an

an | Autor: zavoianu

Link direct la acest mesaj

in Romnia mi s-a spus ca am uterul retrovers dar nu mi s-a explicat cce este acest lucru .As vrea sa stiu daca am sanse sa ramin insarcinata tinind cont ca am pierdut o sarcina la2 luni.Care sunt cauzele ce duc la producerea de avort spontan.A s vrea sa stiu daca e recomandat sa iau acib folic si de cind

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Mie mi-a recomandat medicul de aici sa iau acid folic cu trei luni inainte de a ramane insarcinata, poate si din cauza varstei inaintate, o pastila pe zi. Concentratia de substanta la o pastila variaza, poti gasi intre 0.4mg si 5mg. Indicat este sa iei 1mg/zi, sau cel putin 0.4mg/zi. Eu am pastile din Romania, care sunt de 5mg pastiluta, dar am inteles ca surplusul se elimina si nu este nimic rau daca concentratia de substanta este mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Anca,
Uterul retrovers este uterul “cazut pe spate” .Cauzele avortului spontan din primul trimestru sunt:
1. Genetice, 60% - 70%
2. Factori anatomici 10%-20%, ex: polip
3. Factori endocrini 15% Ex: excesul de hormoni androgenici, prolactina , insuficienta fazei luteale, etc.
4. Factori infectiosi
5. Factori imunologici, ex anticorpi antifosfolipidici, etc,
In legatura cu acidul folic recomandarile in lume difera de la o tara la alta (asta este o dovada ca nu conteaza prea mult). In America de Nord , ai citit raspunsul corect al Gabelei, in alte tari se suplimenteaza acidul folic in primul trimestru de sarcina pentru profilaxia patologiei de tub neural.
Mult succes !
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput