Prietene la bine si la greu - 125

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Incep cu multi pupici pentru toate fetele mele dragi si trimit multe flori cu scuzele aferente pt indelungata lipsa

Dana, si Giulia a avut un episod ciudat de diaree si am facut si eu analize (am cerut si testul pt EHAC) si nu a iesit nimic. Pedi zice ca sunt mii de virusi si evident ca nu se fac teste pentru toti. Cred ca efectiv a avut un virus pe care l-a eliminat insa a apucat sa debalanseze flora intestinala si tranzitul. Mirosul urat este primul semn pe langa diareea apoasa. Important este sa bea lichide, dieta, ceai de menta(la Giulia a facut minuni) si eventual lapte de soia sau de orez in locul laptelui normal. Vezi poate la vreun DM din Bucuresti au soya drink (insa verifica ingredientele) sau soya reis drink. Evident ca si probiotice daca e posibil.

Multa sanatate David!
Poate mai reusesc sa zic si eu ceva mai tarziu.

am si eu o intrebare: vi se pare ca la 83cm 11.6 kg sunt prea multe?

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura - andreea

am si eu o intrebare: vi se pare ca la 83cm 11.6 kg sunt prea multe?

poze
Europe is the best!

Pentru o fetita de 1 an si 7 luni, inaltimea de 83 cm si greutatea de 11,6 sunt valori ideale.

Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

LauraA, Amalia are 82cm si 11.3 kg si mi se pare super super ok. Cine ti-a varat cuiul ca e prea grasa? Pedi?

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 30+ cu

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Cristina asa scrie si la mine in carte insa pedi zice ca desi e in grafic e prea mult si ca a luat prea mult intr-un timp prea scurt
De asemenea zice ca un iaurt pe 100g/zi amestecat cu fulgi de hrisca/amaranth/fulgi nuca de cocos/ovaz ar fi prea mult la micul dejun. Mie portia mi se pare minuscula insa cica 100g iaurt pt varsta ei ar fi echivalentul a 500g pt un adult.
De asemenea, ca e mai bine sa primeasca zahar decat amestec de cereale (ea primeste niste biscuiti cu un amestec de patru fainuri, fara adaos de zahar) si ca numai lapte degresat sau indoit cu apa.
Personalement cred in intentiile bune ale lui pedi insa nu cred in lactate degresate. O sa incerc sa reduc biscuitii si sa-i inlocuiesc cu fructe confiate (nu primeste ou si tb sa am grija la fier) si eventual sa-i dau mai putin lapte cand mananca mai bine seara.
Oricum faza cu cerealele nu sunt bune pt copii si zaharul este m-a dat pe spate de tot. Daca era frantuzoaica sau alta nationalitate care mai stie cate ceva despre nutritie mai ma gandeam.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Saluatare din vestul tarii,

Raportam si noi o vreme tare urata, ca si in restul tarii.

Sunt si eu prin zona, cu 1001,5 lucruri de facut. Nu stiu de ce, dar in loc sa scriu si eu doua vorbe e mai usor sa dau F5, sa vad cine ce mai zice.

Am reusit sa-i fac lui Andrei o pereche de pantaloni scurti cu bretele, asa cum am visat, dar cred ca nu va avea ocazia sa-i poarte din cauza vremii.

Invidiez fetele care sunt plecate in vacanta, si le urez distractie faina. Noi probabil iar pe aici prin zona ne vom petrece concediul.

Licurici, si mie imi place Stefan Radu, (Eric, Eduard - nu). Mie mi-ar fi placut si Mihai, Matei. Si la noi a fost foarte greu cu alesul numelui.

Azi am facut de mancare o supica de fasole verde si o mancarica de mazare. Azi Andrei a papat numai tzitzi. Nu stiu ce-i cu el, doarme destul de prost, nu prea mananca. Suspectez aparitia caninului 2. De dimineata am vrut sa-i dau un ou fiert, a papat de vreo doua ori din albus, iar galbenusul l-a intins prin bucatarie.

Ramonika, eu zic ca mai este lapte, chiar daca nu simti. Si Andrei suge destul de des, mai ales noaptea, dar si ziua. Dupa un an jumate a binevoit si el sa doarma intr-o noapte pana la 5 dimineata, fara trezire, si atunci am simtit cum s-au ingreunat sanii de laptic. Uneori, in weekend, ii dau sa suga cand il adorm la amiaza si apoi nimic pana pe la 22. Si atunci imi simt sanii plini.

Lyly
, ma bucur ca esti activa, si intri sa ne saluti. Eu ma gandesc cu groaza la inceperea serviciului. Pana atunci sper sa-l intarc pe Andrei, si sa-si mai reduca din trezirile nocturne.

Apropo de olite, prima intrebare a pediatrei de la cluj, cand l-am dezbracat pe Andrei a fost: "de ce mai poarta copilul scutec? la aceasta varsta se poate renunta deja la pampers. mamicile in ziua de azi sunt foarte comode..........intr-o saptamana l-as putea dezvata....... si" etc. Din jumate de ora cat am stat la ea in cabinet, vreo 15 minute mi-a tinut teorie in acest sens. dar nu mi-a dat nici un sfat cum sa fac asta.

Raluci, distractie faina pe la Sibiu. Pacat de vremea asta tare urata.

la toata lumea. S-a terminat pauza.

Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui many_bani

Citat:
citat din mesajul lui monica_80

Ziua buna si de la noi!

Noi suntem in toiul bagajelilor, maine decolam spre Antalya , astfel incat am intrat sa va pupacesc pe toate si sa ne auzim numai cu vesti bune .

Many daca intri cumva ai putea sa-mi spui cum e vremea in Antalya? (parca acolo erati plecati, nu?)

Mami fericita de printesa Mariuta

Ieri si azi a adiat vantul, nimic de speriat, adica nu sa-ti bage nisip peste tot. Marea super linistita si temp. ok. Ieri seara pe la orele 22-23 erau 23 grade, azi pe la 9, 29 grade si la pranz 35 grade.
Voi unde mergeti mai exact in Antalya?, noi suntem in Belek la hotel Calista, ieri chiar a venit un grup din Iasi, se plangeau de nava cu care au venit si ma tot uitam sa vad daca identific pe cineva si uite ca azi iti anunti venirea. Sa aveti o vacanta placuta . Daca mai ai intrebari cu placere, mai intru mai pe seara.

mami de Vlad (29.10.2009)
Multumesc Doamne!

Multumesc mult Many . Noi mergem in Lara la Royal Wings si abia asteptam sa scapam de vremea depresiva de acasa. Voi cat mai stati si in ce regiune este hotelul vostru?

Monis multumesc de sfat, eu verific vremea pe weather.com, dar e altceva sa afli relatari de la fata locului

Mami fericita de Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura - andreea

Cristina asa scrie si la mine in carte insa pedi zice ca desi e in grafic e prea mult si ca a luat prea mult intr-un timp prea scurt
De asemenea zice ca un iaurt pe 100g/zi amestecat cu fulgi de hrisca/amaranth/fulgi nuca de cocos/ovaz ar fi prea mult la micul dejun. Mie portia mi se pare minuscula insa cica 100g iaurt pt varsta ei ar fi echivalentul a 500g pt un adult.
De asemenea, ca e mai bine sa primeasca zahar decat amestec de cereale (ea primeste niste biscuiti cu un amestec de patru fainuri, fara adaos de zahar) si ca numai lapte degresat sau indoit cu apa.
Personalement cred in intentiile bune ale lui pedi insa nu cred in lactate degresate. O sa incerc sa reduc biscuitii si sa-i inlocuiesc cu fructe confiate (nu primeste ou si tb sa am grija la fier) si eventual sa-i dau mai putin lapte cand mananca mai bine seara.
Oricum faza cu cerealele nu sunt bune pt copii si zaharul este m-a dat pe spate de tot. Daca era frantuzoaica sau alta nationalitate care mai stie cate ceva despre nutritie mai ma gandeam.

poze
Europe is the best!

Aoleo, pai atunci Iulian care baga cate 175... ce sa mai zic?!?!
Si lactate degresate?
Ok, poate exista argumente si logice si necunoscute noua, insa faza ca zaharul e mai bun decat ceva pe mine m-a pierdut definitiv. Zaharul e cel mai rau si toxic lucru, dupa mine f putine lucruri sunt mai rele, iar astea nu includ fainile integrale. Ai pls grija ca fructele confiate contin zahar ca la balamuc, plus o gramada de conservanti naspa.
Cat a luat Giulia si in ce interval? Ca si mie mi se pare ok la cat e acuma...
Kiss

Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

In loc sa zica bravo ca nu-i dai zahar zice ca sa-i dau ca altfel peste un an va veni acasa de la gradi si va cere sa manance prajitura. Mi-a explicat ceva de genul: cerealele contin grasimi multe si faptul ca-i dau fara zahar produce o oscilatie a insulinei...ori nu a fost ea convingatoare ori nu am inteles eu

Biscuitii aia de ziceam eu au un amestesc de fainuri din orez, migdale, hrisca si inca una care imi scapa acum insa evident toate integrale. Ca agent de ingrosare era faina de roscove si dati prin fulgi de cocos(despre care a zis ca sunt plini de grasimi).

Stiu ca au zahar mult de aia ii ofer una-doua la cateva zile insa nu e garantat ca le mananca. Astea bio de le cumpar eu sunt fara nimic adaugat si oricum arata altfel ca cele de le stiam eu. De ex caisele sunt maroniu inchis si nu portocaliul ala frumos si chimizat

La ultima cantarire care a fost in februarie avea cam 10,9kg. Oricum ea nu este genul "slabanog" ca nu are cu cine semana insa nici grasa nu e. Eu ma bucur ca are apetit si ca s-a dezvoltat frumos in conditiile in care a fost bolnava non-stop. Monis&Co si vacantza cat mai relaxanta

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pentru licu

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Dana ma bucur ca nu a iesit nimik la analize, desi e nasol asa ca nu stii ce are, dar se va face bine clar, ca doar tzizi papata atata timp isi va face efectul

Laura si eu zic ca pitica este ff bine despre sfaturile cu zahar ma abtin

Lyly imi pare rau ca va chinuiti, auzi oare daca-i i-ai da supliment de lapte seara inainte de nani, sa fie plin, poate nu se mai trezeste, zic si eu

Cristina multumim, sper sa se indrepte vremea

Many, Monis, abia astept sa va vad la balaceala astept poze si urmeaza Monica

tanti mama lu' Remus Andrei(8 nov '09)

si-a facut treaba, 15+cu

Mergi la inceput