nici macar sa lege doua cuvinte,si mai mult,NU ARE NICI MACAR BAC-UL,ca sa numai vorbim de altele,sau sa il vedem pe PRESEDINTELE ROMANIEI ca nu e in stare sa vorbeasca niste lucruri esentiale in engleza.nici macar nu are bunul simt sa-si ia un translator,si multe altele pe care le stiti si nu e nevoie sa le mai spun.Mi se pare o rusine din partea acestor domni sa scoata in fiecare zi altele lucruri care fac aceste examene mult prea grele si care "chinuiesc"copiii.
ideea este ca oricat de greu ar fi bac-ul si examenul de capacitate si oricat de strict,tot cei care nu stiu mai nimic,dar care au bani vor ajunge sus.sunt putini cei care au ajuns unde au ajuns datorita cunostintelor adevarate.

“A da nastere unui copil este un miracol, a-l tine in viata si a-l creste este o profesie”.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Experienta cu "coridorul" a avut-o si sora mea, care dupa primul an de invatamant a fost la supravegheat si a fost prea corecta. :))

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Sau vrei sa-ti povestesc cum nepoata mea, olimpica la n materii si premianta in clasele 1-8 a trebuit sa se lupte sa intre in clasa cea mai buna la un liceu de renume in orasul alor mei pentru ca shpe copii au intrat cu note maxime doar pentru ca au venit de la cuca macaii din deal de la scoli de 3 la leu si unde profesorii de acolo i-au trecut doar ca sa aiba procentul de elevi admisi?

Asta e o prejudecata care, din pacate inca functioneaza. Sunt copii de la "cuca macaii" care chiar sunt destepti, daca e sa o luam asa... Am exemple concrete, dar nu cred ca ele pot contrazice opinia generala. Pe de alta parte, cei care sunt slabi, indiferent ce medii au la scoala iau note foarte mici la examenul care conteaza 50%, deci situatia se echilibreaza oarecum. E drept ca admiterea ramane sfanta pentru o selectie mai riguroasa...

MElise

Din pacate (si pe propria piele a fetei mele) nu-i nici o prejudecata.
A facut gimnaziul la un liceu care avea si clase 5-8, este unul din primele licee din Bucuresti. Profesorii (aceiasi care predau si la liceeni) sunt severi, copiii sunt tratati egal, indiferent de varsta. Note...dupa puteri. Teze cu subiect unic, tratament de examen, note...cum se poate.
N-a avut medie sa ramana si in liceu acolo...nici 80% din colegi n-au ramas. Au venit altii. La "cuca macaii" mediile generale au fost mari, iar tezele unice (acum aceste testari nationale, date tot in scoala) se fac pe tabla. Au fost si prinsi...daca va aduceti aminte acum doi ani, o localitate obscura de prin sibiu (sau valcea) unde toti au luat 10 la tezele cu subiect unic. Toti.
Adica nu se echilibreaza nimic cu nimic. Totul este la indemana scolii. Si a dascalilor.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Stiu ce spuneti despre experienta "coridorului"
Poate va intrebati de ce atata disperare pe profesori sa lase copiii sa copieze. In afara de spagi, care-s cat se poate de reale, nepasare (si aia reala) mai este un aspect: procentul de admisi.
Iar procentul asta de la BAC este foarte important. Asa ca nu va mirati daca un director de liceu se lupta, prin orice mijloace, pentru acest procent. Multe, multe lucruri depind de el.
Eu as aduce si jandarmii, nu numai camere de supraveghere...dar nu stiu cati ar lua BAC-ul.
Oameni buni, vorbim de copiii nostri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

am fost presedinte de comisie BAC si la liceu si la centru de corectare... camerele de supraveghere nu pot face mare lucru... e jale mare! noi, parintii, putem schimba realitatea care pentru cunoscatori este infioratoare... sa nu permitem sa copieze la clasa, sa nu permitem sa copieze referate de pe net, sa respectam profesorul, sa respectam materia, chit ca e vorba de mate sau de religie, sa-i insuflam copilului dorinta de a cunoaste, sa-i recunoastem meritele si sa-l sustinem chiar daca e pasionat doar de sport, sa fim noi cei care punem temelia educatiei lui si sa nu lasam scoala sa faca asta... deabia atunci va fi o rusine sa copiezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sinzianaaa
care fac aceste examene mult prea grele si care "chinuiesc"copiii.

daca astea-s grele, inainte de '90 cum erau????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Sau vrei sa-ti povestesc cum nepoata mea, olimpica la n materii si premianta in clasele 1-8 a trebuit sa se lupte sa intre in clasa cea mai buna la un liceu de renume in orasul alor mei pentru ca shpe copii au intrat cu note maxime doar pentru ca au venit de la cuca macaii din deal de la scoli de 3 la leu si unde profesorii de acolo i-au trecut doar ca sa aiba procentul de elevi admisi?

Asta e o prejudecata care, din pacate inca functioneaza. Sunt copii de la "cuca macaii" care chiar sunt destepti, daca e sa o luam asa... Am exemple concrete, dar nu cred ca ele pot contrazice opinia generala. Pe de alta parte, cei care sunt slabi, indiferent ce medii au la scoala iau note foarte mici la examenul care conteaza 50%, deci situatia se echilibreaza oarecum. E drept ca admiterea ramane sfanta pentru o selectie mai riguroasa...

MElise

Prejudecata? Te inseli. E realitate. NU SE ECHILIBREAZA DELOC.
Si ce ai vrut sa spui cu "felul in care se iau astfel de decizii"? Ar fi trebuit votat de popor daca e bine sau nu sa se instaleze casmere? Sa fie intrebati elevii daca vor camere? Profesorii shpagari(ATENTIE, MA REFER LA CEI SHPAGARI NU LA TOTI PROFESORII.)? Pai sunt prosti sa fie de acord?

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ihim si uite asa copiii sunt supravegheati de profesori, profesorii de camere si observatori... Pe aceia in viitor ii vor supraveghea altii...

Daca problema se numeste coruptie... apai iiveti creea doar mai multe niveluri. Mai bine educati lumea... buna

Vor rezolva ceva camerele....? Uite ce tocmai s-a intamplat in Franta

http://www.01net.com/editorial/534671/une-question-du-bac-s-publiee-sur-internet-avant-lepreuve/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SabrinaLia spune:

Ar fi interesant sa se puna camere si in clase nu numai la Bac.Poate asa profesorii se vor stradui mai tare sa preda lectiile si sa dea sansa fiecarui elev sa participe la ore.
Nu cum era pe vremea mea ,vena profa se punea cu fundul pe scaun si ne punea sa copiem lectia din carte etc.(cel putin asa se proceda la scoala mea/clasa mea).Profesoara nu-si dadea interesul la ore ,noi nici atit.

Mergi la inceput