Solutii de racorire pt. casa...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui kokiy

Incearca un aer conditionat mobil ,singura problema este ca trebuie facuta o iesire pt. tubul de evacuare care are un diametru de 100mm ,dar sa stii ca e eficient si cu geamul intredeschis ,ca sa poti scoate acel tub pe acolo.Mai are un dezavantaj ,are zgomot mare pt. ca motorul ruleaza in casa .

Am comercializat la un moiment dat un aparat de racit aerul,nu mai stiu ce brand.Avea un recipient unde se punea apa rece sau gheata(8litri) si-l sufla in camera ,era tare interesant .

edit:hai ca am gasit ceva detalii despre racitor http://casa.acasa.ro/amenajarea-casei/electrocasnice/racitorul-de-aer-cu-gheata-cel-mai-ieftin-sistem-anti-canicula-14077.html

"Cel ce lupta cu monstri ar trebui sa aiba grija sa nu devina unul"

kokiy, am achizitionat si eu unul d-asta acum cativa ani, pana sa-mi pun AC, e fix frectie la picior de lemn. racoreste in prea mica masura si in plus iti creste gradul de umiditate din casa. si tot timpul tre' sa ai grija sa pui rezervele in congelator la inghetat...

selene, daca doru nu tolereaza aerul conditionat sau curentul de aer produs de ventilator, singurele variante pe care le vad eu ar fi : izolare exterioara pereti apartament, cu cel mai gros polistiren existent + montare obloane exterioare (DAR NU metalice) la toate geamurile. asta daca reusesti sa-l vrajesti pe proprietar sa faca o astfel de investitie, eventual ii spui ca in acest fel creste valoarea apartamentului...
la geam ai putea incerca sa pui ceva gen parasolar, cum se gaseste pentru parbrizul masinilor, e ca un burete cu folie de aluminiu pe ambele fete, mi se pare ca se gaseste si in varianta salteluta, pe la articole de camping.
ai putea incerca sa folosesti carlige cu ventuze pentru a prinde cearsaful ud la geam, lipesti ventuza pe termopan, pe rama de sus.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

montare obloane exterioare (DAR NU metalice)

De ce nu metalice ? Judecand dupa pret si termen de garantie, ar trebui sa fie cele mai bune ...

Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

burtocika, nu stiu exact din ce material sunt confectionate rulourile metalice si cu ce sunt vopsite/tratate suprafetele, insa presupun ca metalul se incinge cu muuult mai mult in bataia soarelui, in comparatie cu rulourile din plastic sau de lemn. daca termopanele nu sunt de foarte buna calitate, caldura radiata de obloanele/rulourile metalice trece prin foile de geam si intra in casa...
acum cativa ani lucram intr-un birou unde erau jaluzele orizontale de aluminiu...frigeau cand puneai mana pe ele...asadar scapi de soare, insa capeti o sursa suplimentara de caldura in casa...

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

burtocika, nu stiu exact din ce material sunt confectionate rulourile metalice si cu ce sunt vopsite/tratate suprafetele, insa presupun ca metalul se incinge cu muuult mai mult in bataia soarelui, in comparatie cu rulourile din plastic sau de lemn. daca termopanele nu sunt de foarte buna calitate, caldura radiata de obloanele/rulourile metalice trece prin foile de geam si intra in casa...
acum cativa ani lucram intr-un birou unde erau jaluzele orizontale de aluminiu...frigeau cand puneai mana pe ele...asadar scapi de soare, insa capeti o sursa suplimentara de caldura in casa...

Pai daca nu stii, iti spun eu ca tocmai ne-am pus si am studiat putin problema: lamelele din aluminiu sunt umplute la interior cu spuma poliuretanica, ce asigura un strat izolator, deci soarele bate pe lamela exterioara, dar caldura nu se transmite (chiar toata) pe lamela interioara.

Jaluzele din aluminiu interioare avem si noi si in principiu asa este, cum spui tu, se incing, dar soacra mea are din plastic si nu sunt mai bune ...

Pana la urma eu tot cu AC-ul ma descurc, altfel nu face fata nici mama jaluzelelor si obloanelor ! Mai ales daca stau toata ziua acasa ... Peste noapte racorim facand curent intre camere.

Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

E clar ca AC e cea mai buna solutie ...la mine unul de 9000btu face fata la o suprafata de 28mp(2camere)este montat in dormitor cu pozitionare directa catre usa din cealalta camera.Cum spune si Rufus unul no name s-ar putea sa nu mai dea randament la temperaturi foarte ridicate,cele mai bune AC sunt cele cu INVERTER,dar preturile sunt f. ridicate.

Mai poti sa-ti achizitionezi jaluzele cu folie izolanta,eu am unele din IKEA ,pe partea din casa sunt colorate ,iar pe partea de exterior este o folie plasticata neagra,eu sunt f. multumita de ele...cand bate soarele le trag,se face intuneric in camera...singurul dezavantaj,daca dormi noaptea cu ele trase si nu ti-ai pus ceasul sa te trezesti s-ar putea sa te scoli pe la ora 10.00, si tot noapte e

Mergi la inceput