Camere de supraveghere la BAC

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

De acord cu tine, dar asta nu-i o scuza. Indiferent cine-i de vina, elevul care nu stie la bac nu are dreptul sa promoveze. Punct.
Daca elevul are un IQ normal, daca e istet, daca vrea sa repare greseala (lui, a sistemului, a parintilor) va pune mana pe carte si va invata ca sa ia bacul la a doua incercare.

Cel care a luat 1,2,3,4 la majoritatea materiilor sunt convinsa ca nici pe la scoala n-a prea dat. La liceu elevul deja trebuie sa stie sa invete, cum sa invete, una dintre competentele profesorilor de gimnaziu este sa formeze aptitudinile pt invatat individual (vezi munca in grupe, perechi, individuala, teme, proiecte, portofolii, la dirigentie teste psiho pt ca fiecare sa-si descopere tipul de inteligenta dominant: ala logic, emotinal etc si tipul de invatare propiu. Ca exista mai multe tipuri de invatare.) Motiv pt care la liceul elevul STIE sa invete singur. Nu trebuie evaluat de profesor ca el sa invete. Evaluarea e o formalitate pt ca elevul sa-si cunoasca nivelul, sa stie unde greseste, unde are nevoie de completari etc. Mie se parea aiurea sa zici ca elevului nu i s-a cerut sa stie. Elevului i se cere sa stie inca din cls 1a, apoi e invata cum sa stie cat sa stie de ce sa stie pana in cls a 8a.

Insa elevul care a avut la BAC rezultate de 1.25, 2, 3 la mai mult de o materie cum a ajuns sa dea BAC-ul? Primul filtru trebuia sa fie evaluarea de la clasa. Ori elevului nu i s-a cerut la clasa sa invete, asta e clar. Si problemele lui nu au debutat in clasa a XII-a, au debutat pe vremea cand nu puteai avea pretentia de la el sa repare greselile sistemului.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Mergi la inceput

Cel care a luat 1,2,3,4 la majoritatea materiilor sunt convinsa ca nici pe la scoala n-a prea dat. La liceu elevul deja trebuie sa stie sa invete, cum sa invete, una dintre competentele profesorilor de gimnaziu este sa formeze aptitudinile pt invatat individual (vezi munca in grupe, perechi, individuala, teme, proiecte, portofolii, la dirigentie teste psiho pt ca fiecare sa-si descopere tipul de inteligenta dominant: ala logic, emotinal etc si tipul de invatare propiu. Ca exista mai multe tipuri de invatare.) Motiv pt care la liceul elevul STIE sa invete singur. Nu trebuie evaluat de profesor ca el sa invete. Evaluarea e o formalitate pt ca elevul sa-si cunoasca nivelul, sa stie unde greseste, unde are nevoie de completari etc. Mie se parea aiurea sa zici ca elevului nu i s-a cerut sa stie. Elevului i se cere sa stie inca din cls 1a, apoi e invata cum sa stie cat sa stie de ce sa stie pana in cls a 8a.

P.S. Numai prostii fac. Asta e mesajul meu referitor la ideea cf cariea copii au picat la Bac ca nu au stiu ca tre sa invete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Primul filtru trebuia sa fie evaluarea de la clasa.

Absenta primului filtru (evaluarea in liceu) nu implica inoportunitatea celui de-al doilea (evaluarea la sfarsitul liceului).

Acum ca elevii au fost picati (pe bune), ar trebui sa urmeze urmatorul mare triaj din invatamant: evaluarea (pe bune, inclusiv psihiatrica) a profesorilor titulari, incepand cu cei din scolile cu rezultate catastrofale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Acum ca elevii au fost picati (pe bune), ar trebui sa urmeze urmatorul mare triaj din invatamant: evaluarea (pe bune, inclusiv psihiatrica) a profesorilor titulari, incepand cu cei din scolile cu rezultate catastrofale.

Ha ha, profesori titulari sunt nici 10%. Restul sunt o mare masa de suplinitori care schimba 2,3 licee si apoi ies din sistem lasand locul altor absolventi dornici de inca 2,3 ani de vacanta de vara.

Si de ce acum? Deci asta e ordinea fireasca?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

La liceu elevul deja trebuie sa stie sa invete, cum sa invete, una dintre competentele profesorilor de gimnaziu este sa formeze aptitudinile pt invatat individual (vezi munca in grupe, perechi, individuala, teme, proiecte, portofolii, la dirigentie teste psiho pt ca fiecare sa-si descopere tipul de inteligenta dominant: ala logic, emotinal etc si tipul de invatare propiu. Ca exista mai multe tipuri de invatare.) Motiv pt care la liceul elevul STIE sa invete singur. Nu trebuie evaluat de profesor ca el sa invete. Evaluarea e o formalitate pt ca elevul sa-si cunoasca nivelul, sa stie unde greseste, unde are nevoie de completari etc.

