Camere de supraveghere la BAC

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Am un amic al carui baiat dupa ce a intrat la liceu i-a spus: "Ce bine! De acum nu o sa mai invat cel putin 3 ani!"

Si cred ca asta e mentalitatea. Dupa ce tragi prin generala pentru medie te gandesti ca gata ai terminat-o cu toceala vreo 3 ani.

Spuneau ca vor sa faca admiterea la facultate pe baza mediei claselor 9-12 + media de la bac.

Pe mine m-a multumit ce s-a intamplat anul asta la bac.
Multi copii vin din generala cu mediile umflate la greu si capul gol. Sunt profesori de liceu care se plang ca nu au ce sa faca cu ei din cauza lacunelor.
Pana nu dispare spagareala asta nu vom avea copii cu carte.

Poate cu ocazia asta se raresc si parintii care considera ca odrasla trebuie sa aiba totul fara sa faca cel mai mic efort la invatatura.

Rufus,
Sa stii ca mi-a placut foarte mult ce ai scris. I-am citit si lui Celcesforaie si am fost in totalitate de acord cu tine.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cred ca n-are rost sa deschid un subiect nou...dar acum dau si dascalii examene de titularizare. Este ultimul an in care, daca iau examenul (nota peste 7), sunt titulari pe viata.
Pentru inceput, cateva mii nu s-au prezentat...stiau ei de ce, probabil. Apoi, vreo 100 au fost dati afara, pentru frauda. Multi au iesit dupa ce au vazut subiectele...si-au dat seama ca nu fac de 7.
Per total, din peste 40000 posturi, s-au inscris vreo 35000 si au venit la examen 29000. Dumnezeu stie cati vor reusi.
Ce va fi? Elevii vor invata cu suplinitori, aceiasi care au dat examen si au luat, de exemplu, 3. Si vor pica la toate examenele care-i asteapta.

Vivi, multumesc!

Edit:http://www.zf.ro/analiza/cine-va-plati-pensiile-actualilor-angajati-si-va-sustine-cresterea-economica-promotia-respinsa-la-bac-2011-sau-indienii-si-chinezii-8491385

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Citat:
citat din mesajul lui karligutza
Ar fi bine daca s-ar reinstaura seriozitatea in invatamantul romanesc. Si lucrul acesta pleaca in primul rand de acasa! de cum esti educat sa privesti scoala, profesorii si invatatura!



Nu inteleg de ce seriozitatea in invatamantul romanesc depinde in primul rand de "bagajul" cu care vine copilul de acasa. Mie mi se pare ca o contributie cel putin egala o au cadrele didactice. Eu vorbesc acum stiind concret ce se petrece la scoala unde invata fiica mea. O invatatoare care spune "cinstit" ca ea mai are de dus doua generatii si iese la pensie, ca urmare si-a propus sa "nu-si mai bata capul" sau o profesoara de limba romana care nu termina de predat materia pana la finele anului scolar, un profesor care nu preda lectia, iar "ascultatul" la ora consta in reproducerea pe de rost a unor notiuni etc. De fapt o mare parte din procesul de asimilare la elevi consta in invatarea pe de rost a unor notiuni sau paragrafe sau pagini intregi din care de multe ori nu raman cu nimic. In fine, ma opresc sa nu ma indepartez prea mult de la subiect. Doar ca m-am cam saturat ca la sedintele cu parintii inca din clasa I sa auzim indemnul de a ne ocupa de copii, iar cadrele didactice considera ca n-au nicio obligatie. Dealtfel cadrele didactice adevarate sunt din ce in ce mai putine.


Depinde SI de bagajul cu care vine copilul de acasa. Acuma eu nu inteleg ce s-a intamplat cu reclamarea invatatorului/profesorului care nu-si face treaba la clasa. Daca voi nu ii reclamati credeti ca sistemul o sa-i curete de la sine?
Nu si-a facut materia la clasa, reclamatie la inspectorat cu dovezi. Inregistrati prostiile pe care le zic, ca se poate dovada toate filmuletele din presa. Gunoiul poate fi ascuns cat e vorba de ceva mic, dar la o chestie generalizata nu mai e asa usor.
Si asta tot responsabilitate se numeste, reponsabilitatea parintelui de a se asigura ca educatia primita de odrasla este conforma cu un standard.
Mama venea la scoala, nu doar la sedinte. Intreba profesorii de materialele necesare, lecturile recomandate, culegerile pe care sa le lucram. Imi stia fiecare ora din program, si lucra, nu era casnica.

Adevarul este ca profesorul este pus acolo sa-i dea informatie copilului si sa-l invete cum sa si-o insuseasca si sa o foloseasca. Exista profesori buni si profesori prosti, insa un parinte ar trebui sa fie constient ca viitorul copilului depinde de anii astia de studiu si sa nu lase asta la voia sortii sau a unei terte parti (prof/invatator).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92



Cine spune ca principalul vinovat sunt parintii inseamna ca nu se asteapta ca sistemul sa dea o sansa si copilului cu parinti plecati la munca in strainatate, analfabeti sau pur si simplu dezinteresati. Nu parintii trebuie sa-si motiveze copiii, ca nu toti au tactul necesar si studii de specialitate asa ca fiecare cum poate...unii isi bat copiii sa invete, altii ii platesc sa invete, altii ii infometeaza sa invete...fiecare cat il duce capul. Scoala este cea care trebuie sa trezeasca motivatia interioara, aia sanatoasa, dorinta de a cunoaste pur si simplu, nu pentru note sau alte recompense. Si asta se face cu tact, prin continutul programei, felul in care profesorul expune materia si il implica pe elev in proces si nu in ultimul rand prin respectul profesorului pentru elevi si atentia pe fiecare individ in parte. Bineinteles ca unii elevi tot ar ramane rezistenti la a invata, insa aia ar fi o minoritate, nu un 'tot liceul'.


pisigri nu stiu daca inregistrarile sunt cu sunet dar ma gandesc ca macar s-ar jena profesorii sa nu-si tina ora sau sa se poarte la ora ca niste clovni.







Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh




Pai in momentul in care copiii cu parinti acasa incep sa fie interesati sa invete si se vor concentra pe obtinerea unor rezultate mai bune ceilalti copii o parte din ei isi vor dorii si ei sa aiba acele rezultate si vor incepe sa invete. Profesorii vor aborda altfel planul de lectie si vor obtine mai mult timp dedicabil celor care au probleme in intelegerea lectiei. Una e sa lucrezi cu o clasa in care mai bine de jumatate de copii sunt deschisi sa invete si lucreaza acasa sa aprofundeze ce au invatat la clasa si alta e sa lucrezi cu o clasa de chiulangii care cred ca profu' vorbeste "ca televizorul sub apa" si oricum "ce dracu, invatam numai prostii".
Nu ajuta nici faptul ca de cate ori rezultatele au fost proaste lumea le-a plans de mila pe la televizor "vaaaai, saracii", "e programa prea stufoasa", "au prea mult de invatat", "acuma doar nu o sa-i facem pe toti olimpici" etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Madanic, in cazul meu, mama nu s-a mai interesat la modul in care spui tu de rezultatele mele dupa clasa a Va. Iar in liceu chiar nu s-a agitat deloc, m-a intrebat pe mine daca sunt de parere ca am nevoie de meditatii la vreo materie pentru BAC, si o data, la o intilnire cu profa mea de mate (care ii era diriginta sora-mii), a intrebat-o si pe ea acelasi lucru.
Sedintele cu parintii au fost saptaminale in primii ani de scoala, trimestriale si apoi semestriale in gimnaziu, iar in liceu nu cred ca s-a facut macar cite o sedinta/an scolar...

Dar e foarte adevarat ca in ciclul primar m-a inscris la ceea ce era cotata ca fiind cea mai buna invatatoare din scoala (scoala generala, de cartier, dar buna, dovada rezultatele la olimpiade), chiar daca i s-a spus ca "Vai, dar doamna e cam dura...".

Nu contesta nimeni faptul ca parintele are un rol important in ceea ce priveste atitudinea copilului fata de scoala, dar mi se pare nedrept ca profesorul sa se astepte ca parintele sa faca teme cu adolescentul, in liceu, pentru ca acesta sa PROMOVEZE bacalaureatul. De promovarea BAC-ului profesorul este responsabil: el trebuie sa il invete pe copil un minim de cunostinte care sa ii asigure nota de trecere, si tot el trebuie sa il "tina" pe copil in scoala pina se asigura ca acel minim de cunostinte a fost insusit. Cu alte cuvinte nu, nu poti sa ii torni copilului invatatura in cap, insa poti sa ii demonstrezi ca este doar alegerea lui daca vrea sa termine liceul in 4 ani sau in 6..
Deci da, parintii au fost vinovati daca si-au "alinat" copiii cu solutia copiatului/spagii, copiii au fost vinovati ca nu au invatat, dar profesorii au fost vinovati ca le-au permis sa intre in BAC in conditiile in care acestora le lipsea minimul de cunostinte pretinse la sf a 12 ani de scoala.




