Camere de supraveghere la BAC

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Accept, intreb cu sinceritate, pentru ca fara sunet... tot se poate sta degeaba in clasa, sau se pot dicta rezolvarile la tabla, iar pe camera nu se vede asta, se vede numai cum proful e in banca si elevul de la tabla rezolva cu drag si spor integrale...

Da, o parte de implicare au si parintii, dar nu ne putem astepta ca ei sa acopere, acasa, golurile de predare/intelegere de la clasa. Parintele poate sa observe ca desi elevul are rezultate bune, nu are de facut teme, nu are de invatat, viata lui e o dulce si continua distractie; observarea timpului alocat pregatirii pentru scoala ii poate da parintelui un indiciu asupra activitatii sau a lipsei de activitati scolare a copilului. Dar cred ca este absurd sa ii pretinzi unui parinte sa poata acoperi - mai ales cu explicatii (mate, fizica, chimie de exemplu) golurile ramase din clasa. Mai ales la nivel de liceu. Eu, mate fizica, recunosc ca nu mai stiu sa rezolv anumite probleme de clasele a XIa sau a XIIa, pentru ca de 15 ani fac cu totul altceva...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78
Tacerea si bombaneala in barba/pe forum nu e constructiva - e doar o barfa.
Ai de ales sa muti copilul la alta clasa.
Ai de ales sa muti copilul la alta scoala.

Pai la alta clasa profesorii sunt tot de acolo, deci as carpi intr-un loc si as rupe in altul. "Intrevederile" mele cu diriginta si directoarea au ramas fara niciun rezultat. Iar la alta scoala este foarte probabil sa intalnesc aceeasi situatie.

In principiu stiu ce e de facut atunci cand esti nemultumit, doar ca sunt cam singura in atitudinea pe care o iau. Deci nu are efect. Directorii doresc doar sa aplaneze situatia astfel incat sa nu razbata nimic in afara scolii. Cat despre inspectorat... stim cu totii ca multi profesori au un post bun tocmai pentru ca au relatii acolo.

Eu nu am scris ceea ce am scris ca sa "barfesc" pe forum, ci sa comentez cumva ideea lansata aici ca elevii si parintii sunt principalii vinovati pentru ceea ce se intampla in invatamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Sigur ca s-ar putea sta degeaba in clasa dar asta ar presupune o perfecta conspiratie, colaborare si intelegere intre profesor si elevi si tot ar fi un pas inainte.

Toata lumea aici la subiect si e clar ca asa e toata societatea considera ca a invata e o obligatie si evident trateaza problema ca atare, atat parintii cat si profesorii care vor sa te oblige cumva sa inveti si sa-ti dea in cap daca nu o faci. Dar nu este o obligatie, este doar o sansa si trebuie prezentata ca atare, dar daca noi adultii nu intelegem asta nici copiii nu au cum sa inteleaga si sa profite. Copiii nu sunt o simpla copie a parintilor, au existat vremuri cand copiii aveau motivatia interioara de a depasi conditia parintilor si au gasit in scoala profesori capabili sa ii asiste in atingerea acestui scop. Acum ar mai gasi oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Cautand pe net mi-a sarit in ochi o rclama... si cum subiectul cu BAC-ul mi-era proaspat am intrat sa vad si eu...
Uitati-va si voi cata risipa de enrgie http://fituica.com/cum-sa-copiezi/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Accept, acum devii tu utopica
Invatarea este un drept si o sansa, ok. Dar e greu sa il convingi de asta pe un copil care are 10000 de alte lucruri mai bune de facut. E greu sa il convingi ca daca saptamina asta nu are chef sa invete, saptamina viitoare va avea lacune care il vor impiedica sa invete, ca va munci mai mult ca sa ajunga din nou la zi.
Eu m-as multumi sa nu li se mai spuna copiilor, cu compatimire, vaaai ce greu e la scoala, vaaaai ce mult ai de munca, vaaaaaaai ce naspeta e invatatoarea/profa ca ti-a pus nota mica etc etc.
Cit despre motivatia interioara, cred ca exista copii care o mai au si acum. Dar nu as ridica-o in slavi: pe vremuri sa inveti insemna sa scapi de coada vacii, de foame si de frig; acum nu mai are aceeasi semnificatie. In plus, pe vremuri, accesul la educatie era limitat la un numar mult mai mic de copii, care faceau mult mai putine clase; acum, scoala e obligatorie, cerintele mai mari. E absolut normal sa fie mai multe loaze (numeric), mai multi lipsiti de motivatie; pe vremuri, astia nu erau luati in calcul, caci era normal sa ai doar 4 clase sau sa nu ai scoala deloc.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Eu cred ca principalii vinovati sunt elevii!Oricat de mult te-ar controla parintele, cat te-ar impulsiona, daca tu nu inveti, nu-ti poate baga nimeni cartea in cap cu forta!
Baiatul unei colege a picat la romana cu 4, numai eu stiu de cate ori s-a dus la scoala, de cate ori la ascultat, i-a pus meditator, a facut tot ce-a putut!Sa-i toarne cu palnia cartea in cap n-a putut!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Banuiesc ca mama copilui despre care povestesti nu e revoltata pe camere sau pe sistem si nici surprinsa de ce rezultat a obtinut copilul ei. Probabil spera sa ia o nota de trecere la limita dar era constienta de capacitatea copilului ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

aveti idee care sunt rezultatele la liceele particulare care urmeaza programa oficiala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Aveti idee care sunt rezultatele la liceele particulare care urmeaza programa oficiala?

Singurul liceu particular din Neamt are 6 promovati din 32. Deci mai putin de 25%.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Cred ca e foarte greu sa stabilesti vinovatul principal pt ca la rezultatele astea au contribuit multi factori, si fiecare isi are partea de vina - si parintii, si elevii, si profesorii, si sistemul de invatamant. Asta este situatia. Si eu sunt convinsa ca de multi ani nivelul elevilor este asta, insa pt ca a mers treaba cu spaga, cu copiatul, nu se vedea. Asa mergea si acum 12 ani cand am dat eu bacul, e drept la un nivel nferior, insa asa era si atunci. Si ca sa rezolvam problema trebuie sa intervenim la toate cauzele - ceea ce evident este f greu, daca nu chiar imposibil.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

http://www.ziare.com/articole/licee+particulare+bac+2011

Cei de la Lauder scriu pe pagina lor ca in mod eronat a fost adaugata o eleva respinsa pe liste, dar promovabilitatea este de 100%.

Copii astia care au dat BAC-ul acum, sunt copii nascuti la 2-3 ani de la Revolutie, au crescut si s-au format in societatea asta asa cum a fost ea timp de 21 de ani... copii care s-au confruntat cu plecatul parintilor "la munca", si care timp de ani de zile singura afectiune si singurul mod de insuflare a "adevartelor valori" de catre parinti a fost sa trimita regulat bani in tara... au luat sistemul de invatamant si au trecut prin el si prin toata instabilitatea provocata de numeroasele modificari...sunt multe, probabil un sociolog, un psiholog ar putea face o radiografie...cert este ca , daca copilul este responsabilizat de mic, va stii la liceu cum sa invete singur, cum sa se organizeze...
Sper ca acest BAC sa fie doar inceputul, sper sa nu se renunte la metodele astea de supraveghere, ba chiar sa se imbunatateasca si sa se extinda si la clasele mai mici si la alte examene.

Mergi la inceput