Nu stiu despre ce vorbesti.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

De acord cu tine, dar asta nu-i o scuza. Indiferent cine-i de vina, elevul care nu stie la bac nu are dreptul sa promoveze. Punct.
Daca elevul are un IQ normal, daca e istet, daca vrea sa repare greseala (lui, a sistemului, a parintilor) va pune mana pe carte si va invata ca sa ia bacul la a doua incercare.

Insa elevul care a avut la BAC rezultate de 1.25, 2, 3 la mai mult de o materie cum a ajuns sa dea BAC-ul? Primul filtru trebuia sa fie evaluarea de la clasa. Ori elevului nu i s-a cerut la clasa sa invete, asta e clar. Si problemele lui nu au debutat in clasa a XII-a, au debutat pe vremea cand nu puteai avea pretentia de la el sa repare greselile sistemului.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

Despre aia am vorbit. Despre propozitia aia.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna

Despre aia am vorbit. Despre propozitia aia.

Iar eu nu stiu ce sistem descri tu acolo. Cel care il invata pe elev sa invete, face drege si bla bla. Cand inca de pe vremea mea intr-o zi de scoala cel putin o ora nu se facea din absenta de profesor, la alte doua venea profu da nu punea absente si puteam sa socializam in clasa sau in bar, si la 1 pe saptamana puteam sa cerem catalogul sa ne motivam absentele la celelalte materii. Asta intr-un liceu de top3 (atunci si acum) din capitala.

Mergi la inceput

Accept92... io am 5 ani de studii inclusiv cele doua nivele pedagogice. Toate astea pt a putea preda. Cat de cat stiu ce vorbesc. Din cls. 1a pana la a XIIa toti profesorii au lipsit de la ore, toti te-au lasat sa barfesti cu colega?

Am dat bacul in 2006. Sin din punctul asta de veder stiu ce vorbesc. Munca in echipe, perechi , munca individuala era o normalitate in liceul meu , si chiar si in generala mea. Faceam referate de prin cl a Va. In clasele primare (I IV) la matematia eram impartit pe grupe in functie de abilitatiel noastre. Facem ex. la matematica acasa singura in caiete speciale , apoi controlate de profesori. In cl a II, III si IV aveam caiet special plus ora speciala pe saptamana dedicate lecturilor suplimentare. Aveam carti de citit singura acasa carora le facem rezumatul singura si apoi desenam pe o pagina separata o scena din carte, singura. Cls.1a am inceput-o in 1995. Deci , da, elevul inca din 1995 este invatat cum sa invete si sa descopere singur. Daca vrea. Nu cred ca din cls-1a pana intr-a 8a nu a exista si nu exista un profesor care sa nu induca starea asta. Nu cred.

Stii ce mi-a zis un prof universitar in anul 1 de facultate, chiar la inceput? '' Proletarii din ziua de azi nu-si mai educa copiii''. Adevar a grait. Invatarea incepe de acasa inainte de toate si se slefuieste la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Si de ce acum? Deci asta e ordinea fireasca?

Nu. Nu este fireasca ordinea.
Dar cei care au pus filtrul la bac au procedat corect. Sau tu propui sa-i lasam sa treaca bacul doar pentru ca nimeni nu le-a spus in ultimii 12 ani ca mai trebuie sa si invete? Conform ordinii tale firesti nu am avea dreptul sa organizam un bacalaureat corect decat dupa cel putin 12 ani de-acu inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Eu nu pricep un lucru, ca sa poti ajunge sa dai bacul trebuie sa promovezi cei patru ani de liceu toate materiile. In atata amar de ani profesorii aia chiar nu au fost capabili sa evalueze elevii?? Daca au obtinut cinciul minim trimestrial atunci cum explici note de 1 2 la bac??? Lipsa de interes a profesorilor, fie i-au trecut clasa pe baza de spaga, fie i-au lasat sa copieze, fie au facut-o sa dea ei bine in statistici. Parerea mea e ca primii vinovati sunt profesorii care au acceptat sa ii trimita acolo total nepregatiti in loc sa ii avertizeze cu ceva corigente sau repetente chiar de-a lungul celor 4 ani.

Mergi la inceput