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

un articol care mi s-a parut portrivit discutiei de aici.
Toti suntem de vina. Ca am vazut, si nu am facut tot posibilul sa oprim decaderea.

http://piatza.net/revolta-generatiei-ratatilor-de-la-bac/


din punctul de vedere al unui proaspat picat la bacalaureat.


edit: si asta e tot stire despre invatamant:
www.realitatea.net/titularizare-2011-un-profesor-de-religie-a-incercat-sa-copieze_852826.html" target="_blank">http://www.realitatea.net/titularizare-2011-un-profesor-de-religie-a-incercat-sa-copieze_852826.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

cleo, eu nu pot sa fiu de acord cu articolul.
Care e scris de un agramat, a propos.
Si care da vina pe toti si pe toate, dar de fapt pe nimeni si pe nimic.
Ca elevii aia au creierul in chiloti si chiar nu ii duce mintea ca Becali desi are bani nu e un model de cultura.
Si nici ca oricit de raspindita ar fi, spaga nu este legala, morala sau corecta.
Articolul spune ca toata lumea e de vina pentru rezultatele proaste, in afara de elevi. Care au un milion de scuze pentru nereusita.
Uite de-aia nu merge nimic la noi...




http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

un articol care mi s-a parut portrivit discutiei de aici.
Toti suntem de vina. Ca am vazut, si nu am facut tot posibilul sa oprim decaderea.

http://piatza.net/revolta-generatiei-ratatilor-de-la-bac/


din punctul de vedere al unui proaspat picat la bacalaureat.


edit: si asta e tot stire despre invatamant:
www.realitatea.net/titularizare-2011-un-profesor-de-religie-a-incercat-sa-copieze_852826.html" target="_blank">http://www.realitatea.net/titularizare-2011-un-profesor-de-religie-a-incercat-sa-copieze_852826.html

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!



Ce risipa de semne de exclamare:) si cat patetism ieftin in articolul revoltatilor...
Imi cer scuze dar mie nu mi-a starnit decat rasul.
Auzi tu "Pentru asta vom iesi în strada si vom cere dreptate!"
Protest impotriva a ce? Sistemul ticalosit i-a impiedicat sa invete? Ca ei au vrut sa studieze dar n-au putut?

Nu stiu cine a vazut la tv copii care au luat bacul cu 10 sau note peste 9,5. Toti, invariabil spuneau ca problema cea mai mare in Romania este ca oamenii nu-si asuma responsabilitatea pentru propriile fapte, pentru esecuri. Articolul asta nu face decat sa confirme. Copii astia se considera victime ale unor factori externi, ceea ce li se intampla nu este cauzat de actiunile si deciziile lor, ei sunt doar niste barcute de hartie pe o mare agitata. Cu mentalitatea asta e foarte probabil ca o sa devina victimele "destinului implacabil".
E mai simplu sa dai vina pe soarta haina si pe societatea nenorocita decat sa pui mana sa faci ceva TU PENTRU TINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris
Citat:
citat din mesajul lui cleo78
un articol care mi s-a parut portrivit discutiei de aici.
http://piatza.net/revolta-generatiei-ratatilor-de-la-bac/
din punctul de vedere al unui proaspat picat la bacalaureat.

Ce risipa de semne de exclamare:) si cat patetism ieftin in articolul revoltatilor...
Imi cer scuze dar mie nu mi-a starnit decat rasul.
Auzi tu "Pentru asta vom iesi în strada si vom cere dreptate!"
Protest impotriva a ce?

Protest impotriva "nedreptatii" care i-a lovit cu camera web. Protest impotriva "discriminarii" fata de celelalte generatii care au trecut prin bac ca gastele prin apa. Protest impotriva "abuzului" de a li se cere sa demonstreze ca au invatat. Protest impotriva "obligatiei" de a invata pentru a reusi la bac. Protest impotriva revenirii la normalitate. Protest marca facebook.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

CV-ul lui Funeriu pentru cei care-si imagineaza ca-i analfabet (am auzit inclusiv voci care sustineau ca ministrul nu si-ar fi luat BAC-ul )
cv




am o intrebare, la modul cat se poate de serios: un om poate avea mai multe nationalitati? din cate stiam eu, un roman are o singura nationalitate, iar cetatenii cate-si poate produce - cel putin la noi. imi scapa mie ceva?

o avea el scoli si diplome multe, dar "coleg e substantiv neutru" ramane de pomina, intrecut doar de un alt ministru al educatiei care numara stelele UE in fata copiilor, contrazicandu-i si incercand pe deasupra sa-i ridiculizeze. de cate-un lapsus (sau "lipsus", cum ii spunea dirigu' meu ) ne izbim toti, dar asa perle sper ca scoatem rar sau chiar deloc.

Mergi la inceput