Buna.
Baiatul meu are fractura la umar si este in gips de 1 saptamana urmand sa mergem la control. Gipsul este foarte incomod mai ales ca este cald. As incerca sa ii sugerez medicului daca putem sa folosin o orteza. Acum nu stiu cum o pot cumpara mai usor - comanda, se gaste orice model si in farmacii.
A mai folosit cineva asa ceva. Ma gandesc ca daca va fi cazul sa mai stea cateva sapt ar merita sa incercam o orteza
Spitalul la care am fost este Marie Curie poate stie cineva prin zona sau chiar in spital
Orteza nu e buna acum, orteza este poate buna pentru periaoda de recuperare, daca va fi cazul.
Daca trebuie sa stea in gips 3 saptamani de ex, pai gips trebuie. Singura solutie e un fel de gips de "fibra de sticla/carbon" naiba sa il ia ca nu stiu ce material este, eu am avut la picior. Arata ca un sul intr-o cutie, ca o fasa, se moaie cu apa, se aplica fasa de catre medic/asistent si dupa ce se intareste poti sa calci cu masina pe ea ca nu se mai indoaie/deformeaza si e si ft usoara. Dar trebuie sa il intrebi daca stie de acest material si de unde poti sa il cumperi si daca stie sa il aplice, ca nu se pune ca un gips normal.
http://agpinvest.bizoo.ro/vanzare/94294/Gips-ortopedic-fibra-sticla.
Andries
Si cand il scoate, sa nu te sperii ca nu il taie cu foarfeca si il taie cu un fel de polizor unghiular, eu am avut la picior si cand l-am vazut pe ala cu polizorul la mine am innebunit de frica. Dar intr-adevar era ft usor. Eu am avut de la alta firma decat asta pe care am gasit-o acum pe net, si mie mi-au trebuit 3 bucati ca sa-mi faca "cizma".
Andries